Kulüp Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar ile yaptığı üçlü zirvenin ardından özel bir etkinliğe katılmak için dün gece Güney Kore’ye giden Şenol Güneş, Türkiye’ye döndükten sonra dört elle transfer çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

"VUR–KIR–PARÇALA MANTIĞINDAN VAZGEÇMELİYİZ"

Şenol Güneş, Trabzonspor Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Futbolun birleştirici yanının her geçen gün geriye gittiğini vurgulayan Şenol Güneş, "Gerginlikler gün geçtikçe artıyor. Bu noktada sorumlu olan herkese düşen görev toparlayıcılık olmalı. Vur–kır–parçala mantığından artık vazgeçmeliyiz" diye konuştu.

"OYUNCULARIMIZ KÖTÜ DEĞİL ANCAK İYİ OYNAMADILAR"

Sezon boyunca sergilenen performansı bakıldığında Avrupa hariç genel olarak başarısız bir dönem yaşadıklarını kabul etmeleri gerektiğini de vurgulayan Şenol Güneş, şöyle devam etti:

"Şampiyonlar Ligi’ndeki olumlu görüntümüzü lige ve kupaya yansıtamadık. Elimizdeki oyuncular kötü değil ancak iyi oynamadıklarını söyleyebiliriz. Bu noktada hiç birini eleştirecek de değiliz. Eğer bu takımın teknik patronu bensem, sonuçtan sorumlu olan da benim demektir."

"HAKKIMIZI DEMOKRATİK YOLLARDAN ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Taraftarlarına da çağrıda bulunan Şenol Güneş, bu konuda şunları söyledi:

"Trabzonspor taraftarına düşen, her zaman olduğu gibi zor günlerde de takımına ve kulübüne sahip çıkmaktır. Taraftarın kulübe olan bağlılığı devam ettiği sürece sorunların aşılması da bir o kadar kolay olacaktır. Elbetti geniş çaplı bir mağduriyet yaşadığımız gerçeği ortada. Hakkımızı demokratik yollardan aramaya devam edeceğiz ancak bunu yaparken sağduyulu tavrımızı da bir kenara bırakmayacağız. Bundan böyle daha itidalli davranarak kulübümüze zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız. Haklıyken haksız duruma düşmek bize bir şey kazandırmaz. Öfkemizi kontrol etmeli, daha stratejik ve akılcı olmalıyız. Bazı çevreler Trabzon insanının yöresel özelliklerinden kaynaklanan karakterini bilerek bilinçli olarak üzerimize gelebilir. Bu tarz girişimlerden sonuç almaya çalışanlara fırsat verilmemeli. Aksine onların istediklerine zemin hazırlamış oluruz ki, bu da bize hiç bir fayda getirmez."

DİVAN KURULU TOPLANIYOR

Trabzonspor 29’uncu Olağan Divan Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da Trabzonspor Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılacak. Tüzük değişikliği istenen bazı maddelerin görüşüleceği genel kurulda katılabilmesi halinde Başkan Sadri Şener’in, aksi halde Asbaşkan Nevzat Şakar’ın üyelere son gelişmelerle ilgili bilgi vereceği öğrenildi.


ÖA(TM/AÖ)