BARIŞMAYA YETMEDİ

Eskişehirspor karşısında aldığı 3–0’lık yenilgi yüzünden kötü günler geçiren bordo mavililer, Türkiye Kupası’nda Şanlıurfaspor’u 4–0 yenerek üzerindeki kara bulutları biraz olsun dağıttı. Ancak bu galibiyet, oyuncularla taraftarı barıştırmaya yetmedi. Eskişehirspor maçı sonrası oyuncuları ve kendisi hakkında hakarete varan yorumlar yapıldığını belirten Şenol Güneş, şunları söyledi:

"KAHVEDEKİ ADAMLA YORUMCU ARASINDA FARK OLMALI"

"Yorum farkı diye bir şey var ve herkes farklı bakabilir. Bunu kabul ediyorum. Ama yorumcu ile kahvedeki arasında fark olması lazım. Çünkü siz toplumu yönlendiriyorsunuz. Verdiğiniz mesajlarla kin ve nefret tohumlarını artırabiliyorsunuz. Oyuncuların insan değerlerini yok sayarak, onlara hakarette bulunmaya kimsenin hakkı yok. Aynı şekilde birden onları ilah veya üst seviyeye çıkarmak da doğru değil. Çelişkili bir durumdur. Bundan siz de biz de etkileniriz. Trabzonspor, yönetimi, teknik heyeti, medyası ve taraftarı ile her zaman bütündür. Tabi sorunları vardır, tabi ki zaman zaman başarısız sonuçlar alınabilir. Ama biz de bunun olmaması için çalışıyoruz."

"ELEŞTİRİ HAKARETE VARMAMALI"

Daha iyiyi sağlamaya çalışırken aynı zamanda üzüntünün verdiği etkiyi de aşmaya çalıştıklarını vurgulayan Şenol Güneş, şöyle devam etti:

"Haklı olarak eleştiri yapılacaktır. Ama hakareti doğru bulmuyoruz. İster televizyon yayınları, ister yorum, ister sahadaki seyirci olsun hakaret doğru değil. Seyircinin olumlu tezahüratı takımı daha rahat sonuca getirebiliyor. Ama sizin, bizim, yorum yapan insanların görüşlerinin, çocuğun veya futbolda az bilgisi olan birinin yorumundan biraz daha üst seviyede olması gerek, diye düşünüyorum. İdeal olan oyuncuların bu tip eleştirileri aşmasıdır. Ama insandır, etkileniyorlar. Bu işi yapıyorsanız önemli olan çok övgü ve tepkiye kendini kaptırmadan işini yapmaktır."

"ONLARLA BERABER YAŞAMAYI BİLMELİYİZ"

İyi futbol oynayarak kazanmayı amaçladıklarını das vurgulayan Şenol Güneş, iyi oyunu yukarı çıkarmada sıkıntılar yaşadıklarını anyatırken şöyle dedi:

"Bu durum sezon başından bu yana süregelen sıkıntımız. Oyuncular güvende sıkıntı yaşıyor. Buna bir de oynayıp oynamama durumuyla ilgili iç dünyalarındaki rahatsızlıklar ekleniyor. Geniş kadroda oyunculardan randımanlı olarak istediğimizi alamadık. Sıkıntımız o. Alanzinho bu maçta oyuna girdiğinde çok iyiydi ama başka maçlarda aynı performansı gösteremedi. İç dünyasında moralsizliği oluyor. Bu durum bazen maça yansıyor bazen yansımıyor. Bazen oyuncuyu hırslandırabiliyor. Elimizdeki oyuncuların bu takımın oyuncuları olduğunu söylüyoruz. Gittiği zaman bu takıma ait olmadığını söyleyebiliriz ama burada oldukları zaman onlarla beraber yaşamayı bilmeliyiz."

"OLUMSUZ ETKİLEMEK ŞIK DEĞİL"

Halil Altıntop'un oyuna girerken yuhalanmasıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Şenol Güneş, bu konuda şunları söyledi:

"Halil de tepkiyi hiç bir oyuncu gibi hak etmiyor. Kötü de oynayabilir, iyi de. Aşırı övgüyü de hak etmiyor. Ama eleştiriyi normal kabul etmemiz lazım. Bizi de zaten acımasızca eleştiriyorlar. Saha içinde oynarken sanatını icra eden sanatçıyı olumsuz olarak etkilemek şık değil. Ama seyirci de, biz de, siz de duygusal davranabilirsiniz. Bu bazen yaptığınız işi etkileyebilir. Yabancıları azaltmak durumundayız. Oyuncu fazla ve onlara daha haksızlık yapmak istemiyorum. Bakarsınız bir oyuncu çıkabilir, (Gitmek istiyorum) der, o zaman değişebilir. Adam evini satmış, gitmeye hazır mesela. Sezon başında konuşmuştuk ama hiçbiri gidemedi. Kalıp oynayabilirdi ama bazı oyuncuların öyle bir şansı da olmadı."

TRİBÜNE GİTMEDİLER

Bu arada bordo mavili oyuncuların Şanlıurfaspor karşılaşmasından sonra tribüne gitmediği de dikkat çekti. Eskişehirspor maçında futbolculara en büyük tepkiyi gösteren taraftar topluluğu oltduk.ları gözlenen deniz tarafındaki kale arkası tribünü, takımı çağırdı. Bazı futbolcular, o tarafa yönelirken takımın büyük çoğunluğu soyunma odasının yolunu tutunca onlar da içeri girmek zorunda kaldı. Kaptan Tolga ise uzaktan elini kaldırarak tribünleri selamlamakla yetindi.


ÖA(TM/AÖ)