8 AYLIK HASRET

Ligde bu sezon umduğu sonuçları alamayıp zirveden uzaklaşan Trabzonspor, geçen sezonun 16’ncı haftasından bu yana sahasında yenilmeyen Orduspor karşısına çıkacak. Bordo mavililer bu maçta hem 3 puan alarak Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada zirveye bir adım daha yaklaşmak, hem de 260 gündür süren deplasman kabusunu sona erdirmek istiyor. Son deplasman galibiyetini 4 Mart 2012’de İstanbul’da Beşiktaş’a karşı 2–1’lik skorla elde eden Trabzonspor, ardından oynadığı 13 deplasman maçında da kazanamadı. Bu maçların 8’inde sahadan beraberlikle ayrılan bordo mavililer, biri Videoton’a penaltılarla olmak üzere 5 maçta da mağlup oldu.

İŞTE O MAÇLAR

Trabzonspor’un geçen sezonun 29’uncu haftasında Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetin ardından çıktığı deplasman maçlarında elde ettiği sonuçlar şöyle:

Gençlerbirliği – Trabzonspor  : 1-1

Antalyaspor - Trabzonspor   : 2-1 (Ziraat Türkiye Kupası)

Galatasaray - Trabzonspor   : 1-1

Orduspor - Trabzonspor       : 0-0

Fenerbahçe - Trabzonspor   : 2-0 (Süper Final)

Galatasaray – Trabzonspor   : 0-0 (Süper Final)

Beşiktaş – Trabzonspor        : 1-1 (Süper Final)

Karabükspor – Trabzonspor   : 1-1

Videoton – Trabzonspor       : 0-0 (4-2 Penaltılarla) (Avrupa Kupası)

Gaziantepspor – Trabzonspor:1-0

Fenerbahçe – Trabzonspor   :0-0

Beşiktaş – Trabzonspor        :1-1

Antalyaspor – Trabzonspor   : 2-1


SARI KART ALARMI

Trabzonspor’da Orduspor maçı öncesi 3 futbolcu kart sınırında bulunuyor. Geride kalan 11 maçta 3’er sarı kart gören Zokora, Yasin ve Janko, Orduspor maçında da sarı kart görürse Eskişehirspor karşısında takımlarındaki yerlerini alamayacak. Trabzonspor’da bu sezon Mustafa Yumlu MP Antalyaspor karşısında, Bamba da Akhisar Belediyespor maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemedi.

OTOBÜSLE GİDİLEN TEK DEPLASMAN

Trabzonspor, Orduspor maçı için bu akşam takım otobüsüyle Ordu’ya giderek kampa girecek ve maç saatini beklemeye başlayacak. Bordo mavililer, bu sabah saatlerinde tesislerinde son antrenmanını yaptı. Trabzonspor, bu akşam yaklaşık 4 saatlik otobüs yolculuğunun ardından Ordu’ya varacak. Orduspor, bordo mavili takımın otobüsle gittiği tek deplasman olma özelliğini taşıyor.

TRABZONSPOR'UN ORDUSPOR MUHTEMEL 11'İ:

Onur - Serkan, Giray, Bamba, Emerson - Yasin, Zokora, Adrian, Colman, Halil - Janko


ÖA(TM/AÖ)