YENİLER İLK KEZ

Trabzon’da 28 Haziran’da toplanmaya başlayıp sağlık kontrollerinin ardından 1 Temmuz’da topbaşı yapan Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde 6 gün çalıştıktan sonra 8 Temmuz’da yurtdışı kampının ilk etabı için Hollanda’nın Venlo kentine bağlı Tegelen Kasabası'na geldi. Tegelen’de günde çift antrenmanla hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, yarın Alman 5'inci Lig takımı KFC Uerdingen 05'le sezonun ilk sınavına çıkacak.

Yeni transferler Sol Bamba, Yasin, Soner ve Emre Güral ile pilot takım 1461’den alınan Zeki Yavru, ilk kez Trabzonspor formasıyla sahaya çıkacak. Teknik direktör Şenol Güneş’in takıma yeni katılan futbolcuların hepsine yarınki maçta ilk 11’de forma şansı verebileceği bildirildi.

SEYİRCİSİZ MAÇ

Almanya’nın Krefeld kentinde yerel saatle 18.00’de başlayacak karşılaşmaya seyirci alınmayacak. Almanya Futbol Federasyonu, Türk seyircilerin daha önceki karşılaşmalarda meşale yakmaları, meşaleleri sahaya atmaları, gerek karşılaşma sırasında gerekse sonrasında oyun alanına girmelerini gerekçe göstererek Türk takımlarının Almanya sınırları içinde hazırlık maçı yapmalarını yasaklamıştı.

Yönetimin AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katkılarıyla Alman yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonucu, yasağa yumuşama getirildi ve Trabzonspor'un Almanya sınırları içinde oynayacağı karşılaşmalara ‘seyircisiz’ olması koşuluyla izin verildi.

Trabzonspor, yarın KFC Uerdingen ile oynayacağı maçın ardından 13 Temmuz’da da yine Krefeld’de Hollanda 1'inci Lig takımlarından Willem II ile yine seyircisiz maçta karşı karşıya gelecek.

TARAFTARA UYARI

KFC Uerdingen 05 ve Willem II maçlarını seyircisiz oynayacak olan Trabzonspor, bordo – mavili taraftarlara da stad önünde karışıklığa yol açmamaları uyarısında bulundu. Alman yetkililerin, hazırlık maçları öncesi ve sonrasında stad önü ve çevresinde herhangi bir karışıklık olması durumunda Willem II maçını da iptal edebileceğini hatırlatan bordo mavililer, taraftarlarından bu konuda anlayış istediler.

GENÇ KIZLARIN YENİ SEVGİLİSİ EMRE

Trabzonspor’un Bucaspor’dan kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Emre Güral, Hollanda kampında çalışkanlığı ve hırsıyla dikkat çekerken, genç kızların da sevgilisi oldu. Bordo mavililerin antrenmanlarını izlemeye gelen taraftarların fotoğraf çektirmek için yarıştığı Emre ile yan yana gelen genç kızların attığı çığlıklar dikkat çekti. Almanya doğumlu Emre ise bu sevgiye layık olmak için çok çalışacağını söyledi.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)