DHA'YA AÇIKLAMA YAPTI

Geçen yıl büyük umutlarla transfer edilmesine rağmen ilk maçında geçirdiği sakatlık nedeniyle sezon boyunca takımdan ayrı kalan Robert Vittek, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) yeni sezona iddialı hazırlandığını söyledi. Sorulara içtenlikle cevap veren Vittek, bir futbol takımı için önemli olanın yıldız oyuncu olmadığını belirtirken şunları söyledi:

HOLLANDA'NIN YILDIZLARINI İŞARET ETTİ

"Önemli olan kaç yıldız oyuncu aldığınız değildir. Size Polonya ve Ukrayna’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndan bir örnek verecek olursam Hollanda, 15 yıldız oyuncuyla gitti. Ama maç bile kazanamadan elenerek ülkelerine dönmek zorunda kaldılar.

Dolayısıyla önemli olan sizin takım içindeki o kimyayı ve bütünlüğü oluşturup oluşturamamanızdır. Onu oluşturursanız elinizdeki oyuncu yapısını en verimli şekilde kullanırsınız. Ama kadronuzda yıldız oyuncular varken onu oluşturamazsınız çok büyük hüsranlar yaşarsınız. Bizim rakiplerimize karşı çok büyük bir şansımız var. Çünkü şu anda takım içinde bu birlikteliği ve bütünlüğü oluşturuyoruz. Onlara karşı ciddi bir mücadeleye gireceğiz. Rakiplerimizin yıldız transferleri bizim için handikap yaratmayacak."

"ŞAMPİYON OLAMAZSANIZ BİLE KADROYU BOZMAMALISINIZ"

Trabzonspor’da bu sezon yıldız adayı bir çok oyuncu bulunduğunu da vurgulayan Vittek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tip oyuncu sayısı çok fazla ve bu isimler gelecekte Trabzonspor’a büyük katkı yapacak. Takım ve kulüp olarak belirlediğiniz uzun dönemli hedeflere saygı göstermeniz ve onları uygulamanız gerekiyor. Bir sezon şampiyon olamazsınız ama kadro bütünlüğünü, birlikteliğini koruyup, o yetenekli oyuncuları kadroda tutarak devam ederseniz uzun dönemde sürekli başarı yakalarsınız. Su anda öyle bir dönemden geçiyoruz. Genç oyuncular gelecekteki Trabzonspor’da çok önemli görevler alacak."

"HAZIR DURUMDAYIM"

Geçen sezon geçirdiği sakatlığını antık tamamen atlattığını açıklayan Vittek, tatil dönemi de dahil olmlak üzere birkaç aydır çok ağır ve yoğun şekilde çalıştığını anlatırken şöyle dedi:

"Gerek tedavi, gerek idman olarak şu anda herhangi bir sorunum yok. Hazır durumdayım. Sakatlıkla ilgili herhangi bir sorunum yok. Onu atlattık. Resmi maçların başlamasına 4 hafta daha var . Bu süreyi de iyi kullanıp lige tam anlamıyla hazır olarak gireceğim."

"REKABETE HAZIRIM"

Takımda Paolo ve Halil gibi yetenekli forvet oyuncuları olduğunu da hatırlatan Vittek, "Rekabete hazır durumdayım. Görev alabilmek için rekabet halinde olacağız. Belki aramıza yeni katılan arkadaşlar da olabilir. Her şey maçlar başladığında ortaya çıkacak" dedi.

Vittek, forvet oyuncularının Burak Yılmaz’ı aratıp aratmayacağıyla ilgili olarak da, "Bunu benim cevaplamam doğru değil. Tamamen oynayacağımız oyun sistemiyle ilgili. 4-4–2 oynadığımızda farklı bir şablon var, 4–2–3-1 oynadığımızda farklı bir şablon var. Bu ancak teknik heyet tarafından cevaplanabilecek bir soru" diye konuştu.