Almanya kampındaki ikinci hazırlık maçında Fürth’ü Alanzinho’nun golüyle 1-0 mağlup eden Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş, hazırlık döneminin uzun bir süre olduğunu, hatta ligin ilk haftalarını bile kapsayabileceğini belirterek, “Çabukluğu, kuvveti, patlayıcı performansı yakalamak zaman ister. Kendisini güçlü hissetmesine rağmen saha içinde çabuk, güçlü ve teknik oynayamayan, istekli olmasına rağmen düşündüğünü yapma şansına sahip olamayan oyuncularımız var. Bunlar da yoğun idman temposundan kaynaklanıyor. Dayanıklılık ve kuvvet idmanlarından sonra şimdi sürat ve çabukluğa geçtik. Birebirlere ve grup idmanlarına geçtikçe daha iyi oluyor. Özellikle vücudu kalın olan bazı oyuncularda dalgalanmalar yaşanıyor. Kilosu olanlar vardı. Onların kilosunu verdikten sonra daha iyi olacaklarını ve daha tempolu oynayacaklarını düşünüyorum. Dinlendikten sonra daha iyi olmalarını da bekliyorum. Ligin atmosferi başka. Önemli olan ligde bir şeyler yapmak. Hazırlık dönemindeki eksiklerimizi artılarımızı değerlendireceğiz” dedi.

BAŞLANGICA GÖRE DAHA İYİ DURUMDAYIZ

Kampın başlangıcına göre daha iyi durumda olduklarını ancak almaları gereken önemli bir mesafe de olduğunu belirten Şenol Güneş, şunları söyledi:

“Arkadaşlar iyi niyetli. Giren çıkan herkes iyi işler yapmaya çalışıyor. Daha önce iyi oynayıp bugün bocalayan arkadaşlar var. Eksik olup da daha iyi olanlar var. Az oynattığımız, çok oynattığımız oyuncular var. Günde iki idman yapan bir takım olarak, maçları da içine alarak bu yoğunluk içinde ne yapabileceğimizi görmeye çalıştık. Olumsuzluk çok fazla yok ama tabi ligde daha iyi bir Trabzonspor’u arzuladığımız için hem zamana hem de çok çalışmaya ihtiyacımız var. Bunu yeterli görmeyi doğru bulmuyorum. Çok üstüne koyacağımızı düşünüyorum. Oynadığımız oyunda oyuncuların bireysel özelliklerini görürken takım oyununu da geliştirmeye çalışıyoruz. Önemli olan buradan sağlıklı bir şekilde dönmek. Çünkü yoğun bir idman ve maç tempomuz var. Başlangıçta olan dağınıklıklar giderek düzeliyor. Ama daha fazla pozisyon üreten, rakibe daha fazla baskı yapan bir takım olgusu için herhalde zamana ihtiyaç var diye düşünüyorum. Şu anda oyuncularım iyi niyetli.”

BASKIYA DAYANABİLEN OYUNCULARLA DEVAM EDECEĞİZ

Kampın ve son maçın bütününe bakıldığında iyi işler yaptıklarını belirten Güneş, “Bireysel zevklerimizi nerede kullanacağımızı daha iyi belirlemeye başladık. Bazı yerlerde uyumda sıkıntılar var. Savunmadan çıktığımızda risklerimiz nerelerde, top kayıplarımız nasıl? Bunları görmeye çalışıyoruz. Takımın çalışması ve birbirine bütünlüğü olacak. Oyuncuların da kendine güveni için topla daha fazla haşır neşir olması gerekiyor. Şu anda tam formu yakalamak da takımı çok yanıltır. Ligin başlamasına 15 gün var. Takımın iyi hazırlanması için en az 6 – 8 haftaya ihtiyaç var. Biz çalışmaya başlayalı bir ay oldu. Ligin içinde de maçın ambiyansı değişecek. Hakem hataları, seyirci baskısı, rakibin baskısı gibi şeyler karşısında ne gibi çözümler üreteceğimizi daha sonra göreceğiz. Bunlara dayanabilen oyuncularla oynayacağız. Çünkü burada rahat bir hazırlık maçında oynayan oyuncu ligde zorlanabilir. Onun için bu süreci göreceğiz. Kabiliyetli arkadaşlarımızın bu oyunlardaki eksikliğini görmesi bizim için ölçü olur. Ama bir oyuncunun çok iyi veya çok kötü oynaması bir ölçü değil. Colman mesela kötü oynasaydı kötü oyuncu mu olacaktı? Hayır. Taraftar gözüyle çok fazla bakıyoruz ve bunu baskıya dönüştürüyoruz. Hazırlık maçlarında her takımı yen sonra lige geldi mi düş. Bunu doğru bulmuyoruz” ifadesini kullandı.

ŞİMDİDEN ‘BU TAKIM İYİDİR’ DERSEK OLMAZ

Hazırlık maçlarının sonuç açısından değil ama çalışmaların geldiği seviyeyi görmek açısından bir ölçü olarak kabul edilebileceğinin de altını çizen Güneş, şunları söyledi:

“Kampın başlangıcına göre daha iyi durumdayız. Bir aylık çalışmaya göre temposu iyi olanlar, maçı taşıyanlar var. Daha iyi olabilirler. Onları zaman gösterecek. Lige başladığımız zaman orada da yeniden bir dalgalanma geçirebiliriz. Kadronun oturması bakımından dalgalanma dönemi olabilir. Elimizde bir kadro var ama bunlardan daha iyisini nasıl üretebileceğimizi konuşuyoruz. Şu anda bir karar verip de ‘bu takım iyidir, 11 budur’ dersek biraz medya gözüyle bakmış oluruz. O zaman 26 oyuncuyla çalışmaya gerek yoktu.”

MAÇIN SAATİ BELLİ YERİ DEĞİL

Trabzonspor Almanya kampındaki son hazırlık maçında İngiliz Premiere Lig takımlarından Queens Park Rangers ile yarın (cumartesi) karşılaşacak. TSİ 19.30’da başlaması gereken karşılaşmanın yerinin hala belirlenmemesi de sıkıntı yarattı. Daha önce maçın antrenmanların yapıldığı Hans Bayer Stadyumu’nda oynanacağı açıklanmıştı. Daha sonra yer değişikliği yapılarak karşılaşmanın Aidling kentine alındığı duyurulmuştu. Ancak sahanın beğenilmemesi üzerine yeni saha arayışlarına girildiği belirtildi. Karşılaşmanın büyük bir ihtimalle yine kamp yapılan sahada oynanabileceği vurgulandı.

SABAH ANTRENMAN SONRA İZİN

Trabzonspor Almanya kampındaki hazırlıklarını sabah yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Antrenmana dünkü maçtan kalan rahatsızlıkları bulunan Bamba ile Yasin katılmadılar. Cech ise yürüyüş yaptı. Fürth karşılamasında oynadıkları sürelere göre oyunculara iki grup halinde ayrı program uygulandı. Tolga Zengin ve Halil Altıntop’un takımları arasında yarı sahada bir kutu çikolatasına yapılan çift kale maçı da Tolga’nın takımı kazandı.

KALE EMİN ELLERDİ

Trabzonspor’un sabah antrenmanı öncesinde takımın üç kalecisi Tolga Zengin, Onur Recep Kıvrak ve Zeki Ayvaz, kaleci antrenörü Alper Boğuşlu ile basın mensuplarına poz verdi. Kampta çok iyi çalıştıklarını ve bu sezon kaleyi gole kapatacaklarını belirten üç kaleci, “Kimse merak etmesin, Trabzonspor’un kaleci emin ellerde” ifadesini kullandı.