FERGUSON İLK SIRADA

Trabzonspor'un internet sitesi, bu değerlendirmenin geçmiş dönemlerde yıllık olarak yapıldığını, milli ve kulüp takımlarını çalıştıran teknik adamların ayrı kategorilerde yer aldığını belirtti. Ancak zaman zaman bazı teknik direktörlerin hem milli takım, hem de kulüp takımlarını çalıştırma durumu olduğu için bu kez, son 10 yıllın baz alındığı açıklandı. Bu yüzden teknik adamların 2001–2011 yılları arasındaki performansları değerlendirildi. Bu değerlendirmeye de '21'inci Yüzyılın En İyi Teknik Direktörleri' adı verildi. İnternet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"IFFHS'nin değerlendirmesinde ilk sırayı 166 puanla Manchester United’dan Alex Ferguson, ikinci sırayı 165 puanla Arsenal’den Arsene Wenger ve üçüncü sırayı da 154 puanla Real Madrid’den Jose Mourinho elde etti. Teknik direktörümüz Şenol Güneş ise 51'inci sırayı, şu anda Arjantin’in Banfield takımını çalıştıran Ricardo Antonio La Volpe’yle paylaştı. Güneş, ayrıca Blokhin, Luxemburgo, Troussier, Blanc, Schäfer, Santini, Beenhakker, Toppmöller, Ranieri, Zaccheroni, Rangnick, Heynckes, Koeman, Osieck, Schaaf gibi tanınmış isimleri de geride bıraktı. Dünya sıralamasında Türkiye’den Fatih Terim ise 70'inci sırada yer aldı."

COLMAN'DAN İYİ OYNAMA SÖZÜ

Son haftalardaki performansında da ciddi bir düşüş gözlenen Arjantinli Gustavo Colman, bugün Şenol Güneş'le görüştü. Colman’ın bu görüşmede Şenol Güneş’e performansını artıracağına dair söz verdiği öğrenilirken Arjantinli futbolcu, takım arkadaşlarından da özür diledi. Colman, şu anda bulundukları konumdan çok daha iyi noktalarda olabileceklerini belirterek şöyle dedi:

"Ligin ilk yarısında kaybettiğimiz puanları aramamak için ikinci yarıda daha az hata yapmalıyız. Bu yüzden ikinci yarıda kaybettiğimiz 2 maç bu anlamda bizim son kayıplarımız olmalı. Gaziantepspor maçından itibaren yeni bir çıkış sürecine girmeyi amaçlıyoruz."

VİTTEK GERİ DÖNÜYOR

Ligin ilk haftalarında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Vittek'in bu ay içinde Trabzon’a döneceği bildirildi. Vittek’in sakatlığının büyük oranda geçtiği ve Trabzon’da yapılacak tedavisinin ardından bir ay sonra tamamen iyileşip oynayabilecek konuma gelebileceği öğrenildi.

BARIŞ ÖZBEK 11’İ ZORLUYOR

Yaşadığı sakatlığın ardından iyileşip kadroya girmeye başlayan Barış Özbek, 11’i zorlamaya başladı. Barış, antrenmanlarda istekli tavrıyla Şenol  Güneş’in de gözüne girmeyi başardı. Tek hedefinin 11’e girebilmek olduğunu belirten Barış, şöyle konuştu:

"Takımda kurulu bir düzen var ve benim de eksiklerim bulunuyor. Bu eksiklerimi de büyük ölçüde giderdiğimi düşünüyorum. Takım arkadaşlarımla birlikte 90 dakika boyunca mücadele etmek için sabırsızlanıyorum."


YES(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)