GOL YEME HASTALIĞI DEVAM ETTİ

Bordo mavili takım, Türkiye Kupası'nda karşılaşacağı Antalyaspor, ardından ligde oynanacak Galatasaray ve Fenerbahçe karşılaşmalarından oluşan 3 maçlık zorlu seri öncesinde Ankara'da son dakikada büyük şok yaşadı. Beşiktaş karşısında alınan galibiyeti perçinlemek ve play- off öncesinde puanını artırmak isteyen Trabzonspor'da son dakikada gelen gol moralleri bozdu. Karadeniz ekibi, böylece ligdeki son 5 maçında da gol yemiş oldu.

SADECE 6 MAÇ

Trabzonspor, 2011 - 2012 sezonunda Süper Lig'de oynadığı 31 karşılaşmanın sadece 6'sında gol yemedi. Bordo mavililer, 5. haftada Eskişehir'i 2 - 0, 9, haftada Gaziantep'i 1 - 0, 19. haftada İstanbul BB'yi 2 - 0, 20. haftada Samsunspor'u 4 - 0, 23. haftada Ankaragücü'nü 4 - 0 ve 26. haftada Gaziantepspor'u yine 4 - 0 yendikleri karşılaşmalarda kalesinde gole görmedi. Trabzonspor, ligin 25 karşılaşmasında ise gol yedi. En farklı mağlubiyetini Galatasaray'a karşı 3- 0 'lık skorla alan Trabzonspor, 3 maçını da 4 - 0 kazanarak en farklı galibiyetlerine imza attı. Trabzonspor, 26. haftada aldığı 4 - 0'lık Gaziantep galibiyetinin ardından Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta ise kalesinde gol gördü. Bu süreçte Trabzonspor, Kayserispor ile 3 - 3, Gençlerbirliği ile      1 - 1 berabere kaldı, Mersin İdmanyurdu'na 3 - 2 yenildi, Beşiktaş'ı ve Sivasspor'u 2 - 1 mağlup etme başarısı gösterdi.

BURAK'A BÜYÜK DESTEK: YAPMA BE GÖZÜM. GOL BU, KAÇAR, TAKMA 

Trabzonspor'da 2 haftadır golle buluşamayan ve geçen haftaki Sivasspor maçının ardından bu hafta da Ankara'da penaltı vuruşundan yararlanamayan Burak Yılmaz'ın hem maç sonundaki basın toplantısında özür dilemesi, hem de Twitter hesabından "Herkesten özür dilerim" açıklaması yapmasının ardından bordo mavili taraftarlardan golcü oyuncuya büyük destek geldi.

Twitter'dan Burak'a destek veren taraftarlardan, "Özür dilemen gereken hiçbir şey yok. Sizler bizim prenslerimizsiniz. Sen ise bu yılki övünç kaynağımızsın", "Sen at Fener'e, bak o zaman nasıl aydınlanıyor ortalık", "Canın sağolsun kral. Kendini Fener maçına sakladığını biliyoruz", "Özürüne saygı ama sen büyük golcüsün. Yola devam", "Özür dileyecek bir şey yapmadın. Sen bu takımın en değerli topçususun", "Yapma be gözüm. Ne özürü. Gol bu, kaçar. Takma", "Sen kralsın seni seviyoruz" gibi mesajlar geldi.

REKOR STRESİ

Süper Lig'de 30 golü bulunan Burak Yılmaz'ın kulüp tarihinin bir sezonda en fazla golü bulunan futbolcusu Fatih Tekke'nin 31 gollük rekorunu kırmak için iki haftadır fırsatları elinin tersiyle itmesi de dikkat çekti. Bu sezon gösterdiği çıkışla Tanju Çolak'ın 39 gollük Altın Ayakkabı performansını bile geçmesi beklenen Burak'ın, iki haftadır penaltı kaçırması, "Rekor strese mi soktu?" yorumları yapılmasına neden oldu.

Burak ise, rekor kırmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi ve takımın kazanması daha önemli olduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar attığım gollerle takım bir çok kez kazandı. Gençlerbirliği maçında da benim yüzümden kaybetti diyebiliriz. Ama ben yine sahada elimden gelenin en iyisini ortaya koymaya devam edeceğim" dedi.

ALANZİNHO SÖZLEŞME YENİLEDİ, COŞTU

Trabzonspor'un Brezilyalı yıldızı Alanzinho, geçen hafta kulüple olan sözleşmesini iki yıl uzatmasının ardından adeta yeniden doğdu. Sivasspor maçında oyuna sonradan giren ve attığı golle takımı ateşleyen Alanzinho, maçın kazanılmasına büyük katkı yapmıştı. Gençlerbirliği maçında da Olcan'ın yokluğunda ilk 11'de şans bulan Brezilyalı yıldız, yine fileleri havalandırarak üst üste iki maç golle tanıştı. Alanzinho'nun bu sezon geçen haftaya kadar sadece Türkiye Kupası'nda bir golü bulunuyordu. Başarılı futbolcu, Gençlerbirliği'ne attığı golle ligdeki gol sayısını 2'ye çıkardı.

HAVALİMANINDA TATSIZ OLAY

Gençlerbirliği maçı sonrasında Trabzon'a dönmek üzere Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelen Trabzonspor'da tatsız bir olay yaşandı. Trabzonspor'la aynı uçağa binecek olan bir taraftarın teknik direktör Şenol Güneş'e yönelik tepkisi ortamı gerdi. Taraftarı futbolcuların ve kulüp görevlilerinin sakinleştirdiği öğrenildi. Güneş'in bu sırada taraftarın tepkilerine yönelik olarak, "Ben giderim. sen kalırsın burada" dediği ileri sürüldü.