2 ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Salzburg'da 2008-2009 sezonunda 39 gol atarak formunun zirvesine çıkan Janko, daha sonra transfer olduğu Hollanda'nın Twente ve Portekiz'in Porto takımlarında şampiyonluklar yaşadı. Sezon başladıktan sonra Porto’dan 2 milyon 340 bin euro bonservis bedeli ve yıllık 1.5 milyon euro garanti para karşılığında 3 yıllık sözleşme imzalayan Janko, ligin 3'üncü haftasında oynadığı Gaziantepspor deplasmanında 72’inci dakikada Henrique’nin yerine oyuna girerek ilk kez bordo mavili formayı giydi.

HENÜZ GOL ATAMADI

Daha sonra Sivasspor maçında 20, Fenerbahçe’ye karşı da 3 dakika forma giyen Janko, Mersin İdmanyurdu maçında ilk kez 11’de sahaya çıktı ve 65 dakika oyunda kaldı. Janko, Kasımpaşa maçında ise 4 dakika görev yaptı. Ligde 5 maçta toplam 110 dakika görev alabilen Janko, henüz gol kaydedemedi.

"TÜRKİYE’DEKİ ARKADAŞLARIMA SORDUM"

Janko, Trabzonspor Dergisi’nin Ekim sayısına açıklamalarda bulundu. Porto ile hazırlık kampında bulunurken Trabzonspor’dan transfer teklifi aldığını belirterek Janko, şunları söyledi:

"Bunun üzerine Türkiye’de futbol oynayan arkadaşlarıma ulaşarak kulüp hakkında bilgi istedim. Arkadaşlarım da bana, Trabzonspor’un Türkiye’deki en iyi takımlardan biri olduğunu söyledi. Onların bu yorumları nedeniyle Trabzon’a gelme konusunda daha çok heveslendim."

"İYİ BİR RUH YAKALAMAMIZ GEREKİYOR"

Takımda neredeyse herkesin İngilizce konuştuğunu, bu nedenle rahatlıkla tüm oyuncularla iletişim kurabildiğini vurgulayan Janko, bu yüzden diyalog kurma konusunda sıkıntı yaşamadığını anlatırken şöyle konuştu:

"Özellikle Slovak ve Çek oyuncularla Almanca bilmeleri sebebiyle biraz daha yakınım. Yine aynı sebeple Halil’le çok iyi anlaşabiliyoruz. Takımdaki tüm oyuncular iyi niyetli, dolayısıyla onlarla ilgili çok olumlu izlenimlerim var. Ayrıca bu bir ekip işi. Hep birlikte bir ruh yakalamamız gerekiyor. İyi sonuçlar elde edebilmek için hepimizin çok iyi anlaşması gerekiyor. O yüzden herkesi teker teker çok önemli görüyorum."

"ÇOK ÇALIŞIP TAKIMA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM"

En sık karşılaştığı sorulardan birinin kapasitesinin ne kadarını kullanması olduğunu kaydeden Janko, bu konuda şunları söyledi:

"Aslında istediğiniz kadar çalışıyorsunuz ama bir yerde tamamını kullanamıyorsunuz. Oyuna hazırlanmakla antrenman yapmak arasında farklar var. İkisi arasındaki psikolojide farklılıklar var. Şansım olursa veya bana fırsat verilirse takımın başarısı için elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışacağım. Çok çalışıp, kapasitemi arttırıp, takıma katkı sağlamak istiyorum."

"GÜNEŞ’E BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM"

Teknik direktörü Şenol Güneş hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Janko, daha önce tanıdığı bir antrenör olduğunu vurgularken şöyle dedi:

"Şenol Güneş, 2002 yılında Türkiye’ye kazandırdığı başarıdan dolayı dünyanın en çok tanıdığı teknik direktörlerden birisbi. Şu an onun sporcusu olduğum, onun bilgilerinden faydalandığım için çok memnunum ve ona minnettarım. Kendisinden çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Şenol Güneş’e hem insan olarak hem de bir teknik adam olarak büyük saygı duyuyorum."

"YOLUMUZ KOLAY DEĞİL"

Trabzonspor’un şampiyonluk şansını değerlendirirken işlerinin hiç kolay olmayacağını vurgulayan Marc Janko, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her takım başlangıçta iyi ya da kötü olabilir ama zamanla değişir, zamanla oyuncuların toplu performansına göre bir yöne doğru kayar. Eğer futbolcular birbirlerine kenetlenip iyi bir çalışma ortaya çıkarırlarsa başarıya doğru gidebilirler. Bu noktada şansın da önemi var. Yolumuz kolay değil. Karşımızda İstanbul takımları var. Ama şampiyonluğu istiyorsak, sıkı bir şekilde çalışmamız gerekiyor."

"BU KADAR İMKANI BEKLEMİYORDUM"

Kulübün yapısı ve işleyişiyle ilgili düşüncelerini de açıklayan Avusturyalı golcü futbolcu, şöyle devam etti:

"Açıkçası, buraya gelmeden önce bize bu kadar imkan verilebileceğini beklemiyordum. Elimizdeki imkanlara baktığımızda Trabzonspor’un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu görüyoruz. Bize her türlü olanak sağlanıyor. Kafamız rahat, sadece antrenman ve maçlara konsantre olmamız gerekiyor. Bunların dışında düşünmemiz gereken bir konu yok. Mükemmele yakın, diyebilirim. Arada tek sorun havaalanına yakın olmamız. Yani uçakların çıkardığı ses. Hala tam anlamıyla alışabildiğimi söyleyemem. Ama çok da önemli değil."

"İNSANLAR SICAKKANLI"

Adaptasyon sürecinin iyi gittiğini, otelden kendi evine taşındığında bu sürecin çok daha hızlanacağına inandığını da belirten Janko, şunları söyledi:

"İnsanlar çok sıcakkanlı. Bu bana büyük bir psikolojik destek sağlıyor. Herkesten saygı görüyorum ve ben de onlara saygı gösteriyorum. Örneğin insanlara gülümsüyorum ve o gülümsemeyi hemen geri alabiliyorum. Biliyorum ki başarılı olduğumuzda burası hepimiz için cennet olacak. Bu da şunu gösteriyor ki Trabzon’da çok uzun süre kalabilirim. Geleceğe umutlu bakabilirim diye düşünüyorum."

"HEDEFİM ŞAMPİYONLUK"

Trabzonspor’da çok büyük beklentileri olduğunu da sözlerine ekleyen Janko, açıklamasının sonunda şöyle konuştu:

"Öncelikle ligde çok iyi bir noktaya gelmek istiyoruz. Daha sonra da şampiyonluğa oynamak istiyoruz. Bunun Trabzonspor taraftarları için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Trabzonspor’la yaptığım sözleşme süresince en büyük hedefim şampiyonluk yaşamaktır. Bu benim doğamda var. Şampiyon olmayı her zaman hedefliyorum."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF