Geçen sezon oynadığı 50’yi aşkın resmi karşılaşmanın büyük bölümünde Giray – Mustafa ikilisiyle defansın göbeğini korumaya çalışan ve alternatifsizlik nedeniyle büyük sorunlar yaşayan Trabzonspor, bu sezon defansta işi şansa bırakmamak için adımlarını çabuk atıyor. Leicester City’nin Fildişi Sahilli stoperi Sol Bamba ile anlaşan ve bu futbolcuya imza attıran bordo mavililer, Hollandalı tecrübeli stoper Joris Mathijsen’in transferi konusunda da önemli mesafe kaydetti. Hollanda Milli Takımı’nın Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan elenmesinin ardından Mathijsen’le temaslarını sıklaştıran ve futbolcuyla büyük ölçüde anlaşan bordo mavililer, Malaga ile de pazarlıklarını sürdürüyor. Trabzonspor’un ilk teklifinde Mathijsen’in bonservisi için kapıyı 7 milyon eurodan açan ancak 4 milyon euroya kadar indiği öğrenilen İspanyol kulübünün fiyatı biraz daha aşağı çekmesi için görüşmeleri sürdüren Trabzonspor da, verdiği rakamı 2.5 milyon euroya yükseltti. İki takım arasında orta yolun blunması için görüşmelerin sürdürüldüğü ve Mathijsen’in transferinin an meselesi olduğu vurgulandı.

32 yaşındaki Hollandalı oyuncunun transferinde sorun çıkması halinde ise Mersin İdmanyurdu’nun Kamerunlu stoperi Boum’un transferine dönüleceği ifade edildi.

SERDAR UMUDU BİTMEDİ

Trabzonspor’un Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş aşkı bitmiyor. Serdar için istenen yüksek bonservis fiyatı nedeniyle bu transferi donduran bordo mavililerin yeniden harekete geçeceği belirtildi. Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu’nun önümüzdeki günlerde Gaziantep’in transfer komitesi başkanı Mustafa Kızıl ile Serdar’ın transferi için yeniden bir araya geleceği vurgulandı.

SONER’LE 5 YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI

Trabzonspor’un Gençlerbirliği’nden kadrosuna kattığı Soner Aydoğdu ile 5 yıllık anlaşmaya varıldığı açıklandı. Soner’i 2 milyon 250 bin euro karşılığında transfer eden bordo mavililerin 5 yıllık anlaşma karşılığında genç futbolcuya ne kadar para ödeyeceği daha sonra açıklanacak.

KOMPLE SPORCU GİRAY KAÇAR

Trabzonspor’un tecrübeli stoperi Giray Kaçar, futbola başlamadan önce hentbol, tekvando, atletizm ve yüzme sporları yaptığını, tekvandoda kırmızı kuşak sahibi olduğunu söyledi. Trabzonspor internet sitesine sporculuk yaşamını anlatan Giray, okul yıllarında hentbolde Türkiye birinciliği bulunduğunu, aynı başarıyı Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda da kaleciyken yaşadığını vurguladı. İlkokul seviyesinde kalecilik yaptığını ancak hiçbir zaman kaleci olarak futbola devam etmeyi düşünmediğini dile getiren Giray, “Futbolculuk anlamında o zamanlarda da son derece yetenekliydim. Önceleri orta sahanın sağında ve ortasında görev yapıyordum. Daha sonra stoper mevkiine geçiş yaptım” diye konuştu. Futbolda stoperlerin kesici özelliklerinin yanı sıra topu olumlu kullanabilmelerinin de büyük önem taşıdığını kaydeden milli oyuncumuz, “Bu tanıma uyduğumu ancak daha fazla çalışmam gerektiğini biliyorum. Orta sahadayken bu özelliklerim daha olumluydu ancak stoper geçince kısmi bir gerileme yaşadığım söylenebilir. Orta saha oyuncusu risk alabilir ancak özellikle defans oyuncusunun yapacağı bir hata çok pahalıya mal olduğu için daha dikkatli davranması gerekiyor. Bu nedenle riske girmeden de topu uzaklaştırmak istiyorsunuz. Zaman zaman hatalar olsa da bu özelliğimi çok da kötü görmüyorum” diye konuştu.