Süper Final’deki rakiplerinden Beşiktaş’ın Karabük deplasmanında puan kaybetmesinin ardından Orduspor maçını kazanarak önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmak isteyen bordo mavililerde, teknik direktör Şenol Güneş de Orduspor maçının önemini öğrencilerine anlatmak için adeta seferberlik ilan etti. Fenerbahçe maçının etkisinden oyuncularını kurtarmak için hafta boyunda toplantılar yapan Trabzonspor’un tecrübeli çalıştırıcısı, “Fenerbahçe maçını ve önümüzdeki Süper Final maçlarını unutun. Sadece Orduspor maçına odaklanın ve bizim için önemli bir 3 puan kazanın. Süper Final’de yarım puanın bile büyük avantaj sağlayacağını unutmayın” dedi.

Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak de, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Kodalak, “Geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe maçı esnasında ve sonrasında gelişen olaylar sonucunda Trabzonspor taraftarlarının tek suçlu gibi gösterilmesini ibretle ve hayretle izliyoruz, Futbol Federasyonu, Fenerbahçe, İstanbul medyası ve hatta Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş bile taraftarı suçluyor. Öncelikle şunu iyi bilmelerini istiyoruz. Bizler kesinlikle sahaya çakı atanı Trabzonsporlu olarak görmüyoruz ve kınıyoruz. Sahaya ayakkabı ve su atanı tasvip etmiyoruz. Ancak insanları tahrik etmek için elinden geleni yapan Fenerbahçe kalecisi Volkan’ı ve Fenerbahçe yöneticilerini de asla tasvip etmiyoruz” açıklamasında bulundu.

GÜNEŞ’İN AÇIKLAMALARI BİZİ ÜZDÜ

Trabzonspor’un Teknik Direktörü Şenol Güneş’in taraftarların takıma zarar verdiği yönündeki açıklamalarının kendilerini son derece üzdüğünü ifade eden Kodalak, “Madem takım taraftarlardan etkileniyor, o zaman hiç seyircinin olmadığı ligde şuan küme düşme potasındaki Antalyaspor nasıl bizi eliyor? Futbolcularımız orada acaba neden etkilendi merak ediyoruz. Şike davası nedeniyle zaten yönetim ve teknik kadronun yapmış olduğu yanlış transferler bu sayede hep ikinci planda kalıyor. Ama zamanı gelince bunlar da sorgulanacak” diye konuştu. Kodalak, TFF’nin Trabzonspor’a çifte standart uyguladığını, kentin siyasetçilerinin de zorlu günlerde takıma sahip çıkmadığını vurguladı.

KADIN SEYİRCİ REKORU TRABZONSPOR’DA

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen, "Kadınların ve 16 yaş altı çocukların Spor Toto Süper Lig maçlarına ücretsiz girebilme" uygulamasında en çok seyirci Trabzonspor’un maçlarında oldu. Trabzonspor'un maçlarını 34 bin 946 kadın ve çocuk ücretsiz seyretti. Fenerbahçe'nin maçlarında 5 bin 101, Galatasaray'da 7 bin 211, Beşiktaş'ta 8 bin 284 ve Bursaspor'da da 8 bin 169 kadın ve çocuk seyirci tribünde yar aldı.

ORDU İLE 20. RANDEVU

Trabzonspor ile Orduspor, lig tarihinde 20. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan 19 maçta Trabzonspor’un galibiyetlerde 12-2 üstünlüğü bulunuyor. 5 maçta takımlar ise sahadan beraberlikle ayrıldılar. Bordo mavililer 31 gol atarken, Orduspor ise sadece 7 gol kaydetti.

MUHTEMEL KADRO

Tolga – Celustka, Giray, Mustafa, Cech – Volkan, Zokora, Serkan, Alanzinho - Halil, Burak

SAKAT: Vittek, Sercan

CEZALI: Colman



ÖA(TM/Aİ)