ÇALKANTILI DÖNEM GERİDE KALDI

Son 3 maçında aldığı 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 8 puan kaybedip 10’uncu sıraya gerileyen Trabzonspor, CHP heyetinin ziyaretiyle başlayıp Antalyaspor yenilgisiyle devam eden çalkantılı bir döneme girdi. Bu arada Kulüp Başkanı Sadri Şener’le Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak’ın güven mesajları hem takımın moralini yükseltti, hem de gerilimli ortamın biraz yumuşamasını sağladı.

ŞENER OYUNCULARINA SAHİP ÇIKTI

Başkan Sadri Şener'in, "Her takım zaman zaman böyle sonuçlar alabilir. Hemen insanların üzerine gitmek doğru değil. Böyle bir sonuca üzülmeyen teknik direktör ve futbolcu olabilir mi?" açıklamasıyla çoğu zaman medya önünde suçlamaktan kaçınmadığı oyuncularına sahip çıktığı dikkati çekti. Kulüp Başkanı Şener’in bu sözlerinin ardından Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak’ın Divan Kurulu üyeleriyle futbolcuları ziyaret etmesi, takıma büyük moral verdi.

YENER:"GÜNEŞ'İN BİR ŞEY İSPATLAMASINA GEREK YOK"

Genel Sekreter Yener ise eleştirilerin hedefindeki isim Şenol Güneş'in Trabzonspor'un bütün başarılarında yer alan bir isim olduğunu vurgularken şunları söyledi:

"Şenol Güneş’in artık bir şey ispatlamasına gerek yok. Mili takım ve Trabzonspor kariyeri belli. Milli takım, 2002'de dünya üçüncüsü oldu, ondan sonra bir daha Dünya Kupası'na katılamadı. Trabzonspor'da ise Şenol Güneş’le 2010-2011 sezonu şampiyonu olmuşuz. Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazandık. Trabzonspor'un Şenol Güneş ile başarıları unutulmamalı."

"MOURİNHO BİLE HER ZAMAN BAŞARILI DEĞİL"

Dünyadaki tüm takımlarda iniş ve çıkışlı dönemleri olduğunu hatırlatan Hasan Yener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Jose Mourinho bile sürekli, her zaman başarılı değil. Real Madrid lige iyi başlayamadı. Barcelona'nın gerisinde kaldı. Ama Mourinho yine çalışıyor ve takımı toparladı. Manchester United'de Alex Ferguson, uzun yıllardır görevinin başında. İstikrar başarıyı getirir, istikrarsızlık başarısızlığın en önemli sebebidir. Yönetim, futbol ve teknik kadroda istikrar önemli."

Tüm teknik adamların yanlış tercihler yapabileceğini de vurgulayan Hasan Yener, daha sonra şöyle dedi:

"Doğru düşündüğün oyuncu tercihini yaparsın ama yanlış sonuç verir. Şenol Güneş yanlış yapabilir, eleştirilebilir. Ama gidişi şeklindeki bir tartışma bile çok üzücü. Güneş'i tartışmak çok yanlış. Liderle aramızda 8 puanlık fark bulunuyor. 10 haftada bu fark çok büyük ama kapanmayacak değil. Çok çabuk karamsarlığa kapılıyoruz, aşırı uçtayız. Sahiplenme duygusu içinde olalım."

"KÖTÜ OYNAMADIK"

Hasan Yener, 10 haftalık periyotta kötü bir futbol ortaya koymadıklarını, ancak hak etmedikleri puan kayıpları yaşadıklarını ifade ederken son olarak şöyle konuştu:

"Kaybettiğimiz puanlar, hep pamuk ipliğiyle. Bizim tarafa da dönebilecek maçları tesadüfen kaybettik. Beşiktaş maçının son 10 dakikası dışında hiçbir takıma ezildiğimiz maç yok. Türkiye'de kim iyi futbol oynuyor? Biz her maçta her takımdan üstün oynadık. Bu kadar karamsar tablo çizilmemeli. Futbolcuyu kötülemek bir şey kazandırmaz. Futbolcular bizim futbolcularımız. İnsan kendi evladını yanlış yaptı diye dışlar mı? Yarın başarı bu oyuncularla gelecek. Bir galibiyete ihtiyacımız var."

KAPTANDAN DA MESAJ VAR

Ligde üst üste aldığı kötü sonuçlar alan Trabzonspor’un kaptanı Tolga Zengin, futbolcu kadrosuna güvenilmesini istedi. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımda yer alamayan ancak geçtiğimiz günlerde antrenmanlara başlayan kaleci Tolga, bu süreçte herkesin takıma destek olması gerektiğini vurgularken, "Bu takımı bu duruma düşüren bizleriz. Düzlüğü çıkaracak olan da yine biziz” dedi. Tolga’nın futbolcu arkadaşlarıyla da gerek birebir gerekse grup halinde görüşmeler yaparak moralleriniz düzeltmeye çalıştığı öğrenildi.

BARIŞ'LA GÜNEŞ GÖRÜŞTÜ

Trabzonspor’da ilk 11’de yer bulamadığı için mutsuz olduğu bilinen Barış Özbek’in de devre arasında takımdan ayrılmak için Şenol Güneş’ten izin istediği öğrenildi. Bu sezon hiçbir maçta ilk 11’de sahaya çıkamayıp sadece bazı maçların ikinci yarılarında oyuna giren Barış, son 2 maçta Şenol Güneş tarafından 18 kişilik kadroya alınmadı. Barış’ın bu tablodan hoşnut olmadığı, devre arasında sürekli oynayabileceği bir takıma gitmek istediği bildirildi. Güneş’in de yaptıkları görüşmede tecrübeli oyuncuya gerekli kolaylığı sağlayacağını söylediği ifade edildi.

KOYUNCU İÇİN MESAJ

2005 yılında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kazım Koyuncu’nun doğum günü için Trabzonspor'un internet sitesinde bir açıklama yapıldı. "İyi ki doğdun Kazım Koyuncu" başlığıyla yayınlanan açıklamada, "7 Kasım 1971 tarihinde doğan Trabzonspor sevdalısı merhum sanatçı Kazım Koyuncu’yu saygıyla anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadesi yer aldı.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF