Kardemir Karabükspor deplasmanında aldığı beklenmedik mağlubiyetin şokunu üzerinden atmak isteyen Trabzonspor, Eskişehirspor maçına büyük önem veriyor. Bordo mavili takımda sakatlıkları büyük ölçüde geçen Glowacki ve Volkan’ın Eskişehirspor maçına hazır hale getirilmesi için yoğun çaba harcanırken, teknik direktör Şenol Güneş, oyuncularından saha dışı gelişmelere kulaklarını tıkamalarını istedi. Tecrübeli teknik adam, Karabükspor maçında yapılan hataları da oyuncularına tekrar tekrar anlatarak, bir daha tekrarlanmamasını istedi.

TOLGA: İYİ BİR KONUMA GELECEĞİZ

Bordo mavili takımın kaptanı Tolga Zengin de, bir mağlubiyetle takım üzerinde olumsuz bir hava yaratılmasının doğru olmayacağını belirterek, “Karabükspor maçına iyi başlamıştık ancak sonuç istediğimiz gibi olmadı. Aslında ligin ikinci yarısında iyi futbol oynuyoruz. Bir mağlubiyet bizi yıkmaz. Yaşadığımız puan kaybını Eskişehirspor galibiyeti ile telafi etmek istiyoruz. Şu an ligde bulunduğumuz konumdan çok daha yukarılarda olabilirdik. Ancak beklenmedik puan kayıpları oldu. Bu puan kayıplarının tümünü ilerleyen haftalarda kapatacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

TARAFTARLAR ZORLU HAFTAYA HAZIR

Trabzonsporlu taraftarlar da, çarşamba günü Eskişehirspor ile oynanacak olan maçta tribünleri doldurmak istiyor. Zorlu süreçte takımlarını yalnız bırakmak istemeyen bordo  mavili taraftarların biletlere yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Taraftarların ayrıca, hafta sonunda Hayri Gür Spor Salonu’nda Fenerbahçe Ülker ile oynanacak olan maçta da salonu doldurmayı hedeflediği öğrenildi. Bordo mavili taraftarlar her iki maç için de sosyal medya üzerinden organize oluyor.

DKİB SALDIRIYI KINADI

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği bir açıklama yaparak, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’a yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Trabzon’un önemli bir siması ve şehrimizin markası haline gelen Trabzonspor’un değerli yöneticisi Sayın Nevzat Şakar’a yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırı Nevzat Şakar’ın şahsında tüm Trabzon’a ve Trabzonspor’a gönül verenlere yapılmış bir saldırıdır. Kendisine acil şifalar diliyor, tüm camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve saldırganın biran önce bulunarak adalete teslim edilmesini temenni ediyoruz.”