SAKATLIK YAŞAMADAN KAMPI BİTİRDİK

Trabzonspor’un kamp çalışmalarını sürdürdüğü Münih’te Doğan Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Didier Zokora, hazırlık kampında yaklaşık bir ayın geride kaldığını belirterek, “Bu çalışmalardaki amaç fiziksel olarak bir an önce en üst düzeye çıkabilmekti. Ağustos ayına geldik ve artık fiziksel kapasitemizi epey geliştirdik. Bununla birlikte Yasin, Soner, Emre, Zeki gibi bizimle birlikte yeni çalışmaya başlayan arkadaşlarımız da epey yol aldı. Takım içindeki görevlerini ve sorumluluklarını öğrendiler. Kendilerini her yönden geliştirdiler. Her açıdan faydalı bir kamp oldu. En önemlisi çok ciddi bir sakatlık olmadı. Bu yüzden hiçbir arkadaşımız bizden ayrı kalmadı. Kampı bitiriyoruz. Resmi maçlarla da daha ciddi bir döneme gireceğiz” dedi.

TAKIMA ABİLİK YAPACAĞIM

Bir süre önce sonlandırdığı milli takım kariyeriyle ilgili açıklamalarda da bulunan Fildişi Sahilli oyuncu Zokora, “Ülkemde milli takıma dönmem yönünde çok ciddi bir kamuoyu baskısı oluştu. Bunun en büyük sebebi de hoca değişikliği. Takım yeni bir hocayla yola çıkınca o yeni dönemde beni de yanlarında görmek istediler. Takıma bir nevi abilik yapmamı, takımdaki genç oyunculara yol göstermemi istediler. Hem milli takımdaki hocam beni birkaç kez aradı, hem de federasyon başkanıyla görüşmeler yaptık. Bu şekilde bir durum ortaya çıkınca açıkçası ben de oraya gitme sorumluluğunu kendimde hissediyorum. Bunu Şenol hocamıza da söyledim ve beni anlayışla karşıladı. Çünkü Fildişi Sahillerindeki insanlar ve kamuoyu, defalarca Afrika Kupası oynamış, Dünya Kupası tecrübesi olan bir oyuncu olarak benim bu yeni dönemde mutlaka bir sorumluluk almam gerektiğini düşünüyor. Ben de bunu saygıyla karşılıyorum. Bu yeni dönemde bana biçilen bu rolü en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım” ifadesini kullandı.

GEÇEN YIL OLAĞANÜSTÜ BİR SEZONDU

Zokora, geçtiğimiz yılın çok olağanüstü bir sezon olduğunu ifade ederek, “Kulüp ve takım olarak tarihimizde ilk defa Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşadık. Çoğu zaman haftada iki hatta üç maç yaptık. Çok yoğun bir takvimle sezon boyunca maçlar oynadık. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde edindiğimiz deneyim bizim ve takım için çok önemliydi. Takımda çok genç oyuncular var. Geçen sezon oluşan o zorlu ve sıkıntılı koşullardan sonra bu sezon daha sakin ve huzurlu bir şekilde çalışma olanağımız var. Tüm bunlarla birlikte şampiyonluğa giden yolda neler yapmamız gerektiğini en iyi hocamız biliyor. O bize doğru kelimelerle ve doğru metotlarla bildiklerini aktarmaya çalışıyor. Bu huzurlu ve sakin ortam korunduğu müddetçe, bu koşullarda çalıştığımız müddetçe her zamanki gibi şampiyonluk yarışının en önemli adaylarından biriyiz. Sezonun başlangıcıyla birlikte bunu göstereceğiz” dedi.