GÜNEŞ:"RAKİP YÜKSEK PAS YÜZDESİYLE OYNADI"

Şenol Güneş, PSV Eindhoven karşısına maçı gol yemeden bitirmek ve ikinci maç için avantajlı sonuç almak için çıktıklarını belirtti. PSV’ye karşı hücum etkinliği oluşturmayı düşündüklerini vurgulayan Şenol Güneş, şöyle devam etti:

"Golü yiyinceye kadar bu anlamda çok iyiydik. Hatta iki pozisyon da bulduk. Oyun iştahımız, seyircinin motivasyonu ve takıma katkısı, oyuncularımızın kontrollü oynayıp hücumda etkili olma anlayışı gayet iyiydi. Lig maçlarına göre çok daha iyi başladık oyuna ama golü yiyince olumsuz etkilendik ve dağıldık. Rakip, üstün yetenekli ve becerikli oyuncularının yüksek pas yüzdesi ile oynaması ve top kayıplarının az olması nedeniyle avantaj kazandı."

"ORTA SAHAYA HAKİM OLAMADIK"

Yedikleri gollerden sonra toparlandıklarını ancak PSV'nin defans oyuncularının arzulu ve dirençli oyununun istedikleri atakları yapmalarına engel olduğunu da sözlerine ekleyen Şenol Güneş, şöyle konuştu:

"Oyuncularımız gereken gayreti gösterdi ama goller bizi çok etkiledi. Özellikle orta sahada oyuna çok hakim olamadık. Bu durum bizim için çok olumsuzdu ve skora da yansıdı. Oyuncularımı teker teker değerlendirmeyeceğim. Birey olarak bir oyuncuya ‘olumsuz’ diyemem ama oyuncular takımın bir parçası ve o konuda başarılı olsaydık, oyuna da hakim olurduk. Eksik olan oyuncularımız tabi olacaktı, oldu da zaten. O nedenle kaybettik. Bireysel olarak şu oyuncu kötü bu oyuncu kötü demek istemiyorum. Çünkü takım olarak kaybettik."

"ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Maçı gol yemeden ve kazanarak bitirmenin kendileri için büyük avantaj olacağını da hatırlatan Şenol Güneş, şöyle dedi:

"Ama bunu başaramadık. Şimdi bu avantajı, rakip yakaladı. Zaten oyun rahatlığı da iki gol atmalarından geldi. İşimiz daha zor tabi. Ama futbolda her türlü sonuç çıkabilir. Çok rahat şekilde kazanma şansı yakalayan PSV Eindhoven karşısında biz de futbol oynayarak kazanmaya çalışacağız. Tabi avantaj onlarda. O avantajı lehimize çevirmek için çok çaba göstereceğiz."

HAKEME TEPKİ

Trabzonspor, karşılaşmanın Alman hakemi Felix Brych’e tepki gösterdi. Şenol Güneş, hakemin oyunun akıcılığını sağlayamadığını öne sürdü, "Faul kararları da bizim düşündüğümüzün dışındaydı. Yanlış kararlar verdiğini düşünebiliriz ama bunu sonuca bağlamak da doğru değil. Fakat deplasmana gelen bir takım için ideal bir hakemdi" dedi.

Yöneticiler de hakemin tüm tercih haklarını rakipten yana kullandığını iddia etti, "Bir çok faul pozisyonunda çifte standardı vardı. Tehlikeli bölgelerde futbolcularımıza yapılan faulleri vermedi" dediler.

TOLGA:"TUR ŞANSIMIZ DEVAM EDİYOR"

Kaleci Tolga ise maça iyi başladıklarını, ancak buldukları iki gol pozisyonu değerlendiremediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"İlk pozisyonda da gol yedik. Konsantrasyon kaybından bir gol daha yedik. Oyunu dengeledik ama evinizde gol yememeniz gerekiyor. Bizim için daha kötü de olabilirdi. Tur şansımız devam ediyor. Futbol her sonuca açık. Elimizden geleni yapacağız. Ama tur için bugünkünden daha iyi mücadele göstermemiz gerekiyor. Rakibin ofansif özellikte çok iyi futbolcuları var. Bizim yarı sahamızda çok pas yapmalarına izin vermemiz sıkıntı doğurdu. Özellikle 9 numaralı Matavz’ın açtığı toplardan pozisyon buluyorlar. Şu bir gerçek ki; bizden çok daha tecrübeliler. Şimdi önce Kayserispor'u, sonra Hollanda’yı düşüneceğiz."

Orta sahada Zokora gibi tecrübeli bir futbolcunun eksikliğini de hissettiklerini vurgulayan Tolga, "Tecrübe olarak Zokora bize çok şey katan bir arkadaşımız. Neticesinde yerine oynayan da iyi ve genç bir futbolcu. Futbol takım oyunu. Herkes elinden geleni yapıyor. Oynayan oynamayanı arattırmayacaktır ama tecrübeli bir ismi ister istemez arıyorsunuz" diye konuştu.

OLCAN:"UMUDUMUZU KAYBETMEDİK"

Trabzonspor’un tek golünü atan Olcan ise, talihsiz şekilde ilk golü yediklerini anlatırzken şöyle konuştu:

"Sonra rakibe güven geldi ve ikinci golü buldular. Oyunun kontrolünü yeniden ele geçirip gol bulduk. İkinci yarı da yüklendik ama pozisyonları değerlendiremedik. Her şey bitmiş değil. Kötü bir sonuç ama umudumuzu kaybetmedik. En iyi şekilde oynayıp galip gelmek istiyoruz. Futbol oynanmadan sonuçlanmıyor. Çıkıp orada da en iyi şekilde mücadele edeceğiz."

SESSİZ BURAK’TAN İNCE MESAJLAR

Ligde 27 golle gol krallığı yarışında açık ara önde olmlasına rağmen Trabzonspor forması altında çıktığı Avrupa maçlarında henüz gol atma başarısı gösteremeyen Burak Yılmaz, anne ve babasının tribünden izlediği PSV Eindhoven maçında da golle tanışamadı. Maçtan sonra yaptığı açıklamalarla kendisini savunan Burak, şunları söyledi:

"Kısmet olmadı, bugün gol atamadım. Zaten illa ki ben gol atacağım, diye bir şey yok. Bazen olmuyor. Trabzonspor bir futbolcuya bağlı değil. Her maç gol atacağım, diye bir şey de yok. Rakip takım çok disiplinli oynadı. Biz de iyi başladık ama her zamanki gibi iyi oynarken gol yedik, gardımız düştü. Toparlandık ve bir gol attık ama kontrol yine onlardaydı. Yine de herşeyin bitmediğini düşünüyorum."

Burak, oyun sisteminin kendisi üzerine kurulduğu iddialarıyla ilgili olarak da şöyle konuştu:

"Trabzonspor tek kişiye dayalı bir düzende değil. Ne kişilere ne de futbolculara bağlı. Ben de takımın sadece bana bağlı oynadığı fikrine katılmıyorum. Gol atamadığım çok maçı da kazandık. Sonuçta takım için önemli bir oyuncuyum ve bunun gerekliliğini de yapıyorum. Tabii her maçta gol atmak isterim ama robot değilim."

Burak, kendisine gelen transfer teklifleri olduğunu, ancak bunları konuşmak için uygun zaman olmadığını da vurguladı.

KAYSERİ YOLCULUĞU YARIN

UEFA Avrupa Ligi’nde PSV karşısında ilk maçta ummadığı bir sonuç alan bordo mavililer, gözünü pazar günü oynayacağı Kayserispor maçına çevirdi. PSV Eindhoven karşılaşmasının ardından ara vermeden Kayserispor maçı hazırlıklarına başlayan Trabzonspor, yarın 14.30’da özel uçakla Kayseri’ye gidecek. Şenol Güneş’in Afrika Kupası maçları için uzun süredir takımdan ayrı olan Zokora’yı da kafileye dahil edeceği belirtildi.

ADRİAN’A MİLLİ DAVET

Trabzonspor’da bir türlü beklenen performansı gösteremeyen Polonyalı oyun kurucu Adrian Mierjezewski’ye milli takımdan davet geldi. Adrian, Polonya Milli Takımı’nın 29 Şubat’ta Portekiz ile oynanacak dostluk maçının aday kadrosuna çağrıldı.

YEREL BASIN ÜMİTLİ

Yerel gazeteler, 2–1’lik mağlubiyete rağmen ardından ikinci maç için ümit verici başlıklar attı. Karadeniz, birinci sayfadan, "Bir ihtimal daha var" başlığıyla duyurduğu haberinde, "Zor ama imkansız değil" ifadesini kullandı. Günebakış, "Kaybetsen de umutlu Olcan" başlığını kullanırken, İlkhaber maçı, "Çok zor olsa bile yine de ümitli Olcan" diye verdi. Taka, "Canınız sağolsun" derken, Kuzey Ekspres, "Son sözünü söylemedi" başlığıyla maçı duyurdu.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)