Takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Burak Yılmaz’ın henüz herhangi bir kulüple anlaşamaması, UEFA’nın da Türkiye Ligi ile ilgili kararını henüz vermemesi, hem transfer edilecek oyuncuların mevkileri ve sayısının belirlenememesi bordo mavilileri beklemeye itti.

Burak’ın takımda kalması durumunda Vittek ve Henrique ile sezonu geçirmeyi planlayan Trabzonspor’un ayrılması halinde mutlaka bir forvet oyuncusu transfer edeceği bildirildi. Forvet olarak Gaziantepsporlu Cenk Tosun'un ilk sırayı koruduğu öğenildi. Dany transferinde geç kalarak Galatasaray’a kaptıran bordo mavililerin, bu kez iyi bir teklifle Gaziantepspor’un kapısını çalacağı belirtildi. Cenk Tosun için 2.5 milyon euro ve Sapara’nın bonservisini teklif etmesi beklenen Trabzonspor’un, UEFA’nın kararına göre bu rakamı artırabileceği öne sürüldü.

Geçen sezon olduğu gibi Trabzonspor’un Fenerbahçe’nin yerine Şampiyonlar Ligi’ne alınması halinde Alper Potuk için de Eskişehirspor’a reddedemeyeceği bir teklifle gidileceği bildirildi.

Trabzonspor yönetiminin, Avrupa’dan gelecek paranın büyük bölümünü transfer bütçesine ayıracağı, ancak teknik direktör Şenol Güneş’le sürekli görüş alışverişi yapılarak transferlerin gerçekleştirileceği belirtildi. Asbaşkan Nevzat Şakar ise Burak Yılmaz’ın transferi için beklemede olduklarını., ancak kendilerine gerek yurtdışı gerekse de Galatasaray’dan herhangi bir teklif ulaşmadığını söyledi.

ENERAMO BEKLEMEDE

Geçen yıl Sivasspor forması giyen Eneramo’nun transferi için Şenol Güneş’in kararı beklenmeye başlandı. Bonservisi elinde olan Eneramo'nun bu nedenle yıllık ücretini yüksek tuttuğu, bordo mavililerin de hem takım içindeki dengeleri bozmamak hem de Şenol Güneş’in transfere ölçülü para harcanması isteğinden yola çıkarak bu futbolcuyu beklemeye aldığı öğrenildi.

TARAFTARDAN YARDIM İSTENDİ

Trabzonspor’un sahte ürünlerle yaptığı mücadele tüm hızıyla devam ettiği açıklandı. Bordo mavili kulüpten yapılan açıklamada, taraftarların da bu mücadeleye destek vermesi istenirken şöyle denildi:

"Kulübümüzün koyu bordo açık mavi renkleri ve zemin üzerine maviyle TS harflerinin kullanıldığı amblem, forma, çorap, atkı, şapka vb. türlerinin taklit edilerek özellikle stadyum çevresinde kurulan izinsiz sergilerde, şehir ve kasabalardaki mağazalarda, pazaryerlerinde satışa sunulmasının tespit edildiği durumlarda gerekli hukuksal süreç başlatılıyor. Ciddi bir suç olan bu eyleme kalkışmayı düşünenleri uyarırken, taraftarlarımızdan da konuya duyarlılık göstermelerini ve taklit ürünlere rağbet etmemelerini bekliyoruz. Kulübümüzü ekonomik kayba uğratan bu uygulamaları bilen, gören ve şahit olan duyarlı taraftarlarımızın konuyu görevlilere bildirmeleri ya da kulübümüze başvurmaları önemle rica olunur."


ÖA(TM/AÖ)