Trabzon'un G.Saray'a tepkisi dinmiyor
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'den sonra dün de Asbaşkan Nevzat Şakar, golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a transferine tepki gösterdi.

Galatasaray'ın bunu hep yaptığını belirten Şakar, "Çok güvenilir bir camia olmadığını, zaten eskiden beri biliyorduk." diye sert konuştu. Takımın Hollanda'da yaptığı kampta konuşan Bordo-Mavili yönetici, "Biliyorsunuz Burak, mukavelesindeki şartlardan dolayı istediği kulübe gidebilirdi ama o bize Türkiye'de oynamayacağı, oynarsa Trabzonspor'da oynayacağının sözünü verdi. Avrupa'ya gideceğini söylemişti. Demek ki Burak'ın sözü bu kadarmış. Buna diyecek bir şey yok. Galatasaray'a gelince; zaten bunu hep yapıyor. Çok güvenilir bir camia olmadığını zaten eskiden beri biliyorduk. Hiç hoş olmadı, yakışmadı." diye konuştu.

Burak'ın sözleşmesi imzalanırken '5 milyon Euro'ya sadece yurtdışına gidebilir, maddesi koyulabilir miydi' şeklindeki bir yorumu da değerlendiren Karadeniz ekibinin Asbaşkanı şöyle cevap verdi: "Bu maddeyi yurtdışı-yurtiçi ayrımı yapmadan koymazsak, mukaveleyi imzalamıyordu. Şartları buydu. Biz de bedavadan göndermektense en azından bu şekilde bir mukavele yaptık. Ama menajerler bu senaryoyu güzel hazırlayıp oynadılar. Kendilerini kutluyorum."

Başkan Sadri Şener'in de kampa gelişinin ardından Teknik Direktör Şenol Güneş'le transfer konusunda görüşme yaptıklarını vurgulayan Asbaşkan Şakar, "Şu anda bir talep yok. Ama biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şenol hoca, 'Bu kampın sonunu görmemiz lazım.' dedi. Onun için kampın sonuna kadar bekliyoruz. Oyuncularımızın en son durumunu görüp ona göre karar verecek. Böyle bir talep olursa yerine getireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı. SPOR SERVİSİ

İlk etap bitti, gözler Şenol Güneş'te

Trabzonspor, Hollanda'da sürdürdüğü yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını tamamladı. Futbolcuların Sport Club Irene sahasında yaptığı sabah antrenmanında 'Cooper' olarak bilinen dayanıklılık testinden geçtiği belirtildi. 8 Temmuz'da Venlo kentine bağlı Tegelen kasabasına gelerek yeni sezon çalışmalarına başlayan Karadeniz ekibi, 15-22 Temmuz'da Vaals kasabasında 2. etap hazırlıklarını sürdürecek. Güneş, ilk izlenimlerini masaya yatırıp gerekli transferleri yönetime rapor edecek.