DHA’YA KONUŞTU

Hollanda kampında hazırlıkları ve yeni sezon hedeflerini DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) anlatan Tolga, "Rakipleriniz ciddi transferler yaptı" şeklindeki sorulara kızdığını belirtirken şöyle konuştu:

"Bizimkiler ciddi değil mi? Bizimkiler laubali transfer mi? Bizimkiler de ciddi. Öyle düşünmemek lazım. Bunları sahada görmek gerek. Çok iyi kadrolar yapılıyor ama baktığınız zaman verim alamıyorsunuz. Bizim aramıza da gelecek arkadaşlar olabilir. Takım hazırlık döneminde. Takımın daha üzerine koyacağı çok şey var."

"GÖNÜL AVRUPA’YA GİTMESİNİ İSTERDİ AMA"

Burak’ın Galatasaray’a transferi konusuna da değinen Tolga, Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra yapacak bir şey olmadığını hatırlatırken de şunları söyledi:

"Gönül Avrupa’ya gitmesini isterdi ama olmadı. Burak’ı aramak yerine önemli olan onun yerini doldurmak. Zaten teknik heyet ve yönetim gereğini yapar. Burak burayla özdeşleşmiş bir oyuncuydu. Bizi ve Trabzon’u benimsemişti. Trabzon da onu benimsemişti. Ama futbolda olan şeyler. Profesyonellik dedikleri bu."

"ARADAKİ AYRIMI İYİ YAPMALIYIZ"

Burak’ın durumunda kendisinin olması durumunda aynı davranışı göstermeyeceğini de vurgulayan Tolga, eski takım arkadaşına üstü kapalı sitem de ederken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aradaki farkı iyi anlamak lazım. Mesleğinin gerektirdikleri var, bir de Trabzonspor’un gerektirdikleri var. Duygusal olarak bakarsan belki yanlış yaparsın ama vicdanın rahat olur. Ama Burak için onu bekleyebilir miyiz? Önemli olan o. Trabzonlu bir oyuncu değil. Neticesinde buraya dışarıdan gelmiş. Trabzon’u benimsemiş ama Trabzonlu bir oyuncudan beklediklerimizi ondan beklememiz doğru mu? Kimse istemezdi tabi. Taraftarımız kırgın, bir kısmı sinirli. Ama son birkaç yıldır kadrolarımıza baktığımızda oyuncuların gitmesi futbolun içinde olan şeyler. O gidecek, ona o takımda başarılar dileyeceğiz. Biz döneceğiz, bize bakacağız. Burak’ın Galatasaray’da ne yapacağına değil de kendimizin ne yapacağına konsantre olmamız lazım. Onu düşünmemiz lazım. Orayı nasıl dolduracağız? Nasıl geçen seneden daha iyi performans göstereceğiz? Nasıl şampiyon olacağız? Bunu düşünmemiz lazım. Bir tarafta profesyonelliğin getirdikleri diğer tarafta Trabzonsporluluğun getirdikleri. Aradaki ayırımı iyi yapmamız lazım."

"NİYE KONULDU Kİ"

Bu yıl play off’un kaldırılmasıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Tolga, "Niye geldi, niye konuldu, anlamadık ki zaten. Hayırlısı olsun. Her an her şey olabilir ama. Yeni bir sistem daha çıkabilir" diye konuştu.

"HAZIR HALE GELMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Hollanda kampında çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini de vurgulayan Tolga, açıklamasının sonunda, "Lige kadar hazır hale gelmek için çok çalışıyoruz. Yorucu bir kamp dönemi ama hiç birimiz şikayetçi değiliz. Amacımız bu sezon yarışacağımız tüm kulvarlarda Trabzonspor'a yarışacak şekilde mücadele etmek" dedi.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)