Sezon başında Glowacki ile yollarını ayıran, Brozek kardeşleri gönderen Trabzonspor, yerli oyuncu bulmakta sıkıntı çekince golcü ve stoper mevkisinde yabancı oyuncu arayışına yönelmişti. Bu çalışmalar kapsamında bordo mavililer Porto’nun Avusturyalı golcüsü Marc Janko ile dün sözleşme imzaladı, Benficalı Emerson da sözleşme imzalamak üzere Trabzon’a getirdi ve sağlık kontrolünden geçirdi. Böylece kadrosunda Adrian, Alazinho, Zokora, Colman, Cech, Sapara, Celustka, Henrique, Vittek ve Bamba olmak üzere 10 yabancı oyuncu bulunan Trabzonspor’da yabancı oyuncu sayısı 12’ye yükseldi. Gelecek sezon yabancı sayısında kısıtlamaya gitmeye başlanacak olması nedeniyle teknik direktör Şenol Güneş’in bu oyuncuların sayısını azaltmayı planladığını biliniyordu. Kaliteli yerli oyuncu bulmaktaki sıkıntı nedeniyle mecburen yabancı oyuncuya yönelen Güneş’in şimdi hangi oyuncuları göndereceği merakla beklenmeye başlandı.

SERDAR – SAPARA TAKASI OLACAK MI?

Trabzonspor’un Gaziantepspor’dan almak istediği Serdar Kurtuluş’a karşılık güney ekibinin geçen sezon kiralık olarak kadrosunda bulundurduğu Sapara’nın bonservisini istemesi üzerine başlatılan görüşmelerde sona yaklaşıldı. Trabzonspor Genel Menajeri Giray Bulak, futbolcu ve kulüplerin yanı sıra artık menajerlerin de transferin içinde olduğunu hatırlatarak görüşmelerin sürdüğünü söylemesi, ‘transferde menajerden kaynaklanan bir sorun mu var?’ sorusunu akıllara getirdi. Bulak, birkaç gün içinde bu transferin olumlu ya da olumsuz şekilde sonuçlandırılacağını belirtti. Sapara için Gaziantepspor’la yapılan görüşmelerin yanı sıra Sivasspor’un Vittek ısrarının da sürdüğü vurgulandı. Daha önce forvet hattındaki sayı eksikliği nedeniyle bu transfere sıcak bakmayan Güneş’in Janko’nun gelişinin ardından onay verebileceği belirtildi. Bordo mavililerin ayrıca Cech’ten de kendisine kulüp bulmasını istediği biliniyor. Bu transferlerin gerçekleşmesinin ardından kadrodaki yabancı sayısının 9’a düşmesinin Trabzonspor’u bir derece rahatlatabileceği vurgulandı.

GAZİANTEPSPOR’LA 53. RANDEVU

Trabzonspor ile Gaziantepspor, yarın yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 53. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 52 maçta, bordo mavililerin galibiyetlerde 28 - 10 üstünlüğü bulunuyor. 14 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 93 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 47 gol gördü. Bordo mavililer, Gaziantepspor karşısında 1981-82 ve 1996-97 sezonunda 5-0, 1992-93 sezonunda ise 6-2'lik skorlarla en farklı galibiyetlerini aldı.

1461 TRABZON TARAFTARIYLA BULUŞUYOR

PTT 1. Lig'de mücadele eden Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon, yarın akşam taraftarının önüne çıkacak. Ligin ilk haftasında deplasmanda Denizli'yi 2-1 yenen bordo-mavililer, yarın akşam saat 20.00'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Torku Konya ile oynayacak. Karşılaşma öncesinde kupa töreni yapılacak ve Karadeniz müziğinin önemli ismi Fuat Saka konser verecek.


ÖA(TM/Aİ)