İLK MAÇI BENFİCA OLDU

Trabzonsor, 53 maçlık zorlu maratona geçen yıl 27 Temmuz’da Benfica ile deplasmanda oynadığı Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turu mücadelesiyle başladı, bu yıl 11 Mayıs’ta Beşiktaş'la İstanbul’da oynadığı Süper Final maçıyla nokta koydu. Bordo  mavililer, bu sezon 17’si normal sezon, 3’ü Süper Final olmak üzere 20 Spor Toto Süper Lig, 4 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi ve 1 Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 27 kez deplasmana çıktı.

Trabzonspor, ayrıca Hüseyin Avni Aker Stadı zemininde yapılan düzenleme çalışmaları yüzünden Benfica ile kendi evinde oynaması gereken karşılaşmayı da İstanbul’da oynayarak 28 maçını dışarıda yapmış oldu.

19 ŞEHİR 6 ÜLKE

Trabzonspor, deplasman maçları için 13’ü Türkiye’de olmak üzere 19 farklı şehir ve 6 ülkeye gitti. Spor Toto Süper Lig’de normal sezonda oynanan maçlar için 28 bin 940, Süper Final karşılaşmaları için de 6300 kilometre olmak üzere toplamda 35 bin 240 kilometre yol katetti, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı Medical Park Antalyaspor maçı için de 2600 kilometrelik mesafeye uçtu.

Şampiyonlar Ligi’nde 3'üncü eleme turu dahil 4 deplasman ve İstanbul’da oynanan Benfica maçı için gidilen uzaklık ise 32 bin 884 kilometre oldu. Bordo mavililer, UEFA Avrupa Ligi’nde Athletic Bilbao ve PSV Eindhoven maçları için 16 bin 100 kilometre kat ederken Avrupa kupaları için gidilen toplam mesafe, 48 bin 984 kilometreyi buldu.

EN YAKINI ORDUSPOR EN UZAĞI LİZBON DEPLASMANI

Tüm deplasmanlar toplandığında Trabzonspor’un bu sezon kat ettiği mesafe 86 bin 824 kilometreye ulaştı ve bordo mavililer, böylece dünyanın etrafını 2 kez dolandı. Trabzonspor’un seyahat ettiği en uzak mesafe 5192 kilometre ile Benfica maçı için gittiği Lizbon, en yakın deplasman ise 180 kilometre ile Ordu oldu.

BAŞKAN ŞENER MÜNİH YOLCUSU

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, 19 Mayıs’ta Münih’te oynanacak Chelsea–Bayern Münih Şampiyonlar Ligi finalini izlemek üzere cuma günü Almanya’ya gidecek. Geçen hafta pazar günü Trabzon’da görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şike sürecinde camianın rahatsızlıklarını, hem de devam eden Akyazı projesindeki aksamaları dile getiren Başkan Şener’in, Münih’te UEFA Başkanı Platini’den randevu talebinde bulunduğu bildirildi. Platini ile de Başbakan Erdoğan’la olduğu gibi başbaşa görüşmek isteyen Başkan Şener’in bu randevunun gerçekleşmemesi halinde UEFA Genel Sekreteri İnfantino ile bir araya gelerek şike soruşturmasındaki rahatsızlıklarını dile getireceği öğrenildi.

TRANSFERDE ÖNCELİK STOPERDE

Yeni sezon için transfer çalışmalarına da başlayan Trabzonspor’da ilk hedef, defansa takviye olacak. Glowacki’yle yolların ayrılmasına kesin gözle bakılırken teknik direktör Şenol Güneş'in yönetime Giray ve Mustafa ikilisiyle yoğun bir sezon geçiremeyeceğini iletmesi üzerine yabancı stoper arayışları başladı.

Stoperde listenin başında bulunan Dany için Gaziantepspor’la yapılan ön görüşmeden sonuç alınamadı. Trabzonspor, geçen yıl Gaziantepspor'a kiraladığı Sapara’nın bonservisinin dışında 2 milyon euro teklif etti, Gaziantepspor ise Dany için 4 milyon euro istedi. Fiyatı yüksek bulan Trabzonspor bu transfer için şimdilik bekleme kararı aldı.


ÖA(TM/AÖ)