Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılmasının ardından takımının forvetinde Halil, Henrique ve Vittek bulunan Şenol Güneş, hazırlık maçlarındaki performanslarına göre yeni bir oyuncu alıp almamaya karar verecek. Halil’in genellikle standart bir performans sergilediğini göz önüne alan Şenol Güneş, antranmanlarda Vittek ve Henrique’yle bire bir ilgileniyor.

ADIM ADIM GOL VURUŞU

Antrenmanlarda yaptırdığı çift kale maçlardaki gol vuruşlarını beğenmediği Vittek ve Henrique ile ilgilenen Şenol Güneş, her 2 futbolcusunu ayrıca çalıştırdı. Kanatlardan ceza sahasına çıkarılan toplara koşarken vücutlarının alacağı şekli de gösteren Şenol Güneş, topa ayaklarının hangi kısmıyla vurmaları gerektiğini, topa vururken bacaklarının hangi kısmından ne kadar güç almaları gerektiğini gösterdi. Kanatlara geçerek Vittek ve Henrique’ye pas veren Güneş, başarılı vuruşlardan sonra da oyuncularını tebrik etti.

GÜNEŞ KALEYE GEÇTİ

Vittek ve Henrique’nin şut antrenmanı sırasında bir ara kaleye geçen Şenol Güneş, topu kalenin hangi bölgesine ne kadar falsoyla atmaları gerektiğini söyledi. Kalecinin uzanamayacağı bölgeleri gösteren Şenol Güneş, kale direğinden 1 metre uzağa bir top koyarak vuruş yapmalarını, topun direk arasından geçirilmesini istedi.

Kalecilerin kanattan gelecek toplarda alacakları pozisyonları da gösteren Şenol Güneş, vuruşlarını buna göre yapmalarını söyledi. Adeta futbola yeni başlayan genç bir oyuncu gibi Şenol Güneş'i dikkatle dinleyen Vittek ve Henrique, dediklerini yapmaya çalıştı. Yarım saat süren çalışmanın ardından Güneş, her 2 oyuncusunun da performansından memnun kaldı.

HENRİQUE 3 ATTI, VİTTEK FORMA GİYEMEDİ

Geçen sezon başında büyük umutlarla transfer edilen her 2 futbolcudan Brezilyalı 23 yaşındaki Paolo Henrique, Trabzonspor forması giydiği 32 lig, 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 Türkiye Kupası maçında, 1’i Şampiyonlar Ligi ve 2’si Süper Lig’de olmak üzere toplam 3 gol atabildi. Şenol Güneş’in genellikle sonradan oyuna koyduğu Henrique, kendisinden beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremedi.

Geçen sezon başında Ankaragücü’nden büyük umutlarla transfer edilen Slovak oyuncu Robert Vittek ise sadece bir maçta Trabzonspor forması giyebildi. Daha sonra sakatlanan ve yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalan Vittek, sezonun sonlarına doğru takımla antrenmanlara başladı ancak forma giyme şansı bulamadı.

BAŞKAN GELİYOR

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in cumartesi günü takımının Hollanda’daki kampını ziyaret edeceği bildirildi. Kampta 2 gün kalacağı açıklanan Başkan Şener’in hazırlık maçı izlemeyeceği vurgulandı.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)