YILMAZ'A CEVAP

Şenol Güneş, kulübün onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın açıklamalarıyla başlayıp Trabzonspor yönetim kurulu ve taraftar gruplarının da katıldığı tartışmayla ilgili kulübün internet sitesi aracılığıyla bir açıklama yaptı. Son günlerde gelişen olayların Trabzonsporlular’ı olduğu gibi kendisini de üzdüğünü belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Saha sonuçlarının olumsuzluğunu fırsat bilerek kavga ortamı yaratmak ve bunlardan suni gündem oluşturmak kimseye fayda getirmez. Eleştiriler elbette olacaktır ama haksızlıkların ve yapılan saldırıların kimseye yararı yoktur. İlkelerimizle, prensiplerimizden, sevgi ve saygımızdan vazgeçmeden bütünlüğümüzü bozmamalıyız. Şartlar ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Taraftarlarımız takımımızın sembolü, gururu ve geleceğidir. Onlar bölünmemeli ve takıma destek vermeli. Hiçbir Trabzonspor taraftarı kaybedilmemeli, aksine kulübümüze yeni taraftar kazandırmanın yollarını bulmalıyız. Trabzonspor büyük bir kulüp, büyük bir camiadır. Her bireyiyle önemli ve değerlidir. Bu yüzden saygı görmelidir."

"KİN VE NEFRET TOHUMLARI ATILMASIN"

Şahsına yapılan eleştirileri dikkate aldığının altını çizen Şenol Güneş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Haksız saldırılara Trabzonspor gömleği giyerken cevap vermek istemiyorum. Kimsenin de beni savunmasına ihtiyacım yok. Geçici başarısız sonuçları fırsat bilenlerin söylemlerini izliyoruz. Sonuçlarımızın olumsuzluğunu maçları kazanarak gidereceğiz. Zor günleri birlikte aşacağız. Bu yüzden hiç kimse ortama kin ve nefret tohumları atmasın. Ben bütün Trabzonsporlular'ı seviyorum."

"TRANSFER DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ GİTMEDİ"

Şike sürecinde Trabzonspor’un mağdur olduğunu da vurgulayan Şenol Güneş, takımıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Transferde bazı şeyler düşündüğümüz gibi gitmedi. Yabancı oyuncu sayısında bir fazlalık oluştu. Şimdi yepyeni bir kadromuz var. Bu kadronun yeniden uyum içerisinde takım haline gelmesini sağlamalıyız. Bu da zaman, sabır, emek ve destek ister. Eğer planlarımızı lige yansıtıp başarı sağlayabilirsek elimizde yeni bir kadromuz olacak. Tüm Trabzonspor’un gurur duyacağı ve keyif alacağı bir takım izlettirmek bizim borcumuz."

Giray Bulak’ın Trabzonspor’da yeni oluşan bir birimin başına geldiğini de hatırlyatan Şenol Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

"Oyuncu izlemek ve transfer yapmak Trabzonspor’un olmazsa olmazıdır. Giray Bulak’ın kurumsal anlamda bilgisini bu konuya yansıtmasını bekliyorum. Onun başarılı olması Trabzonspor’u başarılı kılacaktır. Bunun dışında yalan yanlış haberlerle kamuoyunun yanıltılmasını doğru bulmuyorum."

Kendisinin toplumu bilgilendirme yönteminin belli olduğunu da vurgulayan Güneş, "Bunlar maç öncesinde veya maç sonrasında yaptığım değerlendirmeler, düzenlediğim basın toplantıları ve web sitemiz aracılığıyla kamuoyuna yönelik açıklamalarımdır. Bunların haricinde hiçbir medya mensubuna yazılması veya söylenmesi için özel bir demecim olmadı" diye konuştu.

SAKATLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Güneş, son olarak şunları söyledi:

"Tolga, Giray, Colman ve Soner’i kadroda olmayacağım. Janko’nun da hafif sakatlığı var. Bamba ise hasta. Fenerbahçe maçını kazanmak istiyoruz. Bunu başarmak için de elimizden gelenin en iyisini yapacağız."


ÖA(TM/AÖ)