Trabzon’da 2–1 olymasına rağmen Hollanda’ya umutlu giden Trazonspor'un PSV Eindhoven karşısındaki etkisiz ve silik futbolu camiayı şok etti. Özellikle sağ kanatta oynayan Celustka başta olmak üzere defans oyuncularıyla Afrika Kupası nedeniyle takımdan uzun süre ayrı kalan Zokora’nın formsuz oluşları dikkati çekti.

Bu arada PSV karşısında orta sahayı kalabalık tutmak için Aykut ve Zokora’yı birlikte oynatıp takımın gole ihtiyacı olduğu bir maçta hücum gücünü azaltan teknik direktör Şenol Güneş'de eleştirilerek odak noktası oldu.

DOKTORLARA GLOWACKİ İSTEMİ

Şenol Güneş, öte yandan Mustafa Yumlu–Giray Kaçar ikilisindeki form düşüklüğü nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Polonyalı defans oyuncusu Glowacki’nin bir an önce sahalara dönmesi için sağlık ekibine talimat verdi. Bordo mavilili formayı son olarak 25 Ocak’taki Eskişehirspor maçında giyen Glowacki’nin hala daha düz koşulara bile başlayacak seviyeye gelemediği belirtildi.

TOLGA'YLA TARAFTAR ARASINDA GERGİNLİK

PSV Eindhoven maçının 44’üncü dakikasında verdiği hatalı pası telafi etmek isterken ceza alanı dışında topa elle müdahale ettiği için kırmızı kartla oyun dışında kalan kaptan Tolga Zengin, kariyerinde ilk kez kırmızı kart görmenin üzüntüsünü yaşadı. Eindhoven’i elemek için ellerinden geleni yaptıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirten Tolga'nın karşılaşmadan sonra taraftarlarla yaşadığı gerginlik yüzünden morali de hayli bozuldu.

BURAK ATTI AMA

Spor Toto Süper Lig’de 29 golle gol krallığı yarışında açık ara önde gitmesine rağmen Avrupa’da bu sezon oynadığı 7 maçta da fileleri havalandırma başarısı gösteremeyen Burak Yılmaz, Eindhoven karşısında şeytanın bacağını kırdı. Burak, ligde bu hafta pazar günü oynanacak Mersin İdmanyurdu maçında cezalı olduğu için formasından uzak kalacak. Einodhoven karşısında ilk 11’de başlayıp kırmızı karttan sonra yerini kaleci Onur’a bırakmak zorunda kalan Henrique’nin Burak'ın yerine forma giymesi kesinleşti.

NBA YILDIZLARINA TRABZONSPOR FORMASI

TrabzonsporUSA Derneği, Orlando Magic–New York Nets maçından sonra milli basketbolcularımız Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’a Trabzonspor forması hediye etti. New Jersey’nin Newark şehrindeki Prudential Center’da oynanan NBA maçında Orlando Magic–New York Nets’i 108-91′i yendi.

Maça Orlando Magic’te ilk beşte başlayan milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu geceyi 10 sayı, 2 ribaund ve 3 asistle tamamladı. New York Nets’in yıldız oyuncusu milli basketbolcumuz Mehmet Okur ise sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemedi. Maçtan sonra Trabzonspor USA Derneği Başkanı Umut Uyar ve Genel Sekreter Yardımcısı Rasim Mürtezaoğlu, milli basketçilerimiz Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu’na arkalarında isimlerinin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor formasını verdi.

Dernek başkanı Umut Uyar, ülkemizi NBA'de başarıyla temsil eden yıldızlarımızla büyük gurur duyduklarını ve TrabzonsporUSA olarak her alanda sportif ve kültürel faaliyetlere desteklerinin süreceğini belirtti.

YEREL GAZETELER:" TRABSON"

Yerel gazeteler, Avrupa kupalarından elenmekten çok PSV Eindhoven karşısında ortaya konulan etkisiz futbola tepki gösterdiler. Karadeniz Gazetesi , "Avrupa’da Trabson", İlkhaber, "Avrupa maceramız nasıl başlamıştı nasıl bitti", Günebakış, "Haldi gel ligimize geri dönelim", Taka, "Avrupa bize karanlık" ve Kuzey Ekspres'de, "Bir rüya idi geldi geçti" başlıklarıyla PSV mağlubiyetini okuyucularına duyurdu.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)