Trabzonspor taraftar derneklerinin tamamına yakınının katıldığı ve destek verdiği, "İsyan Sokakta İnsaf Arıyor" sloganlı yürüyüş saat 14.00’te Atatürk Alanı’ndan başladı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, hükümet ve Fenerbahçe’yi eleştiren pankartlar taşıyan yaklaşık 5 bin kişi, Maraş Caddesi boyunca sloganlar atarak 3 kilometre yürüdü. Hüseyin Avni Aker Stadyumu önüne gitmeyi planlayan taraftar grupları, emniyetle yaptıkları görüşme sonucunda yürüyüşü Trabzon Lisesi önünde tamamladı. Burada İstiklal Marşı okuyan, ardından da kısa süre müzik eşliğinde kolbastı oynayan taraftarlar daha sonra maç saatini beklemeye başladı.

Yürüyüşe Trabzonspor Yönetim Kurulu üyeleri Coşkun Çebi ve Mehmet Tunç da destek verdi. Mehmet Tunç, “Taraftarlara destek olmak amacıyla geldik. Çok saygılı ve centilemnce yürüyüş yapıyorlar. Uğradıkları haksızlıklara karşı yürüyerek tepkilerini dile getiriyorlar. İnşallah sesimiz duyulur ve haksızlıklara ‘dur’ denilir” ifadesini kullandı.

VALİLİK POLİSİ AÇIĞA ALDI

Bu arada, Trabzonspor ve Başkan Sadri Şener aleyhine twitter hesabından hakaret içeren ifadeler yayınlayan polis memuru Adnan Gümüştekin’in açığa alındığı öğrenildi.  Trabzon Vali Vekili Adem Karahasanoğlu, “Yaşanan olayla ilgili olarak emniyet mensubu olan polis memuru Adnan Gümüştekin açığa alındı. Ayrıca hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı" dedi.