“HAZIRLIK MAÇI PSİKOLOJİSİNDEN KURTULDUĞUMUZDA DAHA İYİ OLACAĞIZ”

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, lig öncesi eksikleri olduğunu ancak bunları düzeltmeye çalıştıklarını belirterek, “Blokların daha uyumlu, yardımlaşmanın daha iyi olduğu, baskının birlikte yapılmaya çalışıldığını görüyorum. Bunların biraz daha üstüne koyarsak daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Pozisyon azlığı var, doğru ama daha fazla üretebilecek bir takımız. Bunu da lig içerisinde yapacağımızı düşünüyorum. Daha heyecanlı, coşkulu, kazanma ruhunun daha fazla olduğu, hazırlık maçlarının havasından kurtulduğumuz maçlarda bunların da olacağını düşünüyorum” dedi.

KURA DEĞERLENDİRMESİ: HİÇBİR RAKİP ZAYIF TAKIM DEĞİLDİR

UEFA Avrupa Ligi Play – Off turunda eşleştikleri Macaristan'ın FC Videoton ekibinin 'kolay rakip' olduğu yönündeki görüşlere katılmadığını da vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Geçmişi olan ama şu an Türkiye'de bilinmeyen bir takım. Dolayısıyla biz bilmeden konuşmayı çok sevdiğimiz için bunları dinleyeceğiz, önemli değil. Hiçbir rakip zayıf takım değildir. Kaldı ki 2 takım eleyerek geldi buraya. Önemli olan rakiplerin form durumudur. Böyle baktığımızda Slovan Bratislava ile Belçika'nın Gent takımını eleyerek geldi. Özellikle savunma anlayışında iyi olduğunu, iyi kapanan bir takım olduğunu ve teknik olarak da oyuna iyi çıktığını biliyoruz. Tabi yakından görüp değerlendireceğiz. Onun için sabırsızlıkla ‘zayıf takım’ deyip de karşımıza iyi bir takım çıktığı zaman şaşırmayalım, paniklemeyelim. Biz de şaşırmak istemiyoruz" diye konuştu.

HEDEF İLK MAÇTA GOL YEMEDEN KAZANMAK

Güneş, birilerinin kamuoyuna rakipleri için 'zayıf takım' havasını verdiğini vurgulayarak, "Kim kime göre zayıf, kim ne kadar güçlü o sahada belli olur. Tabi Trabzonspor olarak bizim turu geçecek gücümüz var, buna inanıyoruz. Bunun için sahaya çıkacağız. Ama ciddi bir rakiple oynayacağımızı ve eleyebilmek için de ciddi şekilde çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Kamuoyunda seyircimize bunu böyle lanse etmek isteyenler olabilir ama seyircimiz de bilecek ve şartlar ne olursa olsun bize destek olacak. Özellikle sahamızdaki ilk maçta gol yemeden kazanmak önemli. Bu anlayışla oynayacağız. Burada bizi zorlayacaklardır. Özellikle savunma anlayışında iyi oynadıkları için etkili işler yapıyorlar. Daha önceki maçlarına baktığınızda söylenenle aldıkları sonuç örtüşüyor. Çok iyi kapanan, top tekniği iyi, yabancıları çok olan bir takım. Teknik, çabuk oynuyor. Ama bunu aşacak oyun yapısını sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum. Bunları söylerken onları övmek için değil, sadece bunların da bilinmesinde fayda olduğu için vurguluyorum. Çünkü rakibin gücü, geçmişi, bugünü ne olursa olsun oyuncular ve seyirciler olarak topyekün savaşarak, oynayarak kazanacağımızı düşünüyoruz. Onun için 'hadi çıkın oynayın, kazanırsanız bir sizin yanınızdayız' demek yerine hep birlikte sahanın içerisinde olacağız. Böyle düşünürsek daha iyi olur. Gruplara katılacak gücümüz vardır. Rakipten iyi olduğumuzu düşünüyoruz, bunu da sahada göstereceğiz" dedi.

GÖRÜŞMELER VAR AMA NETİCE YOK

Takıma takviye için de arayışların sürdüğünü vurgulayan Şenol Güneş, “Görüşmeler var ancak henüz bir netice alınamadı. Hücum ve savunma hattına oyuncu arıyoruz. Özellikle Türk oyuncu bakımından sıkıntı çekiyoruz. Yabancıda fazlalığımız var ama tercihimiz yabancı. Görüşmelerimiz devam ediyor. İsteğimiz manada oyuncu aldığımızda rahat ederiz, daha avantajlı oluruz diye düşünüyoruz. Bunu biz de, siz de, herkes görüyor zaten" diye konuştu.

OYUNCUNUN GİDERKEN DE BİR DEĞERİ OLMALI

Güneş, takımdan gönderilecek oyuncularla ilgili görüşlerini açıklarken de şunları söyledi:

“Zaten sayısal bir fazlalığımız var. Ama kamuoyunda sanki oyuncularımız dışlanmış, kovulmuş, hiçbir işe yaramayan, değersiz hale dönüştürülüyor. Bunlar bizde oynayan oyuncular. Bu yarışta kim önde olursa diğerleri geride kalacaktır. Kalanların da bir ederi vardır. Bizde kaldıkları zaman para alıyorlarsa, giderken de bir değeri olmalı. Bizde tam tersine bunları değersiz gösterip giderken para verme anlayışı var. Kamuoyunda böyle hakim bir fikir var. Bunu da anlamış değilim. Biz herhangi bir takımdan almaya kalktığımız zaman bütün oyuncular değerli. Bizden altta olan takımlarda da böyle, üstümüzde olan takımlarda da. Bizde oynayansa değersiz. Bunu biz kendimiz de yapıyoruz. Kendi insanımızı, oyuncumuzu değersiz kılıp, 'hadi bakalım oynarsan yanındayız veya git kulüp bul' anlayışı doğru değil. Bunu biraz kırmak lazım. Biz de böyle düşünmeliyiz, herkes de böyle düşünmeli. Dolayısıyla sayımız fazla zaten şu anda. Yeni oyuncu gelirse çok da fazla gidebilir ama gitmesi için bizim kulüp olarak da kendi kayıplarımızı aza indirmemiz gerekiyor.”

GÜNÜ İZİNLİ GEÇİRDİLER

Trabzonspor, Orduspor ile oynadığı hazırlık maçının ardından günü izinli olarak geçirdi. Bordo mavililer, Süper Lig’in ilk haftasında Karabükspor ile deplasmanda oynayacakları maçın hazırlıklarına yarın yapacakları antrenmanla başlayacak.