Galatasaray maçının hazırlıklarına bir günlük iznin ardından bugün öğle saatlerinde yaptığı antrenmanla başlayan Trabzonspor’da, Fenerbahçe maçında burnunda oluşan kırık nedeniyle Beşiktaş’a karşı forma giyemeyen Burak Yılmaz’ın da çalışmaya katılması moralleri yükseltti. Takım dün izin yaparken Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne gelerek çalışan Burak Yılmaz, bugün de izinli olmasına rağmen antrenmana katıldı. Isınma hareketlerini takım arkadaşlarıyla yapan Burak, daha sonra düz koşuyla antrenmanı tamamladı. Burnundan nefes alması büyük ölçüde düzelen golcü futbolcunun yarından itibaren topla çalışmalara başlayabileceği, gerekirse antrenmanlarda ve maçta koruyucu maske takacağı ifade edildi.

Teknik direktör Şenol Güneş'in Beşiktaş maçında iyi bir performans ortaya koyan ve gol de atan Halil Altıntop'a Galatasaray karşısında Burak'la birlikte şans verebileceği, bu durumda Adrian veya Volkan Şen ikilisinden birinin kulübeye gideceği ifade edildi.

ZOKORA ŞOKU

Bu arada Trabzonspor’un bugünkü antrenmanında Zokora şoku yaşandı. Takımla birlikte ısınma hareketleri yapan ve düz koşulara katılan Zokora, sol bacağında ağrı hissedince kenara geldi. Kulüp Doktoru Hakan Ayaz’ın uzun süreli muayenesinden geçen Zokora, daha sonra antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Zokora’nın eski sakatlığına bağlı olarak bacağında ağrı ve çekme hissettiği, bu nedenle tedbir olarak dinlendirildiği açıklandı. Tecrübeli oyuncunun son durumunun yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacağı ifade edildi. Antrenmanda ayrıca Piotr Brozek de düz koşu yaptı. Bordo mavili oyuncular ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması ve 5’e 2 dar alanda pres antrenmanı ile günü tamamladı.

GÜNEŞ SERT ÇIKTI

Antrenman sırasında istediği hareketleri yapamayan futbolcularını sık sık uyaran teknik direktör Şenol Güneş’in, pas çalışması sırasında söylediği “Biraz beyninizi çalıştırın” sözü de dikkat çekti.

23 NİSAN COŞKUSU

Trabzonspor’un antrenmanı öncesinde ise sahada 23 Nisan coşkusu yaşandı. SHÇEK Yuvası’nda kalan minikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bordo mavili takımı ziyaret etti. Teknik direktör Şenol Güneş ve oyuncularla fotoğraf çektiren minikler, futbolcularla birlikte Türk bayrağını ellerine alarak da poz verdi. Trabzonspor’un sponsorlarından Türk Telekom da çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Teknik direktör Şenol Güneş’in çocuklara özel ilgi göstermesi de dikkat çekti.

BROZEK’TEN ANLAMLI DİLEK

Trabzonspor’da antrenman öncesi Polonyalı ikiz futbolcular Brozek kardeşlerin doğum günü kutlaması yapıldı. Bu sezon Celtic’e kiralık olarak gönderilen Pawel Brozek’in katılmadığı doğum gününde 28’inci yaş günü pastasını kesen Piotr Brozek’in mumları üflemeden önceki isteği de hem dikkat çekti, hem de kahkahalarla karşılandı. Brozek’e tercümanı aracılığıyla yeni yaş dileğini soran futbolcular, Polonyalı oyuncunun, “En büyük dileğim bir maçta bile olsa forma giyebilmek” sözleri üzerine gülme krizine girdi. Kenarda doğum günü kutlamasını izleyen teknik direktör Şenol Güneş, bu sözleri yüzünde tebessümle izlerken araya giren yardımcı antrenör Mehmet Kulaksızoğlu ise, “İkizin Pawel ile birlikte olursa sana söz, formayı giyersin” dedi. Bugüne kadar doğum günü kutlanan oyunculara genellikle teknik direktör Şenol Güneş ilk dilimi ikram ederken, Piotr Brozek’e Mehmet Kulaksızoğlu’nun pasta yedirmesi dikkat çekti. Brozek takım arkadaşlarının kutlamalarını kabul ederken, bir çok futbolcunun antrenman öncesi pastadan bir parça yiyebilmek için büyük çaba sarf etmeleri de dikkat çekti.