Trabzonspor’da özellikle gol yollarında yaşanan sıkıntının ardından hız verilen forvet transferinde sona yaklaşıldı. Moussa Konate, Kuranyi, Babel gibi isimlerin telaffuz edildiği transferde yönetim adeta ser verip sır vermezken, Başkan Sadri Şener İstanbul’a döndü, Genel Menajer Giray Bulak ise transfer görüşmesinde bulunmak üzere dün yurt dışına gitti.



Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, transfer konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Hep dile getirdiğimiz gibi transfer yapma düşüncemiz var. Bu konuda yoğun şekilde de çalışıyoruz. Genel Menajerimiz Giray Bulak’ın bu konuda çalışmaları var. Şenol Güneş’le de bir araya geldiler. Bu çalışmalar doğrultusunda öncelikle forvet hattına bir transferi hedefliyoruz. Daha sonra da mümkün olursa defansın soluna bir oyuncu almaya çalışacağız. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ama şu anda netleşmiş bir şey yok” dedi.



13 AĞUSTOS’A KADAR



Hasan Yener, UEFA’ya liste bildirme tarihi olan 13 Ağustos’a kadar transferin mutlaka bitirilmesi gerektiğinin de altını çizerek, “Bizim açımızdan da bu önemli. Çünkü alacağımız futbolcuyu oldukça büyük bir maliyetle kadromuza katacağımızı düşünürseniz, bu oyuncuyu UEFA’da kullanamamak bizim için elbette son derece olumsuz bir şey olur” diye konuştu. Alacakları oyuncunun niteliklerini de sıralayan Yener, şöyle konuştu:



“Alacağımız oyuncu mutlaka çok kaliteli bir oyuncu olacak. Özellikle dünya futbolunda adını duyurmuş, bu kalitede üst düzey bir oyuncu düşünüyoruz. Yoksa Trabzonspor şu anda alacağı bir oyuncuyu da tartışırsa veya bu oyuncunun takıma katkısı olmazsa böyle bir transferi yapmanın hiçbir anlamı yok. Bu tür transferleri yapmak aksine kulübe fayda değil zarar getirir.”

ÖA(TM/Aİ)