Trabzon'un yetiştirdiği futbolcularıyla ünlü, eski adıyla Faroz yeni adıyla Yalı Mahallesi'nin bir dönem 3'üncü Lig'de mücadele eden Yalıspor Kulübü, ardından da Kanuni Trabzon adını aldı. Kapanan Yalıspor'u canlandırmak isteyen mahalle halkı ise kulübü yeniden kurdu.

Kulübün tek listeyle gidilen kongresinde Trabzonspor'da uzun yıllardır görev yapan deneyimli masör Şefik Erkaya başkanlığa seçildi. Trabzonspor'un kaptanı milli kaleci Tolga Zengin ve bordo mavililerin eski futbolcusu ve kaptanı Hami Mandıralı'da Erkaya'nın listesinde yedek yönetici oldu. Ayrıca Trabzonspor İdare Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu'da listede yönetici olarak yer aldı.

Kulüp Başkanı Şefik Erkaya, Yalıspor'u yeniden yapılandırmak istediklerini belirtti, "Hentbol, yüzme, kürek ve yelken branşlarında da hizmet vereceğiz. Bu sezon futbol takımımız 2'nci Amatör kümede mücadele edecek. Öncelikle hedefimiz 1'inci Amatör Küme'ye çıkmak. Sporu seven herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

Yalıspor'un Şefik Erkaya başkanlığındaki yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Temel Kar, Fikret Koç, Yaşar Aydın, Metin Kazancıoğlu, Seyfettin Engin, Ahmet Emin Uludüz, Yalçın Özdenizci, Cengiz Dervişoğlu, Hamdi Karaçomak, Ferdi Sakallıoğlu"

Yedek üyeler ise İsmail Erkaya, Tolga Zengin, Tamer Şahin, Hami Mandıralı, Hakan Turan oldu.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF