Grup adına açıklama yapan Arslan Kalyoncu, Gümüşhane’deki Trabzonspor taraftarları olarak, ülke genelinde gerçekleştirilen 58'inci Madde değişikliğine tepki kampanyalarına katkıda bulunmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

TFF’nin açıklamalarını üzüntüyle karşıladıklarını belirten Kalyoncu, “58'inci maddede yapılan değişiklikler, tamamen Fenerbahçe’yi kurtarma operasyonun bir parçasıdır’’ dedi. Kalyoncu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in açıklamalarının ve TFF yönetiminin aldığı kararların Türk futbolunu bitme noktasına getirdiğini ileri sürerek şöyle konuştu:

“Türk futbolunda 3 Temmuz’dan bu güne, tarihe kara bir leke olarak geçecek teşvik ve şike sürecine ilişkin gelişmeler yaşanmakta. Bu sürecin son aşaması olarak TFF Başkanı Demirören'in dün yaptığı açıklamaları Türk futbolu adına büyük bir talihsizlik olarak yorumluyoruz. Trabzonspor taraftarları olarak, emeğiyle ve alın teri ile mücadele eden diğer tüm kulüpler gibi, Fenerbahçe’yi işlemiş olduğu bu günahtan aklamak için verilen adaletsiz mücadelenin her zaman karşısında olacağız. Umut ediyoruz ki, TFF içinde bulunduğu gafletten biran evvel uyanır ve yapması gerekeni layıkıyla yapar. Yoksa bütün bu adaletsizlikler Türk futbolunun sonu olur.’’

Bordo-Mavili taraftarlar daha sonra 58'inci maddenin değişmesiyle ilgili olarak UEFA Başkanı Platini'ye çektikleri İngilizce faks metninin Türkçesi şöyle:

"Sevgili Platini,

Türkiye Futbol Federasyonu hakkında disiplin talimatnamesinin 58. Maddesini değiştirmek sureti ile şikeyi yasallaştırdıkları için resmi şikâyette bulunmak istiyoruz. Bu değişikliğin ana amacı sizin de bildiğiniz gibi geçen sezon birçok maçta şike yapmış olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün küme düşürülmesini engellemektir. Şahsınızın ve Bay Infantino'nun da defalarca belirttiği üzere bu madde federasyonların değil UEFA ve FIFA'nın olmazsa olmaz maddesidir ve bütün federasyonlar bu kurala uymak zorundadır. Lütfen bu konuda acil hareket edin ve Türk Futbolunu kurtarın. Türk Futbolundaki siyasi müdahale ve haksız muamele hemen şimdi durdurulmalıdır. Türk futboluna disiplin talimatlarınızı uygulamak sureti ile bugünden geç olmamak koşulu ile adaleti getirin."