Kadrosunda Glowacki, Celustka, Adrian, Alanzinho, Cech, Piotr Brozek, Zokora, Colman, Jebrin, Henrique ve Vittek olmak üzere 11 yabancı bulunan bordo mavililer, Sapara’yı Gaziantepspor’a, Pawel Brozek’i de Celtic’e kiralık olarak yollamıştı. 13 yabancı futbolcunun bonservisini elinde tutan Trabzonspor, yeni sezon öncesinde öncelikle yabancı sayısını azaltacak. Sakatlığı nedeniyle takıma yeterince katkı veremeyen ve yaşı ilerleyen Glowacki’yi takımdan göndermeyi düşünen bordo mavililerde, Henrique, Adrian, Jebrin ve Brozek kardeşler gönderilecekler listesinde yer alan diğer isimleri oluşturuyor. Sapara’yı Gaziantepspor’dan geri almayı düşünen Trabzonspor, sadece bir yabancı oyuncu transfer etmeyi de planlıyor.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yabancı tercihlerini stoperden yana kullanacaklarını ve bu ismin Türkiye’de oynayan yabancı uyruklu stoperlerden biri olmayacağını belirterek, “İlgili arkadaşlar gerekli hazırlıklarını yapıyor. Oyuncular izleniyor. Büyük ihtimalle bir ay içinde bu rapor bize ulaşır ve gerekli çalışmalara başlarız” dedi.

GÜNEY AMERİKA GÖZLEM ALTINDA

Geçtiğimiz günlerde Arjantin’e giderek Racing Clup’ın sol stoperi Matras Cahais ve Matras Martine, San Lorenzo’dan Jonathan Bottinelli, Arsenal Sarandi’de forma giyen Guillermo Burdisso ve Boca Juniors’tan Facunda Roncaglia’yı izleyen antrenör Turgut Kural’ın bu oyuncular hakkında kapsamlı bir raporu teknik direktör Şenol Güneş’e verdiği ifade edildi.

Takımın çekirdeğini oluşturacak bir yerli futbolcu yapılanması içine de girmek isteyen Trabzonspor’un yurt içi transfer listesinde ise Gaziantep’ten Muhammet ve Cenk Tosun, Gençlerbirliği’nden Yasin ve Aykut, Eskişehir’den Alper Potuk, Kayseri’den H. Ali Kaldırım gibi oyuncular bulunuyor.

BURAK BELİRLEYİCİ OLACAK

Trabzonspor’da forvete takviye yapılıp yapılmayacağı ise Burak Yılmaz’ın sezon sonunda vereceği karar sonucunda netleşecek. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve bir çok yöneticinin, Burak’ın sezon sonunda takımdan ayrılmayacağını söylemelerine rağmen, bir çok yabancı takımın transfer listesinde bulunan Burak’ın kararını Süper Final maçlarından sonra vereceği belirtildi. Burak’ın “Gitmek istiyorum” demesi halinde bu kez yabancı bir forvet arayışı da başlayacak.

BAŞKAN ŞENER: TÜRK TAKIMLARI AVRUPA’YA GİTMELİ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türk takımlarının Avrupa kupalarına gidememesi halinde yabancı futbolcuları ellerinde tutamayacaklarını ve yeni yabancı transferi de yapamayacaklarını belirterek, “Yerli futbolcuların iyilerini de elimizde tutamayız. Mahalli bir lige döneriz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun şike davasında Türk kulüplerinin Avrupa kupalarından uzak kalmasına neden olacak bir karar verebileceğine inanmıyorum. Verirse kendi kendini yok eder. Böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum” dedi.


ÖA(TM/Aİ)