GÖZLER AVRUPA'DA

Ligdeki Karabükspor maçındaki puan kaybını unutan Trabzonspor, gözünü yarın akşam karşılaşacağı Videoton maçına çevirdi. Teknik direktör Şenol Güneş’in savunmayı Giray–Bamba ikilisiyle güven altına almayı planlayarak Volkan, Olcan, Soner, Colman ve Halil beşlisiyle de gol yollarında etkili olmaya çalışacağı bildirildi.

HEM PARA HEM PRESTİJ

Genel Sekreter Hasan Yener, Trabzonspor’un hem prestijini artırması, hem de dünya futbolunda adını duyurması için Avrupa arenasında oynadığı maçların çok önemli olduğunu anlatırken şunları söyledi:

"Geçen yıl ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde grup maçlarında yaptığımız mücadelelerde ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Bu yıl da Videoton’u eleyerek ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak istiyoruz. Rakibimizi zayıf olarak değerlendirmek yanıltır. Kamuoyunda bu yönde yapılan yorumlara da kulaklarımızı tıkadık. Futbol sahada oynanıp kazanılıyor. Rakibimizi ve maçı önemsiyoruz. Kendi evimizde bizi rahatlatacak bir skor almayı umuyoruz."

BEYAZ FORMA ÇAĞRISI

Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar, başlattıkları kampanyayla Videoton maçına beyaz formayla gelinmesi çağrısında bulundular. Şenol Güneş’in yeni sezon forma tanıtımında, "En çok beyaz formayı seviyorum. Çünkü biz temiziz" sözleriyle gündeme gelen beyaz formalar için el ilanı hazırlandı.

Taraftarların, "Beyazı giy öyle gel" başlığıyla hazırladığı el ilanında, "Beyaz formalarımızla omuz omuza, tertemiziz. Avrupa da duysun" ifadesi de yer aldı. Trabzonspor taraftarları geçen sezon da şike soruşturması sürecinde temiz futbola vurgu yapmak adına karşılaşmaların 34'üncü dakikalarında beyaz atletlerini sahaya atmış, beyaz kartonlar açmıştı.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF