HEDEF DEPLASMANDA İLK GALİBİYET

Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar arasındaki gerginlik nedeniyle stresli bir hafta geçiren Trabzonspor’da gözler Antalyaspor maçına çevrildi. Antalyaspor’u yenerek iki maçlık galibiyet hasretine son vermek isteyen Trabzonspor, bu sezon deplasmanda ilk galibiyetini almayı hedefledi. Sezona Kardemir Demir Çelik Karabükspor deplasmanında aldığı 1–1’lik beraberlikle başlayan bordo mavili takım, Gaziantepspor deplasmanında 1–0 mağlup oldu, ardından İstanbul'da Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe ile 0–0, İnönü’de ise Beşiktaş ile 1–1 berabere kaldı. Bu sezon oynadığı 4 deplasman maçında bir mağlubiyet 3 beraberlik alarak sadece 3 puan koparabilen Trabzonspor, dış sahada 3 gol yedi, 2 gol attı.

İKİ FUTBOLCU İLE AYRILIK KARARI

Trabzonspor, Teknik Direktör Şenol Güneş'in kadroya almadığı Tayfun Cora ve Barış Ataş ile ilişiğini kesti. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Barış ve Tayfun’un sözleşmelerinin karşılıklı olarak feshedildiğini söyledi. Trabzonspor altyapısında futbola başlayan Tayfun Cora, Kayserispor’a kiralık olarak verilmiş, sonrasında yaşadığı uzun süreli sakatlıklar nedeniyle takımdan uzak kalmıştı. Diyarbakırspor’dan alınan Barış Ataş ise bir dönem Mersin İY’na kiralık olarak verilmişti.

YOLCULUK YARIN

Trabzonspor, Medical Park Antalyaspor ile oynayacağı maç için yarın, taraftar ve basın mensuplarının da yer alacağı özel uçakla öğleden sonra Antalya’ya hareket edecek. Bordo mavililer, pazartesi akşamı oynayacağı maç ardından özel uçakla Trabzon’a dönecek.

SKYFALL'I İZLEDİLER

Trabzonsporlu futbolcular, antrenman ve maç programının yorgunluğu ve stresini sinemada attı. Dün akşam Trabzon’daki bir AVM’de bulunan sinemaya giden bordro mavililer, James Bond’un bir bölümü Türkiye’de de çekilen yeni filmi 'Skyfall'ı izledi.

Bu arada Trabzonspor’un lisanslı ürünler markası TS Club, bünyesinde görev yapan personele yönelik, 'Mağazacılık ve Satış Sanatı' eğitim programını başlattı. Buna göre iki aşamalı gerçekleştirilecek olan programın ilk ayağı Novotel’de düzenlenen organizasyonla tamamlandı. TS Club yapısında başlatılarak, bir süredir uygulamaya koyulan yenilenme ve değişim politikasının paralelinde gerçekleştirilen eğitim çalışmasını yürüten Derin Eğitim ve İnsan Kaynakları Danışmanlığı eğitmeni Şule Öztürk, programla ilgili bilgi verirken, "Mağazacılıkta Satış Sanatı programı içeriği, öncelikle beklentilerin anlaşılması için iletişim becerilerinin de geliştirilmesi gerektiğini savunur. Program bu anlamda, çalışanlarda, hizmet sundukları müşterilerle takım olma coşkusunun desteklenmesi amacını gerçekleştirmektedir" dedi. Aynı kapsamdaki eğitime Kasım ayı sonunda yapılacak ikinci bir organizasyonla devam edilecek.

TARAFTARIN TEPKİSİ SÜRÜYOR

Trabzonspor'da CHP ziyaretiyle başlayan tartışmaya taraftar grupları da katıldı. 'Grup Dakka 61' taraftar grubu başkanı Eşref Keskin yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Trabzonspor’da aktif görev sürdüren kişiler kulübümüzü siyasetten uzak tutamamışlardır. Şike sürecinde şikeciler için bir günde kanun değiştirme talihsizliğini bu millete yaşatanlara mesafe konamamış, taraftarın istediği dik duruş gösterilememiştir. Biz taraftarlar mevcut siyasi liderlerin alayına kırgın ve küskünüz. Toplumu balık hafızalı görenlere yanıldıklarını bu şehir tüm vakarıyla hatırlatacaktır. Çünkü bu şehir dünyanın futbol hakkı en zinde şehridir" dedi.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF