FIRTINA KOPTU

Trabzonspor, bu sezon 8’i hazırlık 5’i resmi olmak üzere toplam 13 karşılaşma oynadı. Hollanda ve Almanya’daki kamplarda oynadığı hazırlık maçlarında Charleroi’yi 1–0, Willem II’yi 4–1, Sudtirol’u 4–1, Fürt’ü 1–0 mağlup eden Trabzonspor, Uerdingen ve Queens Park Rangers’la 1–1, Standard Liege ile de 0–0 berabere kalmıştı.

Türkiye’ye döndükten sonra Orduspor’la oynadığı hazırlık maçını da 2–0 kazanan Trabzonspor, Süper Lig’e Karabükspor’la 1–1 berabere kalarak başladı, ardından Videoton’la sahasında oynadığı UEFA Avrupa Ligi play off turu maçını 0–0 berabere bitirdi. Trabzonspor, ligde Sanica Boru Elazığspor’u 2–0 mağlup ettikten sonra, Macaristan'da 0–0 biten rövanş maçında Videoton’a penaltılar sonucu 4-2 mağlup olarak elendi. Bordo mavililer, ligde de hafta Gaziantepspor'a deplasmanda 1–0 yenildi.

YENER:"ÖZÜR DİLİYORUM AMA"

Avrupa kupalarından elenmelerinin kendileri için tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirten Genel Sekreter Hasan Yener, Videoton gibi bir takıma elenmelerinin hiç bir şekilde kabullenmenin mümkün olmadığını vurgularken şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili herkes özeleştirisini yaptı. Ben de tüm Trabzonspor taraftarlarından özür diliyorum. Ancak çizilen karamsar tabloyu da biraz abartılı buluyorum. Trabzonspor bugüne kadar oynadığı resmi ve özel maçların sadece en sonuncusu olan Gaziantepspor maçını kaybetti. Bunun dışında maç kaybetmedi. Bunların arasında da çok ciddi takımlarla oynadığımız hazırlık maçları var. Bu kadar tartışılmak, hem teknik kadro hem futbolcuların bu kadar tartışılması gerçekten camiaya ve takıma zarar verir."

"REAL 2 MAÇ KAYBETTİ MOURİNHO TARTIŞILSIN MI?"

Kendisiyle görüşen basın mensuplarının, "Şenol Güneş tartışılıyor" yorumları yaptığını da belirten Hasan Yener, şöyle devam etti:

"Böyle söyleyenlere, (Real Madrid'de 2 maç kaybetti, berabere kaldı, mağlup oldu. Mourinho tartışılsın mı?) diyorum. Bunlar biraz abartı. Bu abartıyı bizim yapmamız, özellikle Trabzon medyasının yapması bizi fazlasıyla üzdü. Bazı gazetelerdeki başlıklar eleştiriden çok hakarete vardı. Bunları hiç bir şekilde tasvip etmek mümkün deği."

"LİGDE KAYBETTİĞİMİZ BİR ŞEY YOK"

Ligin henüz başında bu kadar eleştiri yapılmasının camiaya zarar verdiğini de sözlerine ekleyen Hasan Yener, şunları söyledi:

"Şu anda Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 5, bizim 4 puanımız var. Trabzonspor’un ligde kaybettiği bir şey yok. Galatasaray’ın 7 puanı var. Avrupa kupasından elenmemiz bizim eksiğimiz. Geçen senenin de emeği olarak düşündüğünüzde üzücü bir şey. Hiç bir mazeretin arkasına sığınamayız. Ama sanki her şey bitmiş, Trabzonspor çok kötü durumda, kadrosu çok kötü, futbolcuları çok kötü şeklinde bir imaj yaratmak, yanlış. 7 futbolcumuz milli takımlarda. Trabzonspor’un kadro kalitesi, teknik kadrosu, yazılanlar çizilenler gibi değil. Buna herkesin dikkat etmesi lazım."

"İNTER’İ YENEN KADRONUN VİDEOTON’A ELENMESİ FUTBOLUN CİLVESİ"

Hasan Yener, eleştirilerin odak noktasına Trabzonspor’un Avrupa’dan elendikten sonra 2 transfer yapmasının oturtulduğunu vurgularken de şöyle konuştu:

"Biz İnter’i geçen yıl Milano’da yendik. O kadroyu bir düşünün. Bugünkü kadronun ondan fazlalığı var, eksiği yok. Yani biz İnter’i yendiğimiz kadroyla Videoton’u yenemedik. Bu futbolun bir cilvesi. Bazen takım içinde bir galibiyet, bir ışık, bir coşku son derece önemli. Özellikle şunu söylemek istiyorum; basındaki olumsuz haberlerin fazla olması, taraftarda da umutsuzluk yarattı. Taraftarın futbolcuları ateşlemesi çok çok önemli. Bu şekildeki bir tabloda taraftar da kendini çekti, onlar da karamsarlıkta. Üzerlerinde, yarın daha kötü oluruz, düşüncesi var. Ama bu doğru değil. Trabzonspor, bundan sonra hep ileriye gidecek. Transfer yapmamamız hep eleştirildi. Yapacağız dedik ve dediğimizi de yaptık. Santrfor ve sol bek transferlerini gerçekleştirdik. Herkesin dediği, (Bu transferler niye daha önce yapılmadı) konusu. Son 3–4 gün hem Türkiye, hem Avrupa’da transferin doruk noktasına geldiği günler oldu. Çünkü futbolcular son dakikaya kadar bekler, ondan sonra transferi sonuçlandırır. Transferin zorlukları da bunlar."

"GÜNEŞ’İN BİR SIKINTISI YOK"

Teknik direktörleri Şenol Güneş hakkında sürekli takımdan ayrılacağı yönünde söylentiler çıktığını da ifade eden Hasan Yener, "Sürekli olarak Güneş'le görüşüyoruz. Son derece iyi. Herhangi bir sıkıntısı yok. Takımın başında gayet iyi çalışıyor" dedi. Milli takımın maçları yüzünden lige verilen aranın kendilerine adeta ilaç gibi geldiğini de sözlerine ekleyen Hasan Yener, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sakatlarımızın iyileşmesi için bizim açımızdan son derece önemli bir zaman. Hem de toparlanmak için iyi. En azından 10 gün içinde rahat çalışma imkanı bulmamız, stresten uzak çalışmamız, bizi daha da rahatlatır daha iyi hazırlar, diye düşünüyorum."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF