"YERLİ OYUNCU KADROSUNU TAM OLUŞTURAMADIK"

Maçlarda çok oyuncu kullanması ve henüz ideal kadro oluşturulmaması konusundaki eleştirilerle ilgili görüşlerini açıklayan Şenol Güneş, şöyle konuştu:

"Her maça çıktığınız kadroda bayağı değişiklikler oluyor. Her oyuncunun hazır olması gerekiyor. Herkes her maçta oynayabilir. Biz henüz kadro oluşumunu tamamlayamadık. Çünkü yerli oyuncuların iskelet kadrosunun oluşması da zaman alacak. Yabancı sayısı fazla. Onda da değişim olacak. Kadroda sakatlıklar, formsuzluklar ya da taktik nedeniyle bugüne kadar değişimler yaptık. Bu kadar değişimin olduğu yerde sistemlerin ve taktiklerin olumsuz etkilenmesi doğaldır. Bütün bunlara oyuncuların alışması gerekiyor. Bunlara alışılması için biraz zamana ihtiyaç var."

"BÜYÜK BEKLENTİLER SIKINTI DOĞURUYOR"

Takımdan başarı beklentisinin büyük olduğunu da hatırlatan Şenol Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beklentinin çok büyük olması nedeniyle sıkıntı var. İyi sonuçlar almanız gerekiyor. Bundan oyuncu da etkileniyor. Oynamayan da, (Ben niye oynamadım) diye etkileniyor. Dolayısıyla bu süreci, zor bir dönem olarak görüyoruz. Çünkü ideal manada, (Şu 11’imiz sahaya çıkar) diyemiyoruz. Bunu dememiz için oyuncuların performanslarının yüzde 100 iyi olup, 11 olarak üretkenliği sağlamamız gerekiyor. Onu henüz sağlamış değiliz."

"KAYBEDİLEN HER PUAN ELEŞTİRİ ALACAK"

Beklentisi büyük takımların hedefe ulaşamaması durumunda sorunlarının da büyük olduğunu vurgulayan Şenoy Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durum oyuncu için de aynı şekilde değerlendirilebilir. Atlayacağınız mesafe 3 metreyse ve siz 2–2.5 metre atlarsanız, başarısızlık olarak görülüyor. Ama size 2 metreyi hedef gösterdilerse, 2.5–3 metre o zaman çok büyük başarı sayılıyor. Trabzonspor olarak Karabükspor ve Gaziantepspor’u yenmemiz gerekiyordu. Oynadığı her maçı kazanması beklenen bir takım olduğumuz için oynanan her oyun, yapılan her hareket, kaybedilen her puan eleştiri alacaktır. Buna alışmak kolay değil. Değişen oyuncular var. Oyuncuların bu ortama dirençli olması süreç gerektiren bir şey. Sahaya koyduğunuzda az etkilenen, çok etkilenen, bunun savaşını kendi içinde veren oyuncular var. Takımın geniş kadrosunda artı olarak görülen bazı değerler, önümüze eksi olarak çıkıyor. Sonuçlar iyi olsa, rekabet çok daha iyi olacak ama sonuçlar olumsuz olduğu zaman baskı oluşuyor."

"TÜM FORVETLERİ OYNATTIK"

Ligin başında 3 maçta 5 puan kaybeden Trabzonspor'un çok başarılı olduğunun söylenemeyeceğini de vurgulayan Şenol Güneş, bu konuda şunları söyledi:

"Bu durum, tabiki eleştirilebilir. Oyun da eleştiriliyor, taktik de, değişiklikler de eleştiriliyor. Ama takımı ve oyuncuyu yok saymak doğru değil. Fakat onlara da alışacağız, onları da hep beraber yeneceğiz. Forvette Videoton maçında Olcan’ı, Volkan’ı, Halil’i kullandık, sonra Henrique ve Vittek girdi. Sonra Yasin’i oynattık, şimdi Janko geldi. Sayı fazla ama form grafiği önemli, üretkenliği çok önemli. Üretkenlik olmadığı zaman değişiklik oluyor, bu kez de onun kadroyla bütünleşmesi önemli. Aynı şey orta saha ve savunma için de geçerli. Şu anda saha sonuçlarının oyuncular üzerindeki olumsuzluklarını aşmaya çalışıyoruz. Bunlar bizim için de oyuncu için de kolay şeyler değil. Beklentiye cevap vermediğiniz zaman, eleştirmenler, seyirci takım üzerinde baskı oluşturuyor. Biz alıştık ama oyuncular sorumluluk duydukları için bundan etkileniyorlar. Oyuncular, (Ben elimden geleni yapmaya çalışırken bana destek olması gerekenler böyle yapıyor) diye düşünerek bir yalnızlığa düşmüş olabilir. Eleştiriler tabi olacak, futbolcuların onlara da alışması gerek."

"BAŞARISIZLIKTAN NEMALANMAK İSTEYENLER OLABİLİR"

Başarı için Trabzonspor’un kendi gerçeklerinin farkında olması gerektiğinin de altını çizen Şenol Güneş, sözlerini şöyle bitirdi:

"Trabzonspor kendi gerçeklerini iyi bilirse, herhangi bir takımla da oynarken onun da önemli olduğunu bilir ve ciddiye alırsa maç kazanır. Ama sahaya çıktığı zaman sonucu garanti görürsen oynadığın her oyun senin aleyhine döner. Son oynadığımız Sivasspor, Fenerbahçe ile berabere kaldı. Bu bizim için, (Fenerbahçe’yi rahat yeneriz) ölçüsü olamaz tabii ki. Futbol o kadar enteresan bir oyun ki; en zayıf takımlara puan kaybediyorsun, en güçlüyü yenebiliyorsun. Biz şu anda bu süreçte sıkıntılıyız. Buraya kadar kayıpsız gelmemiz gerekiyordu ama 5 puan kaybettik. Dolayısıyla kamuoyunun psikolojik baskısı olacaktır. Yanımızda olması daha iyiyken, isteklerini, tepkilerini biraz daha agresif gösterenler var. Bu arada başarısızlıktan nemalanmak isteyenler olabilir. Onları da yaşıyoruz."


ÖA(TM/AÖ)