Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar’ın İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden şike davasına katılması nedeniyle bir süre transfer çalışmalarını yavaşlatan Trabzonspor, dikkatini tekrar bu noktaya yoğunlaştırdı.

Teknik direktör Şenol Güneş’le yaklaşık 10 gün önce İstanbul’da bir araya gelen Şener ve Şakar’ın önümüzdeki günlerde tekrar üçlü bir zirve yaparak transferdeki son gelişmeleri masaya yatırması bekleniyor. Güneş’in Güney Kore’ye gitmeden önce yapılan son görüşmede belirttiği isteklerini yeniden masaya getireceği vurgulandı. Tecrübeli teknik adamın ilk şartının, transfere geçen yılki Zokora ve Adrian transferlerinde olduğu gibi çok fazla para harcanmaması, bunun yerine, genç, ucuz ve kaliteli yabancı oyuncular alınması oldu. Yönetimin de geçen yıl görüş ayrılıkları yaşadıkları bu konuda Şenol Güneş’le aynı düşünce çizgisinde olduğu belirtildi.

BURAK KALSIN

Güneş’in bir diğer isteğinin ise gol kralı oyuncu Burak Yılmaz’ın kesinlikle takımda tutulması olduğu öğrenildi. Güneş’in yakın çevresine, Burak’ın yakaladığı büyük çıkışla sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en kaliteli golcüleri arasına adını yazdırdığını belirterek, “Burak giderse yerine alınacak golcü kapalı kutu gibi olacak. Burak hem Türkiye ligini hem takım arkadaşlarını tanıyor. Takımda kalması çok faydalı olur” dediği öğrenildi.

PETKOVİÇ TEDİRGİNLİĞİ

Bu arada Samsunspor’un eski çalıştırıcısı Vladimir Petkoviç’in Lazio’nun başına geçmesi bordo mavilileri tedirginliğe sevketti. Burak Yılmaz’ı transfer etmeyi çok isteyen Lazio kulübü yöneticileri, Milano’ya tatile giden golcü oyuncuyla görüşme yapmış, ancak alacağı yıllık ücret konusunda anlaşma sağlayamamıştı. Burak’ı Türkiye liginden çok yakından tanıyan ve kalitesini bilen Petkoviç’in, Burak’a verilecek ücretin yükseltilmesi konusunda İtalyan kulübü yöneticilerini ikna edebileceği vurgulandı.


ÖA(TM/Aİ)