Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın sahalarında Macaristan temsilcisi Videoton ile yapacakları maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. 2012-2013 sezonunun Süper Lig’de geçtiğimiz hafta oynadıkları ilk maçla açtıklarını hatırlatan başarılı teknik adam, “Yarın da UEFA Ligi ilk resmi maçla açmış olacağız. Gruplara kalabilmek için çok kritik bir maç yapacağız. Bir yıllık sezonun beklentisine cevap verebileceğimiz bir maç. Bu yarışta olabilmek, oyuncaların ve kulübün marka değerini yukarı çıkartabilmek için kazanmaya ihtiyacımız var. Umarım ikinci maça avantajlı bir skorla gideriz” dedi.

İlk maçta tur için her şeyin bitmeyeceğine dikkat çeken Güneş, gol yemeden alacakları bir galibiyetin kendilerine avantaj sağlayacağını ifade etti. Maçta gol yemeleri, ya da mağlup olmaları durumunda da her şeyin bitmeyeceğine vurgu yapan Güneş, “Gol yiyerek de kazanabilirsiniz, burada kaybedip orada da kazanabiliriz. Ama rakibe bu avantajı vermezsek orada işimizin daha kolay olacağını düşünüyorum. O yüzden bu maçta gol yemeden kazanmamız daha iyi olur. O açıdan kazanmak her şeyden önemli. Yenilsen de berabere kalsan da her şey bitmeyecek. Ama umarım bu maçı gol yemeden kazanırız” diye konuştu.

Rakiplerinin savunma anlayışını iyi yapan, hücuma iyi çıkan ve teknik bir ekip olduğunu kaydeden Güneş, kendilerinin de bunu bilerek mücadele edeceklerini anlattı. Videoton'un Türkiye’de çok tanınmadığı için, ‘zayıf rakip’ yorumlarının yapıldığını hatırlatan Güneş, “Geçmişte başarıları olan bir takım. Sponsorluk isminden dolayı şu an çok bilinmiyor. Teknik kapasiteleri çok iyi oyuncuları var. Biz defansa daha fazla baskı  yapabilirsek onların oyun anlayışını bozabiliriz. Rakibi hafife alıp paniklersek hata ederiz. Çünkü çok soğuk kanlı ve ne yaptığını bilen bir ekip” dedi.

Bir üst tura çıkmak istediklerini tekrarlayan Güneş, “İki takımın da çok hırslı, saldırgan bir maç oynayacağını düşünüyorum. O yüzden bu maçta bütün hırsımızı ortaya koyacağız, yeteneğimizi de sahaya yansıttığımız da rakibe üstünlük kuracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Bordo-mavili takımın Fildişi Sahilli savunma oyuncusu Bamba da ikinci maça rahat çıkmak için yarın avantajlı bir skor elde etmeleri gerektiğini söyledi. Bamba, şöyle konuştu: “Zor bir maça çıkacağız. Kolay pes edecek bir rakip yok. İki ayaklı bir mücadele. İlk maçta bütün avantajları kullanıp oraya rahat gitmemiz gerekiyor. Bunu elde etmek için elimizden geleni yapacağız.”

 

FT (TM/RT)