TOLGA AVRUPA'DA DA YOK

Karabükspor karşısında sergilediği futboluyla eleştirilen Trabzonspor, perşembe günü kendi sahasında Macaristan’ın Videoton takımıyla oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçına hazırlanmaya başladı. çevirdi. Sahasında gol yemeden galibiyet almayı hedefleyen bordo mavili takımda geçen sezondan kalan cezası nedeniyle forma giyemeyecek olan kaptan Tolga Zengin’in yerine Onur’un forma giymesi kesinleşti. Defansta formsuz bir görüntü veren Mustafa’nın yerine Sol Bamba’nın Vittek’in yerine ise sakatlığı geçen Halil oynayacağı bildirildi. Cezası yüzünden Karabüksqpor maçında oynamayan Colman’ın da takıma döneceği açıklandı.

"HİÇBİR TAKIM ZAYIF DEĞİL"

UEFA Avrupa Ligi play off turunda eşleştikleri Videoton'un 'kolay rakip' olduğu yönündeki görüşlere katılmadığını söyleyen Şenol Güneş, şöyle dedi:

"Geçmişi olan ama şu an Türkiye'de bilinmeyen bir takım. Dolayısıyla bilmeden konuşmayı çok sevdiğimiz için bunları dinleyeceğiz, önemli değil. Hiçbir rakip zayıf takım değildir. Kaldı ki 2 takımı eleyerek buraya geldi. Önemli olan form durumu. Bu açıdan baktığımızda Slovan Bratislava ile Belçika'nın Gent takımını eledi. Özellikle savunma anlayışında iyi olduğunu, iyi kapanan bir takım olduğunu ve teknik olarak da oyuna iyi çıktığını biliyoruz. Onun için ‘zayıf takım’ deyip de karşımıza iyi bir takım çıktığı zaman şaşırmayalım, paniklemeyelim. Biz de şaşırmak istemiyoruz."

"HEDEF İLK MAÇTA GOL YEMEDEN KAZANMAK"

"Kim kime göre zayıf, kim ne kadar güçlü o sahada belli olur" diyerek sözlerini sbürdüren Şenol Güneş, Trabzonspor olarak bizim turu geçecek güçleri olduğunu, buna inanarak sahaya çıkacaklyarını anlatırken de şunları söyledi:

"Ciddi bir rakiple oynayacağımızı ve eleyebilmek için de ciddi şekilde çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Kamuoyunda seyircimize bunu böyle lanse etmek isteyenler olabilir ama seyircimiz de bilecek ve şartlar ne olursa olsun bize destek olacak. Özellikle perşembe günü sahamızdaki ilk maçta gol yemeden kazanmak önemli. Bu anlayışla oynayacağız. Burada bizi zorlayacaklar. Özellikle savunma anlayışında iyi oynadıkları için etkili işler yapıyorlar. Daha önceki maçlarına baktığınızda söylenenle aldıkları sonuç örtüşüyor. Top tekniği iyi, yabancıları çok olan bir takım. Teknik ve çabuk oynuyorlar. Ama bunu aşacak oyun yapısını sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum. Bunları söylerken onları övmek için değil, sadece bunların da bilinmesinde fayda olduğu için vurguluyorum. Çünkü rakibin gücü, geçmişi, bugünü ne olursa olsun oyuncular ve seyirciler olarak topyekün savaşarak, oynayarak kazanacağımızı düşünüyoruz. Onun için 'hadi çıkın oynayın, kazanırsanız bir sizin yanınızdayız' demek yerine hep birlikte sahanın içerisinde olacağız. Böyle düşünürsek daha iyi olur. Gruplara katılacak gücümüz var. Rakipten iyi olduğumuzu düşünüyoruz, bunu da sahada göstereceğiz."

ŞAKAR:"KARABÜKSPOR BAŞKANININ AÇIKLAMASI MANİDAR"

Asbaşkan Nevzat Şakar, bordo mavili kulübün internet sitesinden Karabükspor maçıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Şakar'ın açıklaması şöyle:

"Bu maç Trabzonspor ile Karabükspor arasındaki dostluk ve iyi ilişkilere sekte vuramayacak. Bu müsabakayı bahane ederek Futbol Federasyonu'nun üzerine gittiğimiz yönündeki değerlendirmeler, söylemlerimizin yanlış yorumlanmasıdır. Trabzonspor hiçbir kurum, kuruluş ve şahsa önyargılı bir husumet beslemez. Bizler herhangi bir olay ya da kuruma yönelik görüşlerimizi dile getirirken aracı kullanmayız. Sadece uğradığımız haksızlıkları, yapılan yanlış uygulamaları kamuoyuyla paylaşır ve şeffaf bir biçimde görüşlerimizi bildiririz. Karabükspor'la oynadığımız maçla ilgili süreç de tamamen bu yönde gerçekleşmiştir. Özellikle maçın saatine yönelik göstermiş olduğumuz eleştiri federasyon tarafından dikkate alınmamış, ev sahibi kulüp yetkilileriyle oluşturmaya çalıştığımız diyalog süreci de sonuç vermemiştir. Maçın farklı stadyumlarda oynanması yönündeki taleplerimize olumsuz karşılık verilmiştir. Karabükspor’un değerli başkanının bundan sonraki maçların farklı stadyumlarda oynanabileceğini seslendirmesi ise son derece manidardır. Bu yaklaşım tarafımızdan Futbol Federasyonu’yla birlikte bundan sonraki maçların farklı stadyumlarda oynanmasına zemin hazırlandığı şeklinde yorumlanmıştır."

"HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI"

Karabükspor'un bu maçtan dersini alarak, bundan sonrası için çözüm bulma yönüne gidecek olmasının Türk futbolu adına sevindirici olduğunu belirnten Asbaşkan Şakar, şöyle devam etti:

"Gönül isterdi ki bu yaklaşım Trabzonspor maçından önce de gösterilse ve seyir zevki yüksek, sağlıklı bir müsabaka oynanmasına imkan sağlansaydı. Maç sonrası kamuoyunda oluşan tablo, maçtan önce federasyona yapmış olduğumuz başvurularının ne kadar haklı olduğunun da ispatı olmuştur. Anadolu’dan çıkarak ülke futboluna büyük hizmetler verip zaferler kazandıran Trabzonspor’un hiçbir kulübü figüran görme özelliği ve niyeti yoktur. Böyle bir yaklaşım kendi gerçeğimizi inkar etmek anlamına gelir ki; Trabzonspor’un hem vizyonunda hem de misyonunda böyle bir içerik yoktur. Özellikle Futbol Federasyonu’nun bu maçla ilgili yaşanan süreci iyi değerlendirip, gelecek haftalarda aynı hataya düşmeyecek çözümleri üretmesi gerekmektedir."

VİDEOTON GELİYOR

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi play off turundaki rakibi Videoton, yarın Trabzon’a gelecek. Saat 15.45’te özel uçakla Trabzon havalimanına gelecek olan Videoton’un teknik direktörü Paulo Souza ve bir oyuncu yarın akşam saat 20.00’de Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda basın toplantısı yapacak. Macar ekibinin saat 20.30’da yapacağı antrenmanın da ilk 15 dakikası basına açık olacak. Videoton, maçın ardından ise Trabzon’da kalacak. Cuma günü saat 11.00’de Trabzonspor Kamp ve Eğitim Merkezi’nde antrenman yapacak olan Macar ekibi, cuma günü saat 16.00’da kentten ayrılacak.

SON ANTRENMAN TESİSLERDE

Trabzonspor ise yarın akşamki antrenmanını Hüseyin Avni Aker Stadyumu yerine Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacak. Saat 17.00’de başlayacak olan çalışmanın ilk 15 dakikasında basın mensupları görüntü alabilecek. Şenol Güneş ve futbolculardan Sol Bamba ise saat 19.30’da Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda basının karşısına çıkacak.


ÖA(TM/AÖ)