Türkiye Futbol Federasyonu’nun, ülkeyi yurt dışında temsil eden Beşiktaş ve kendilerini mağdur ettiğini söyleyen tecrübeli teknik adam, 17 günde 5 maç oynayacak olmalarının, çok ağır bir uygulama olduğunu savunuyor. TFF’nin Avrupa Kupaları’nda ülkeyi temsil eden Beşiktaş ve Trabzonspor'u koruması gerektiğini savunan Güneş, “Önce milli takım, ardından Avrupa kupaları, sonra lig gelir. Bunu bazılarının anlaması gerekiyor” diyerek, yoğun maç programını değiştirmeyen yetkilileri eleştirdi. 11 gün içerisinde Trabzon, Kayseri, Hollanda ve yine Trabzon arasında mekik dokuyacak olan bordo mavililer, bu süreçte 2 Avrupa ve 2 lig maçı oynayacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal de, bir çok maç sonrası yoğun maç trafiğinin kendilerini yıprattığına vurgu yapmıştı.

BURAK YILMAZ YAVAŞ ADIMLARLA

Bu arada bordo mavili forma altında bu sezon 27 gole ulaşan Burak Yılmaz, 31 golle Trabzonspor tarihinin en golcü futbolcusu olan Fatih Tekke’nin rekorunu kırmak için emin adımlarla ilerliyor. Lig sonuna kadar hem idolü olan Fatih Tekke’nin rekorunu kırmak, hem de lig tarihinin en golcü ismi olan Tanju Çolak’a yaklaşmak isteyen Burak’a takım arkadaşları da tam destek veriyor. Kaçırdığı goller sonrası agresif tavır sergileyen oyuncu, “Baskı beni başarıya iter. Sinirlerimi kontrol etmem gerektiğinin farkındayım” dedi.

MUSTAFA: GOL ATMAK ÇOK FARKLI BİR DUYGU

Geçtiğimiz hafta Medical Park Antalyaspor deplasmanında bu sezonki ilk golünü atan Mustafa Yumlu, Gaziantepspor ile oynanan maçta da fileleri sarsmanın mutluluğunu yaşadı. Gol atmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirten Yumlu, “Savunma oyuncusu olarak yan toplarda ileride olmayı seviyorum. Hocam da buna izin verdiği için rahat bir şekilde istediğim vuruşları yapabiliyorum. Öncelikli hedefim formamı korumak. Bunun için kendimi sürekli geliştirmem gerektiğinin farkındayım” diye konuştu.

BARIŞ ÖZBEK ISINIYOR

Bordo mavili takımda uzun bir sakatlık döneminden çıkan Barış Özbek, yavaş yavaş takıma ısınmaya başladı. Teknik direktör Şenol Güneş’in oyuna sonradan sokmaya başladığı Barış Özbek’ten, ligin kalan haftalarında faydalanmayı düşündüğü ve bu nedenle tecrübeli futbolcudan, eksiklerini gidermesini istediği belirtildi.