"Ama Trabzonspor’da çok başarılı maçlar çıkaran, milli takım kaleciliği de yapmış Onur milli takıma seçilmedi. Bunu anlamak mümkün değil. Herhalde milli takıma seçilmek için İstanbul’da veya Avrupa’da oynamak lazım. Anadolu’daki futbolcuların galiba milli takıma seçilme şansı yok. Diğer bazı futbolcuları da irdelediğinizde milli takıma seçilme kriterinin benim söylediğim gibi olduğunu herkes görecek. Burada şöyle bir mesaj verilmek isteniyor herhalde; İstanbul takımlarına giderseniz sizi milli takıma alırız. Anadolu takımlarında, Eskişehir’de, Bursa’da, Trabzon’da, Gaziantep’te futbol oynamayın, gelin İstanbul’da oynayın. Acaba böyle mi denilmek isteniyor. Bunu özellikle merak ediyorum. Herhalde birileri çıkıp bir açıklama yapar bu konuda."

GÜNEŞ: "BUGÜN 3 PUAN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, "Kazanmamız gereken bir maçtı. Rakibimiz bu zamana kadar en iyi oyunu oynayan takımların başında geliyordu. Kazanacağı maçları kaybetti. Bugün kazanmamız gerekiyordu. Farklı da olabilirdi. Sahanın izin verdiği ölçüde oynamaya başladık. Golün erken gelmesi bize yardımcı oldu. Farkı açacağımız pozisyonları değerlendiremedik. Oyuncularımı tebrik ediyorum, seyirciye teşekkür ediyorum. Moral ve oyun olarak, güven olarak sıkıntı çektiğimiz bir dönemde 3 puan önemliydi. İki maçı da kazansaydık, daha iyi olabilirdik. Mersin İdmanyurdu maçında yapmamız gerekeni, bu maçta yaptık. Kazanmak önemliydi. Oyuncularımın hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Şenol Güneş, Trabzonspor’dan hiç bir oyuncunun milli takıma seçilmemesiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de şöyle konuştu:

"Ben de milli takım çalıştırıcılığı yaptım. Bu nedenle tercihlere saygı duyuyorum. Ama Onur oynayan bir kaleci olarak, Tolga da öyle, iyi kaleciler. O öyle oynamaya devam etsin, ileride sürekli kaleye geçer. Belki o zaman, (niye sürekli o alınıyor) deriz."

Şenol Güneş, seyircinin maça ilgi göstermemesiyle ilgili olarak da, "Demek ki bizim maçın seyircili olduğunu bilmiyordular. Haber veririz bundan sonra. Gelmeyenlerin de canı sağ olsun. Biz oynadığımız futbolla onlara layık takım yarattığımızda seyirci sahaya gelecektir. Oyun ve sonuç olarak seyircimize borcumuz var. Takımın da yönetimin de desteğe ihtiyacı var. Çünkü Trabzonspor, taraftarların takımı" ifadesini kullandı.

FUAT KILIÇ: "İKİNCİ YARIDA DAHA AKTİFTİK"

Kasımpaşa antrenörü Fuat Kılıç, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Trabzonspor’un ilk 11’inde çok ofansif oyuncu vardı. İstediğimiz gibi rakip takımı durdurup top kazanıp çabuk pasla çıkıp tehlike yaratamadık. 6’ıncı dakikada gol yememiz oyun konseptimizi alt üst etti. Sonra Halil’in bir gol pozisyonu var. Birinci devrede toparlanamadık. 42'nci dakikada Kalu Uche’nin kafasından beraberliği yakalasaydık, maçın gidişatı değişebilirdi. İkinci yarıda daha aktiftik. Tempoyu yüksek tuttuk. Oyunu yönlendirdik. Biz risk aldıktan sonra Trabzonspor’un kontrataklardan gol şansı bulması da normaldi. Bu maç bizim için önemli bir tecrübeydi" diye konuştu.

ERNST:"KONSANTRE OLAMADIK"

Kasımpaşalı Adem Büyük'de, "Oyuna istediğimiz gibi başladık ama beklemediğimiz anda geri düştük. Bu da oyun dengemizi bozdu. İlk yarıda istediğimiz topu oynayamadık ama ikinci yarıda tam anlamıyla istediğimiz gibi oynadık. Son 15 dakikada aldığımız riskler nedeniyle rakip açık alanlar buldu. Lig uzun maraton sadece 3 puan kaybettik. Milli takım arasını iyi değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

Ernst ise, "Kötü bir maç sergilemedik ama Trabzonspor bize karşı iyi oynadı. Fenerbahçe ile oynadığımız gibi konsantre olamadık. Konsantre olmamız gerekiyordu" ifadesini kullandı.

HALİL ALTINTOP: "İLK YARI 3–0 OLABİLİRDİ"

Halil Altıntop da maç sonu yaptığı açıklamada, "Hak ettiğimiz 3 puanı aldığımızı düşünüyorum. Çok iyi maç çıkardık,. Eksiklerimizin hala olduğunun bilincindeyiz. Ama önemli olan Mersin maçından sonra böyle zorlu maçta bu sonucu almaktı. Çok gol pozisyonlarına girdik. İlk yarı 3–0 yapıp 3 puanı garantileyebilirdik. Eksiklerimiz olduğunu biliyoruz. Önemli olan 3 puandı. Konsantre olmadık denilemez bence. Takım olarak çok iyi hazırlandık. Kasımpaşa özellikle büyük takımlara karşı iyi performanslar sergiledi. Biraz şanssızdık, biraz da çok istememden kaynaklanan bir şeydi. Biliyordum iki pozisyonda da topun önüme düşeceğini. Biraz şanssızdım,. Böyle iyi niyetli devam ettiğimizde daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" dedi.

OLCAN: "FORMAMI EN UFAK NOKTASINA KADAR TERLETİYORUM"

Golü atan Olcan Adın ise, "Maçın bizim için çok zor geçeceğini biliyorduk. İkinci yarıda rakibimizin üstümüze geleceğini tahmin ediyorduk. Daha önceki maçlarda girmediğimiz kadar pozisyonlara girdik. Kazandığımız için mutluyuz" diye konuştu.  Olcan, son maçlarda kaçırdığı gollerle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Futbolda olur böyle şeyler. Goller kaçar. Şunun bilinmesini istiyorum; sahaya çıktığımda elimden gelen en iyi performansı ortaya koymayı amaçlıyorum. Gol kaçırabilirim, kötü pas verebilirim ama elimden geleni yaparım. Trabzonspor formasını en ufak noktasına kadar terletmeden bırakmam."


ÖA(TM/AÖ)