Trabzonspor’a transfer olduğu günden itibaren sergilediği performans ile bir anda bordo mavili taraftarların sevgilisi haline gelen Olcan Adın, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu. Olcan, aile olarak futbola yatkın olduklarını belirterek, “Babam ve amcam bir dönem futbolun içinde bulundular. Bir diğer amcam da antrenörlük yapıyor. Ailede birçok kişi futbolun içinde yer aldı. Ben futbola 8 yaşında, Balıkesir Seka Spor'un altyapısında başladım. İlk idmana çıktığımda çok yetenekli olduğumu söylediler. Öylece başladı hikayem” dedi.

“HAYATIMI DEĞİŞTİREN EN ÖNEMLİ ETKEN JOSE COUCEİRO’NUN BENDE ISRAR ETMESİ OLDU”

Gaziantepspor’da dolu dolu yıllar geçirdiğini söyleyen Olcan, “Gaziantepspor’da 3.5 yılım geçti. Orada iki üç sene dolu dolu maçlar oynadım. Artık gençlik çağını da arkada bıraktığımı düşünüyorum. Trabzonspor’a gelirken amacım her zaman oynamaktı. Kaybolup giderim diye bir korkum olmadı. Futbolumun üstüne koyup daha iyi olamayı  hedefledim. İyi de bir başlangıç yaptım. Her şey yolunda gidiyor. İnşallah ileride daha da iyi olacak. Fenerbahçe’de oynadığım dönemde hiç şans bulamadım. Sonrasında Karşıyaka’ya kiralık olarak gittim. Tekrar Fenerbahçe’ye döndüğümde kaybolma korkusunu yavaş yavaş yaşamaya başladım. Sonrasında Gaziantepspor’a transfer oldum ama burada da ilk zamanlar hiç oynama şansı bulamadım. Fenerbahçe’deki durumla karşı karşıya kaldım. Benim hayatımı değiştiren en önemli etken Gaziantepspor’un o dönemki Portekizli Teknik Direktörü José Couceiro oldu. Takımı devraldıktan sonra beni sürekli oynattı. Her şekilde güvendi. Kötü oynasam bile ne taraftarın ne de basının önüne attı. Şans vermeye devam etti. Sonrasında da kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

“25 YAŞ SONRASI TECRÜBELİ OYUNCU KATEGORİSİNE GİRDİM”

Olcan, 25 yaş öncesinde ve sonrasında büyük farklılıklar bulunduğunu da belirterek, “25 yaş sonrası tecrübeli oyuncu kategorisine girdim diyebilirim. Ligi ve futbolu öğrenmeye başladım. Genç oyuncu hata yapmaktan korkar ama belli seviyeye gelince artık lige tam uyum sağlıyorsunuz ve korkularınız da ortadan kayboluyor” dedi.

“TRABZON’DA YABANCILIK ÇEKMEDİM”

Olcan, Trabzonspor’a gelirken yabancılık çekeceğini düşünmediğini vurgulayarak, “Çünkü takımda çok arkadaşım vardı. Eski takım arkadaşım Burak’la genç milli takımlara dayanan bir arkadaşlığımız var. Serkan Balcı ile de Fenerbahçe’de birlikteydik. Tolga Zengin ve Ferhat’la yine milli takımda forma giydik. Trabzonspor’da Türk oyuncuların çoğuyla bir şekilde tanışıklığımız vardı. Sadece yabancı oyuncuları tanımıyordum. Böyle olunca zorluk yaşamadım. Bu benim için büyük bir avantajdı” diye konuştu.

“İLK MAÇIMDA GOL ATMAM İNANILMAZ BİR DUYGUYDU”

Bordo mavili forma altında attığı ilk gol sonrası çok büyük sevinç yaşadığını da söyleyen tecrübeli futbolcu, şöyle konuştu:

“Futbol kariyerimdeki ilk zamanlar pek gol atma başarısı gösteremiyordum. Son birkaç sezondur bunu başarıyorum. İnsan gol atmayı düşününce topun da nereye gidebileceğini hissedebiliyor. Ona göre pozisyon alıyor. Samsunspor maçı öncesi de gol atacağımı düşündüm. Gol atamasam bile en azından takımım adına yararlı işler yapmam gerektiğini düşündüm. Maçın ilk yarısında gole çok yaklaştım ancak ikinci yarıda atmak nasip oldu. Pozisyonda aslında ben Burak’ı topla buluşturmak istedim ama ayağı takıldı, sonrasında Colman vurdu kaleciden dönen topu ben filelere gönderdim. Biraz da tesadüf oldu. İlk 11’de çıktığım ilk maçta gol atmak tarif edilemez bir duyguydu benim için. Golün görüntüsünü sürekli izliyorum.”

“KULÜBÜME UZUN YILLAR HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Takımda çok iyi bir arkadaşlık olduğunu da belirten Olcan, “Türk ve yabancı oyuncuların bu kadar iyi kaynaştığı, arkadaşlığın bu kadar üst düzeyde olduğu bir takım görmedim. Takıma geldiğim andan itibaren yabancılık çekmedim. Oyuncular idmandan 2-3 saat önce tesislere gelip sohbet ediyor, oyun oynuyor, birlikte eğleniyor. Bu sene ligde play off sistemi uygulamaya sokuldu. Bu sistem içerisinde kendimizi oldukça şanslı görüyorum. Önümüzde çok önemli bir Avrupa Kupası maçı var. Bu kulüp için çok önemli bir müsabaka. Rakibimizi elersek çeyrek finale yükseleceğiz. Bu da hem kulüp hem de Türkiye için önemli bir aşama olacak. Kulüp Avrupa’nın güçlü takımları arasında anılacak. Kupaya gelirsek Trabzonspor’un bu alanda şampiyon olmak gibi bir alışkanlığı var. Burada da mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum. Trabzonspor’da. 3.5 yıllık sözleşmem var ve kulübüme uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Zaten ben gittiğim takımlarda uzun süre kalmayı isteyen bir futbolcuyum. İnşallah bunu başarırım” ifadelerini kullandı.

“10 GOL BARAJINI GEÇMEK İSTİYORUM”

Olcan, sezon sonuna kadar gollerine devam etmek istediğini ifade ederek, “Bu sezon Gaziantepspor’da 4 gol atmıştım, burada 3 golüm var. Sezon sonu itibariyle hedefim 10 gol barajını geçmek olacak” dedi.

SERTLİĞİ ASLA AKLIMA GETİRMEM”

Olcan, az kart görmesiyle ilgili olarak ise, “Asla kötü niyetli düşünmem. Kendimi sakatlanacak rakibimin yerine koyarım. Bahsettiğiniz maçta da kırmızı kartı topa elle müdahaleden gördüm. Saha içinde mücadeleden kesinlikle kaçmam ama sertliği asla aklıma getirmem. Hakemlerde benim yapımı biliyorlar” şeklinde konuştu.

“GENÇ OYUNCULARDA SORUN ŞIMARIKLIK”

Olcan Adın, genç bir futbolcu için en büyük tehlikenin şımarıklık ve erken havaya girmek olduğunu da ifade ederek, “Genelde sıkıntı bu konulardan yaşanıyor. Her şey normal giderken oynadığınız bir maç sonrası Türkiye’nin gündemine oturuyorsunuz, gazetelerin manşetlerini süslüyorsunuz. Bu çok tehlikeli bir durum. Genelde Türk oyunculara ters etki ediyor ve kaybolup gitmelerine neden oluyor” dedi.

“BURAK YILMAZ’IN PERFORMANSI İNANILMAZ”

Burak Yılmaz’ın performansını inanılmaz bulduğunu da ifade eden Olcan, şöyle konuştu: “Bir futbolcu saha içinde ancak bu kadar takımına katkı sağlar diye düşünüyorum. En sıkıştığımız anda Burak devreye girerek bizi rahatlatıyor. Kendisini inanılmaz geliştirdi, geliştirmeye de devam ediyor. Bana göre Avrupa’nın sayılı oyuncularından biri.”

“BU KADAR COŞKULU TARAFTAR GÖRMEDİM”

Olcan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Ben Fenerbahçe’de de futbol oynadım ama Trabzon'daki gibi takımını bu kadar seven taraftar topluluğu görmedim. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığımız maçta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda müthiş bir atmosfer vardı. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda sürekli dolu ve coşkulu bir taraftar desteğiyle maçlarımızı oynuyoruz. Bu da Trabzonspor’un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gösteriyor.”