MORAL BULDULAR

Sezona Karabüksqpor deplasmanındaki beraberlikle başlayıp evinde oynadığı Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasını kazandıktan sonra deplasmanda Gaziantepspor’a 1–0 kaybeden Trabzonspor, son maçta da Sivasspor’u Halil’in golüyle 1–0 mağlup etti. İlk 4 haftada 5 puan kaybeden Trazonspor, çıkışa geçmenin hesaplarını yapmaya başladı.

OYUN SİSTEMİ BOL PAS AMA...

Hollanda ve Almanya’daki hazırlık kampında oyuncularına dar alanda pas ve pres çalışmalarını ağırlıklı olarak yaptıran, antrenmanlarda ve maçlarda bol ve çabuk pasa dayalı bir oyun sistemini uygulatmaya çalışan Şenol Güneş’in niyeti, oyuncularının sık sık değişmesi nedeniyle sekteye uğradı. Bol pasa dayalı sistemin futbolcuların birbirini tanıması ve uyumu üzerine kurulu olması nedeniyle özellikle gol pozisyonu yaratmakta zorlanan bordo mavililer, bu sezon oynadığı 6 resmi maçta sadece 4 gol attı.

SAKATLIKLAR BÜYÜK SORUN OLDU

Henüz sezon başı olmasına rağmen takımın as elemanları olan Giray, Colman, Soner, Serkan ve Volkan’dan bir çok maçta yararlanamayan Trabzonspor’da son olarak kaleci Tolga’da sakatlanınca Şenol Güneş, ideal 11'ini oluşturamadı. Şenol Güneş, futbolcuların form grafiklerinin sezon başı olması nedeniyle sık sık değişim göstermesi nedeniyle geride kalan 6 maçta kadrodaki 28 futbolcudan 22’sini kullanmak zorunda kaldı.

Trabzonspor’da ilk hafta Karabük deplasmanında sahaya çıkan 11 ile 4’üncü haftadaki Sivas maçının 11’i arasında 7 oyuncu değişikliği oldu. Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de oynayan Tolga, Mustafa, Zokora ve Sapara, Sivas maçında yine 11’de başladı ancak Tolga 10. dakikada yerini Onur’a bıraktı. Karabükspor maçında ilk 11'de oynayan Serkan, Giray, Celustka, Soner, Volkan Şen, Olcan ve Vittek Sivasspor maçında görev almadı, bu isimlerin yerine sahaya Zeki Yavru, Emerson, Henrique, Bamba, Alanzinho, Yasin ve Halil Altıntop 11’de çıktı.

İLK 4 HAFTANIN REKORTMENİ MUSTAFA

Trabzonspor'da ligin ilk 4 haftasının tamamında ilk 11'de sahaya çıkan ve 90 dakika görev yapan tek isim savunma oyuncusu Mustafa Yumlu oldu. 270 dakika sahada kalan Mustafa’yı geride kalan 4 maçta 332 dakikayla sahada kalan Zokora, 279 dakikayla Tolga ve 270’er dakikayla Bamba, Serkan ve Celustka takip etti.

4 MAÇTA 22 OYUNCU FORMA GİYDİ

Trabzonspor'da ligin 4 haftasında Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celustka, Zokora, Soner, Sapara, Volkan Şen, Olcan, Vittek, Ferhat, Henrique, Barış Özbek, Bamba, Alanzinho, Yasin, Halil, Zeki Yavru, Janko, Emerson ve Onur olmak üzere toplam 22 oyuncu görev yaptı. 28 kişilik kadroda bulunan Cech, Adrian, Colman, Emre Güral, Aykut Akgün ve kaleci Zeki Ayvaz ise hiç forma giyemeyen isimler oldu.

GÜNEŞ: "İDEAL 11 ŞU ANDA YOK"

Takımının zor bir dönemden geçtiğini belirten Şenol Güneş, "Şu anda ideal manada, (şu 11 sahaya çıkar) diyemiyoruz. Bunu söylememiz için oyuncuların performansının yüzde 100 olması lazım'' diye konuştu.


ÖA(TM/AÖ)