"COŞKULU OYNAYAMIYORUZ"

Özellikle Mersin İdmanyurdu maçında en az 6 net gol pozisyonunu yakaladıklarını, ancak ikisini gole çevirebildiklerini belirten Şenol Güneş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sezon başından bu yana ligde kaybedilen puanlar nedeniyle şampiyonluk yarışında geride kalmanın takımda bir güvensizlik yarattığı gerçeğini kabul etmeliyiz. Zaten maçlarda da hem tek tek oyuncu bazında, hem de genel olarak takım bütünlüğü içinde bu güvensizliği fark ediyorsunuz. Coşkulu oynama anlayışımızda eksiklik var. Pozisyon bulsak bile gol atarak skoru rahatlatamıyoruz. Yediğimiz bir gol ve yaptığımız bir hata takımı oldukça etkiliyor ve moral değerlerini aşağıya düşürüyor. Zaten üzerinde güvensizlik olan takımın bu duygusunu daha da artırıp oyunda hatalar yapılmasına yol açıyor. Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında bunu gördük. Sürekli maç oynayan bir takım olarak bu tip pozisyon hatalarını düzeltme şansını fazla bulamıyoruz. Çünkü bunları taktik olarak çalışma şansımız yok."

ZOKORA MİLLİ TAKIMINDA HÜCUMCU

Trabzonspor’un tecrübeli oyuncusu Didier Zokora, hücuma yeterince katkı yapamamasının Şenol Güneş’in oyun planının gereği olduğunu söyledi. Fildişi Sahili Milli takımıyla Afrika Uluslar Kupası finalinde des forma giyen orta saha oyuncusu Zokora, şöyle konuştu:

"Milli takımda özellikle son Afrika Kupası’nda takıma ofansif yönden katkı veriyordum. Çünkü orada bana biçilen görev böyleydi. Ama burada Colman ve Alanzinho’nun olduğu oyun yapısında gerektiği kadar ileri çıkmıyorum. Çünkü ofansif görev onlara verilmiş durumda. Teknik direktörümüz Güneş, bana daha çok defansta toparlayıcılık rolü veriyor ve ben de elimden geldiğince bunu yerine getirmeye çalışıyorum."

ZOKORA MİLLİ TAKIMI BIRAKTI

Zokora, milli takım kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Trabzonspor'un internet sitesinden bir açıklama yapan 32 yaşındaki Zokora, şunları söyledi:

"Yaklaşık 10 yıldan fazla bir süredir ülkem Fildişi Sahilleri'nin milli takım formasını giymekteyim. Bu formayla 2 Dünya Kupası ve 2’sinde final oynama şansı elde ettiğim 5 Afrika Uluslar Kupası deneyimi yaşadım. Ancak ne yazık ki bu deneyimlerde kupa kazanma şansına erişemedim. Yaşadığım bu durumu Tanrı'nın bir takdiri olarak görüyor, bugüne dek ortaya koyduğum emek ve gayretten onur duyuyorum. En büyük temennim, benim elde edemediğim zafer ve sevinçlerin benden sonra yerimi alacak arkadaşlarım tarafından yaşanmasıdır. Yürüdüğüm bu uzun yol boyunca bana destek olan ve tarifi güç mutluluklar yaşatan başkanlarıma, antrenörlerime, federasyonuma ve takım arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyor, oyuncusu olmaktan şeref duyduğum Fildişi Sahilleri Milli Takımı'ndaki görevimi 28 Şubat 2012 tarihi itibariyle noktalıyorum."

GLOWACKİ’NİN SAKATLIĞI SIR

Trabzonspor’da geçirdiği sakatlık nedeniyle son olarak ligin 22'nci haftasında oynanan Eskişehirspor maçında oynayan Polonyalı Glowacki’nin sakatlığı belirsizliğini koruyor. Şenol Güneş’in savunma oyuncusunun sakatlığı hakkında hiç kimseye bilgi verilmemesini istediği, yardımcılarıyla sağlık kuruluna da bu yönde talimat verdiği  öğrenildi. Polonyalı oyuncunun sakatlığının tedavi edildiği belirtiliyor, ancak sahalara döneceği kesin bir tarih verilemiyor.

BASKETBOL TAKIMINDAN DESTEK ÇAĞRISI

Trabzonspor basketbol takımının antrenörü Halil Üner, tüm taraftarları hafta sonunda oynayacakları Olin Edirne maçına davet ederek destek istedi. Beko Basketbol Ligi’nde deplasmanda aldığı 87–72’lik Aliağa Petkim mağlubiyeti ile ligde 15’inci sırada kendine yer bulan Trabzonspor’un antrenörü Halil Üner, buhpafta oynayacakları Olin Edirne maçının çok önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

"Ligin son haftaları yaklaşırken her maçımızı final havasında oynamalıyız. Olin Edirne maçı da bu finallerden ilki. Tüm taraftarlarımızı bu önemli maçta salona davet ediyor ve destek istiyoruz."


ÖA(TM/AÖ)