Teknik direktör Şenol Güneş’in bileğindeki ağrıları devam eden Olcan ve kasığındaki sorun tam anlamıyla giderilemeyen Zokora’yı Gençlerbirliği maçında oynatıp oynatmama konusunda kararsız kaldığı öğrenildi.  Bu iki futbolcunun durumuna Volkan’ın cezası ve müzmin sakat Glowacki’nin yokluğu da eklenince Şenol Güneş’in savunma ve defans kurgusunda önemli değişiklikler yapması bekleniyor. Volkan’ın yerine Serkan’ı orta sahaya çekmeyi planlayan Güneş, defans bloğunu da Celustka ve geçen hafta forma vermediği Mustafa ile takviye edecek. Adrian’dan beklenen verimi alamayan Güneş’in bu oyuncuyu tekrar yanında oturtacağı ve Halil’i sahaya süreceği öğrenildi. Güneş’in Olcan ve Zokora’yı Türkiye Kupası’ndaki Antalyaspor veya Süper Lig’deki Galatasaray maçlarına kadar dinlendirebileceği de vurgulandı.

BURAK’A TERAPİ

Hakkında sürekli transfer haberleri çıkan golcü oyuncu Burak Yılmaz’ın da Şenol Güneş tarafından adeta terapiye alındığı öğrenildi. Sivasspor maçında kaçırdığı penaltının  moral bozukluğunu yaşayan Burak’a, yardımcı antrenör Ünal Karaman’la birlikte moral takviyesi yapan Güneş’in bu futbolcuya, “Transfer haberlerine kulaklarını tıka. Bunların konsantrasyonunu bozmasına izin verme” dediği bildirildi. Burak’ın, transferinin yanısıra Fatih Tekke ve Tanju Çolak’ın gol rekorlarını kırması yönündeki haberlerden de yakın çevresine dert yanarak, “Şu anda tamamen Trabzonspor’un başarısına konsantreyim. Her gün başka takımlara transfer ediliyorum ama henüz görüştüğüm bir takım yok. Gol rekoru kırmam da önemli değil. Önemli olan Trabzonspor’un kazanması. Ben de herkes gibi elimden geldiğince sahada takımımın kazanması için çalışıyorum” dediği öğrenildi.

3 MAÇLIK GURBET SERİSİ

Trabzonspor yarın akşamki Gençlerbirliği maçıyla 3 maçlığına taraftarlarından uzak kalacak. Gençlerbirliği’nin ardından Türkiye Kupası’nda deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak olan bordo mavililer, Süper Lig’de Galatasaray deplasmanına giderek seriyi tamamlayacak. Trabzonspor, taraftarları ile Fenerbahçe maçında buluşacak.

GENÇLERBİRLİĞİ İLE 56’INCI RANDEVU

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi ile 56’ıncı kez karşı karşıya gelecek. Son 3 sezondur rakibine deplasmanda yenilmeyen Trabzonspor, ligin ilk yarısında evinde 2–1 kaybettiği maçın rövanşını da almayı amaçlıyor. Bordo-mavililer rakibiyle bugüne kadar oynadığı 55 maçta 32 galibiyet elde ederken Gençlerbirliği 10 galibiyette kaldı, 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor’un 108 golüne Ankara ekibi 52 golle cevap verdi.

SERKAN'IN KIZI HİRA’NIN DOĞUM GÜNÜNDE MORAL DEPOLADILAR

Trabzonsporyu futbolcular ve teknik heyet, dün akşam Serkan Balcı’nın kızı Hira’nın yaş günü partisinde stres attı. Serkan – Berfin Balcı’nın kızı Hira’nın 2’inci yaş günü partisi için Bordo –Mavi Restoran’da bir araya gelen futbolcular ve teknik heyet, pasta kesiminin ardından yapılan palyaço gösterisiyle eğlendi. Serkan Balcı, kızlarının doğum gününde ailesini yalnız bırakmayan tüm takım arkadaşlarına teşekkür etti.

TRABZONSPOR’UN GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI MUHTEMEL KADROSU

Tolga – Celustka, Mustafa, Giray, Cech – Serkan, Colman, Aykut, Alanzinho – Halil, Burak

SAKAT: Glowacki, Vittek

CEZALI: Volkan