UEFA Avrupa Ligi’nde kendi evinde oynadığı PSV karşılaşmasında aldığı 2–1’lik mağlubiyetle adeta çöküş sürecine giren Trabzonspor, ligde Kayserispor'la deplasmanda 3–3 berabere kaldı, deplasmanda PSV’ye 4–1 yenildi, son olarak da sahasında Mersin İdmanyurdu'na 3–2 mağlup olunca taraftarlarının protestolarının hedefi oldu.

Bu sezon gol dahi atamadığı derbi maçlarda 3 yenilgisi bulunan Trabzonspor, ‘hayata dönüş’ maçı olarak gördüğü Beşiktaş karşısındaki istekli futbolu da göze çarptı. Puan cetvelinde Beşiktaş’ı yakalayarak 3'üncü sıraya yükselen bordo mavililer, Sivasspor, Gençlerbirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Orduspor'la devam edecek zorlu seriye de galibiyetle başlamış oldu.

GOL KAÇIRMA HASTALIĞI SÜRÜYOR

Bu arada Trabzonspor'un Mersin İdmanyurdu maçında yakaladığı en az 6 net pozisyonun sadece 2’sini, Beşiktaş karşısında da 10’a yakın pozisyondan sadece 2'sini gol attığı dikkati çekti. Özellikle Burak Yılmaz ve Olcan Adın’ın ayağından yüzde yüzlük pozisyonlardan yararlanamayan bordo mavililer, buna rağmen alınan galibiyetin sevincini yaşadılar.

BURAK BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Trabzonspor’un gol makinesi futbolcusu Burak Yılmaz, Beşiktaş’a karşı kaydettiği golle gol sayısını 30’a yükselterek Fatih Tekke’nin 31 golle ‘kulüp tarihinde bir sezonda en fazla gol atan futbolcu’ rekoruna bir adım daha yaklaştı. Play off’la birlikte 11 maç daha oynayacak olan bordo mavililerde Burak’ın Fatih Tekke’nin rekorunu kıracağı, Tanju Çolak’ın 39 gollük performansını yakalamaya en yakın aday olduğu belirtildi. Burak, kaydettiği 30 golden 5’ini penaltıdan atarken sadece birini kafayla filelere gönderdi.

KIRIK BURUNLA OYNAYAN GİRAY:"TAKIM İÇİN KANIMIZI AKITIYORUZ"

Beşiktaş maçının ikinci yarısında çıktığı bir kafa mücadelesinde burnu rakibinin başına çarpan Giray’ın burnunda kırık olduğu tespit edildi. Ancak Giray'ın burnundaki kırığın forma giymesine engel oluşturmayacağı belirtildi. Giray'ın maçlar tamamlandıktan sonra ameliyat olacağı bildirildi.

Beşiktaş maçının ardından twitter’dan maçla ilgili görüşlerini açıklayan Giray, taraftarına mesajlar verdi. "Burnumuz da kırılsa oynarız, kafamız da kırılsa oynarız. Biz bunu geçen sene de gösterdik. Herkesin desteğine ihtiyacımız var" ifadesini kullanan Giray, ikinci mesajında, “Mücadele eşittir galibiyet” ifadesiyle Beşiktaş karşısında ortaya konulan mücadeleyi övdü. Giray, son olarak da taraftarına, "Biz bu takım için kanımızı akıtıyoruz. Lütfen kötü gönümüzde de yanımızda olun. İyi günde herkes bizimle çünkü" dedi.

COLMAN’DAN 34’ÜNCÜ MAÇTA 3'ÜNCÜ GOL

Trabzonspor’da bu sezon en fazla eleştirilen isimlerin başında gelen Arjantinli orta saha oyuncusu Gustavo Colman, Beşiktaş maçının 79’uncu dakikasında attığı golle bordo takımına galibiyeti getirmenin sevincini yaşadı. Karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında ortaya koyduğu futbolla beğeni kazanan Colman, bu sezon bordo mavili formayla çıktığı 34’üncü resmi maçında 3'üncü kez golle tanıştı.

Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde Lille karşısında Avni Aker Stadı’nda 1–1 biten maçta penaltıdan takımına eşitlik sayısını kazındıran Arjantinli oyuncu, Süper Lig’in 16’ıncı haftasında bordo mavililerin sahasında Gençlerbirliği’ne 2–1 yenildiği maçta da yine penaltıdan takımının golünü atmıştı. Colman, Beşiktaş karşısında kaydettiği golle hem penaltı dışında ilk kez bir gol attı, hem de attığı golle takımına bu sezon ilk kez galibiyeti getirdi. 2008–2009 sezonu başında Trabzonspor’a transfer olan Colman, bordo – mavili formayla çıktığı 120 lig maçında 17 gole imza attı.

HAKEME ELEŞTİRİ

Hakem Bülent Yıldırım, Beşiktaş maçındaki kararları nedeniyle eleştirildi. Geçen sezon da özellikle teknhik direktör Şenol Güneş’in tepkisiyle karşılaşan Bülent Yıldırım’ı eleştiren yöneticiler, "İbrahim Toraman’a kart göstermek için atağımızı kesti. Oysa pozisyon bittikten sonra da kartı gösterebilirdi. Nitekim ikinci yarıda Almeida’ya yaklaşık 3 dakika sonra kartını çıkardı. Sarı kart ve faullerde standardı yoktu" dediler.

TAKIM İZİNLİ

Şenol Güneş, Beşiktaş maçından sonra takımına 1 gün izin verdi. Şenol Güneş, salı günkü antrenmanı da akşam saat 20.00’ye koyarak verdiğis iznin neredeyse 2 güne çıkmasını sağlayarak futbolcularına jest yaptı. Güneş’in bu kararından sonra 8 futbolcu Trabzon’a dönmeyerek İstanbul’da kaldı. Bordo mavililer, Sivasspor maçının hazırlıklarına yarın saat 20.00’de yapacağı antrenmanla başlayacak.

YEREL GAZETELER: TRABZONCELONA

Yerel gazeteler de Beşiktaş galibiyetini okuyucularına duyurdular. İlkhaber, "Kartal Çetesi çökertildi. Trabzonspor İnönü’de estirdi", Ekspres, "İnönü Hatırası", Taka, "Bir sezona bedel zafer", Günebakış, "Trabcelona”, Karadeniz ise, "Bu fırtınanın önünde kimse duramazdı" manşetlerini kullandı.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)