ALTERNATİF OLAMADI

Belçika’nın Westerloo takımından 2011–2012 sezonu başında 5 yıllık sözleşme imzalanarak transfer edilen 23 yaşındaki Henrique, bordo mavili takımda bir türlü istenen seviyeye ulaşamadı. Geçen sezon Burak Yılmaz’ın ardından forma şansını zorlayan Henrique, bu sene golcüler Janko ve Halil’in düşük performansı nedeniyle bordo mavili takımın gol yollarındaki alternatifi olarak bir çok maçta sahaya sürüldü ancak teknik direktör Şenol Güneş’i hayal kırıklığına uğratmaya devam etti.

90 DAKİKA SAHADA KALAMADI

Trabzonspor’un ligde oynadığı 16 maçın 9’unda forma giyen ve bunların 6’sında ilk 11’de sahaya çıkan Paulo Henrique, ligde 90 dakika sahada kalmayı başaramadı. Teknik direktör Şenol Güneş, Henrique’yi ilk 11’de oynattığı Elazığ, Gaziantep, Sivas, Gençlerbirliği, Kayseri ve İstanbul BŞB maçlarının ikinci yarılarında dışarıya almak zorunda kaldı. Tecrübeli teknik adam, genç golcüyü Karabük, Fenerbahçe, Mersin İY maçlarında ise gol umudu olarak son bölümlerde sahaya sürdü ancak verim alamadı.

KUPALARDA 90 DAKİKA OYNADI

Ligde hiç 90 dakika sahada kalamayan Henrique, UEFA Avrupa Ligi play off karşılaşmasında Videoton karşısında ve Ziraat Türkiye Kupası’nda Şanlıurfaspor maçında 90’ar dakika sahada kalarak ancak 2 maçı tamamlayabildi. Henrique, kupadaki son Kasımpaşa maçında da yine ilk 11’de başlamasına rağmen 64’üncü dakikada oyundan alındı.

SADECE 3 GOL

Trabzonspor’un bu sezon oynadığı 20 resmi maçın 8’inde forma giyemeyen Henrique, 12 maçta aldığı 706 dakikalık sürede 3 gol atabildi. Brezilyalı golcü, ligde Sanica Boru Elazığspors ve İstanbul Büyükxehir Belediyespor, kupada ise Şanlıurfaspor filelerini birer kez havalandırdı.

GALATASARAY İÇİN ROTASYON

Ziraat Türkiye Kupası’ndaki ilk grup maçında yarın akşam Avni Aker Stadyumu’nda Eskişehirspor’u ağırlayacak olan Trabzonspor, elde edeceği galibiyetle hem gruplara 3 puanla başlamanın hem de ligdeki 3–0’lık ağır yenilginin rövanşını almanın hesaplarını yapıyor. Şenol Güneş, Kasımpaşa ile penaltılara giden kupa maçı ve 2 gün sonrasında oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarında çok yorulan oyuncularını Galatasaray maçı öncesi dinlendirmek için Eskişehirspor maçında rotasyona gidecek.

Kalede kupa maçlarında görev alan Tolga’ya formayı verecek olan Şenol Güneş'in Serkan’ın yerine Zeki’ye, Mustafa – Giray ikilisinden birini dinlendirerek de Celustka’ya şans vermesi bekleniyor. Orta sahada Colman’ın yokluğunda Adrian – Sapara ikilisinin ilk 11’de sahaya çıkabileceği, sakatlığı bulunan Alanzinho’nun riske edilmeyeceği vurgulandı. Ayrıca Colman’ın da Galatasaray maçı öncesinde sakatlığının tamamen geçmesi için Eskişehirspor kadrosuna alınmayacağı bildirildi.

JANKO DÖNÜYOR

Trabzonspor’da önce sakatlığı ardından antrenman eksikliği nedeniyle son 5 maçın 4’ünde oynamayan, İstanbul BŞB maçının da 73’üncü dakikasında oyuna giren Janko’nun Eskişehirspor maçıyla birlikte ilk 11’deki yerine dönmesi bekleniyor.

TARAFTARA UYARI

Kasımpaşa maçında taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle 10 bin lira para cezasına çarptırılan Trabzonspor, Eskişehirspor ve Galatasaray maçı öncesi taraftarlarını uyaran bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"TFF ve UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."

TRABZONSPOR’UN ESKİŞEHİRSPOR MUHTEMEL 11’İ

Tolga – Zeki Yavru, Giray, Celustka, Emerson – Yasin, Zokora, Adrian, Sapara, Olcan - Janko

SAKAT: Colman, Bamba

BİLET FİYATLARI: Kale arkası 5 TL, Maraton 10 TL, Kapalı Kenar (A,D,E,H) 20 TL, Kapalı Orta (B,C,F,G) 30 TL, VIP 75 TL, VIP Özel 500 TL, Misafir Seyirci Tribünü 10 TL


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF