FENERBAHÇE'NİN GOLÜ OFSAYT, PENALTIMIZ VERİLMEDİ

Kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Takımımızın 01 Nisan Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Fenerbahçe ile oynadığı Spor Toto Süper Lig müsabakası bir dizi hakem hatalarına sahne olmuş, sonuçta takımımız, aleyhine verilen kararlarla yeniden muhatap edilmiştir. Böylesine zorlu bir karşılaşmada yediğimiz birinci golün ofsayt olması, verilmeyen penaltımız, rakibimiz oyuncularına gösterilmeyen kartlar, bu yıl içerisinde yaşadığımız diğer büyük müsabakalarımızda olduğu gibi maçın gidişatında belirleyici rol oynamıştır. Aynı karşılaşmada futbol otoriteleri rakibimiz lehine de verilmeyen bir penaltı olduğu görüşünde birleşmişlerdir" denildi.

HATALARI HEP AYNI HAKEMLER YAPIYOR

Açıklama şöyle devam etti:

"Trabzonspor Kulübü olarak hakem hatalarının sadece takımımıza avantaj sağlaması yönünde bir beklentimiz söz konusu değildir. Bizim dikkatimiz özellikle benzer hataların hep aynı hakemler tarafından yaşatıldığı gerçeğinde yoğunlaşmaktadır. Gönlümüz futbolun içerisindeki tüm unsurların olduğu gibi hakemlerimizin de sorumluluklarının ve işlerinin bilincinde hareket etmeleri yönündedir."

KENDİ AÇIMIZDAN DA SORGULANMASI GEREKEN GELİŞMELER YAŞANDI

Fenerbahçe maçındaki olaylara da değinilen açıklamada, "Pazar günkü karşılaşmada elbette bizlerin de kendi açımızdan sorgulaması gereken bazı gelişmeler yaşanmıştır. Trabzonspor Yönetim Kurulu ve camiası yaşanan bu gelişmelerin değerlendirmesini kendi içinde yapacak ve bunlara uygun gereken adımları mutlaka atacaktır. Bu vesileyle; özellikle yaklaşan Süper Final’in adına yakışır bir mahiyette cereyan etmesi için başta hakemlerimiz olmak üzere futbolun içindeki tüm unsurların da aynı özeleştiri mantığı içerisinde adım atmaları en büyük beklentimizdir. Zira futbolun güzelliğine ve kurallarına vurulacak her darbe bu camianın içerisindeki her kesimin aleyhine sonuçlar doğuracaktır" ifadesi kullanıldı.


ÖA(TM/SS)