Takımın bu yapısıyla Süper Lig'e çıkamayacağını belirten Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, 1461 Trabzon'un satışı veya devrinin gündemde olduğunu belirtmesinden sonra ortaya atılan söylentilere açıklık getiren Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Büyükaydın, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"1461 Trabzon oluşumu, bir misyon ve vizyon projesi. Şu an için bu proje planlandığı gibi son derece düzgün bir yapısal bütünlük içerisinde devam etmekte. Başta kamuoyu olmak üzere takımın yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosu da konuya bu gözlükle bakmalıdır. 1461 Trabzon'u bünyesinde bulunduran şirket yapısıyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre bir takım düzenlemeler yapılması ihtiyacı doğabilir. Trabzonspor Sportif ve Futbol A.Ş.’nin sahibi olduğu bu şirketin durumu, doğacak sonuçlara göre yeniden değerlendirilebilir. Çünkü Futbol Federasyonu talimatları, UEFA kuralları, takımlarla kulüpler arasındaki sınırları belirlemiş ve bunları belirli kriterlere bağlamıştır. Hiçbir yapılanmanın bu kurallar haricinde hareket edebilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla özellikle 1461 Trabzon'un Süper Lig'e yükselmesi halinde bazı çözümler gerekecektir."

"YAPI DEĞİŞSE DE DUYARLILIĞIMIZ DEĞİŞMEYECEK"

Takımın şirket yapılanmasıyla misyonunûn birbirinden ayrılması gerektiğine de dikkati çeken Yılmaz Büyükaydın, şöyle devam etti:

"Kulüp yapısı değişse de Trabzonspor’un bu takım üzerindeki gözlem, ilişki ve duyarlılık mantalitesi değişmeyecektir. Talimat ve yönetmeliklere uyum konusunda gösterilecek hassasiyetle bu durum birbirinden ayrılmalıdır. Konu ne kadar fazla konuşulursa kafalardaki soru işaretleri o kadar artıyor. Yanlış bilgilerle de sağlıklı ortam bozuluyor. Bu nedenle başta sahada görev yapan teknik adam ve futbolcular olmak üzere herkes sakin ve soğukkanlılıkla olaya bakmalı, kendilerini sadece işlerine motive etmeli."


ÖA(TM/AÖ)