MAÇ BAŞINA 0.8 GOL

Sezona gol silahı Burak Yılmaz’ı göndererek başlayıp hazırlık kamplarının bitiminden sonra transfer edilen Avusturyalı golcü Marc Janko’dan da şu ana kadar istediği verimi alamayan Trabzonspor, 6 maçta attığı 5 golle maç başına 0.8 gollük bir ortalama tutturdu.

ATAMIYOR AMA YEMİYOR

Trabzonspor, son 10 sezonun az gol atma istatistiğine sahip olurken bir yandan da aynı periyotta en az golü kalesinde gördü. Son olarak 2002–2003 sezonunda ilk 6 hafta sonunda 3 gol yiyen bordo mavililer, bu sezon da yediği 3 golle ligin şu ana kadar maç başına 0.5 ortalamayla en az gol yiyen ekibi oldu.

BERABERLİK TAKIMI

Sezona Kardemir Karabükspor deplasmanında aldığı 1–1’lik beraberlikle başlayan Trabzonspor, Sanica Boru Elazığspor’u 2–0 yendi, ardından Gaziantepspor’a 1–0 mağlup oldu. Sivasspor’u 1–0 yenen bordo mavililer, daha sonra Fenerbahçe ile 0–0, Mersin İdmanyurdu ile de 1–1 berabere kaldı.

Oynadığı 6 lig maçında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Trabzonspor 9 puan topladı. UEFA Avrupa Ligi’nde normal süresi 0–0 biten 2 karşılaşmanın sonunda penaltı atışları sonucu Videoton takımına elenen Trabzonspor, bu maçlar da eklenince bu sezon oynadığı 8 resmi maçın 5’inde beraberlikle ayrılmış oldu.

İŞTE SON 10 SEZONUN İLK 6 HAFTA GOLLERİ


     Sezon        Atılan        Yenen

2012 – 2013       5              3

2011 – 2012       10            6

2010 – 2011       12            6

2009 – 2010       13            7

2008 – 2009       11            5

2007 – 2008       9              6

2006 – 2007       7              7

2005 – 2006       9              5

2004 – 2005       15            5

2003 – 2004       11            6


GÜNEŞ'TEN LİDER EKSİKLİĞİNE VURGU

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu maçında takımında lider oyuncu eksikliğine dikkati çekerken şunları söyledi:

"Oyuncular rakibin baskısında çözüm üretmek için bireysel düşüncede hep başkalarından bir şeyler beklemiş olabilirler. Bunda hiçbir kötü niyet yok ama topu alıp kullanıp gol atarım, diye düşünürken rakip sana top verir mi? Topa sahip olabilen, pas yapabilen oyuncular var karşılarında. Bir iki oyuncumuz topu kazanmak için savaştı. Onun dışında sahada sayısal olarak eksik göründük. Rakibi oynatmamak, top kazanmak için sayısal olarak eksik kaldık. Aynı zamanda pas yaparken de birbirimizle uyumumuz olmadı. Mersin bize göre daha dengeli, güvenli ve moralliydi."

MAÇIN ÖNEMİNİ TAŞIYAMADILAR

Şenol Güneş, oyuncuların istekleri ve kazanma duygularının sahada rakibi rahatsız eden bir oyun tarzı ortaya çıkaramadığını da vurgularken şöyle konuştu:

"Bu nedenle her türlü eleştiri yapılabilir. (O oynadı, bu oynamadı) diyemeyiz. İlk yarıda 7-8 oyuncu değiştirsem bile normal olabilirdi. Futbolcularımız Mersin maçının önemini biliyordu. O önemi taşımakta sıkıntı çekmiş olabiliriz. Bunu da aşmamız lazım. Büyük olma özelliğini getirmemiz lazım. Mersin İdmanyurdu ve Kasımpaşa maçlarından 6 puan bekliyorduk. Kazanma duygusu ve isteği 3 puanlıktı ama bunu uygulama olarak sahaya geçiremedik."

"SONUCU JANKO’YA BAĞLAYAMAYIZ"

Trabzonspor’un Janko çıktıktan sonra yan toplarla gol aramaya başladığına yönelik eleştirilere de cevap veren Şenol Güneş, bu konuda şöyle dedi:

"Ara toplarla hamle yapmayı düşündük. Çünkü onların defansları ağırdı. Maçın başında daha çok hücum edeceğimizi düşünüyorduk. Aslında Janko’yu ikinci yarıda da koyabilirdik. Ama onu bir an önce kazanmak istiyorduk. Çünkü bir süredir bekliyordu. Belki az idman yaptı ama durumunu görüp takımla bütünleşmesini sağlamak istedik. İkinci yarıda Yasin ve Olcan’la bulduğumuz pozisyonlar da hep aralara atılan toplarla oldu. Bu bizim oyun formatımızda var olan varyasyonlardan biridir. Janko’ya bir kez Yasin’in ortasıyla yan top geldi. Tabi orta yapılsaydı da gol olacaktı, diye kesin bir şey yok. Zaten Janko’nun henüz müsabaka formunu yakaladığını da düşünmüyorum. Ama tabi sonucu Janko’ya bağlamak doğru değil. Orta saha hakimiyeti, beklerin bindirmesi, rakibi oynatmamak gibi düşüncelerimizi de doğru uygulayamadık."

DOĞUM GÜNÜNDE ÜZÜLDÜ

Fenerbahçe maçında kaçırdığı gollerle şimşekleri üzerine çeken Olcan Adın, Mersin İdmanyurdu maçının 79’uncu dakikasında da kaleci Sehic’le karşı karşıya kaldığı pozisyonu kaçırınca büyük üzüntü yaşadı. Pozisyonun ardından oyundan çıkan ve üzüntülü şekilde yedek kulübesine giden Olcan’ı teknik direktör Şenol Güneş teselli etti. Pazar günü 27’inci doğum gününü kutlayan Olcan, bu önemli günde gol atamamanın ve takımına galibiyeti getirememenin moral bozukluğunu yaşadı.

SONER'İN SEVİNCİ YARIM KALDI

Trabzonspor'a sezon başında Gençlerbirliği'nden alınıp gösterdiği performansla Şenol Güneş'in gözdelerinden biri olan Soner, Mersin İdmanyurdu karşısında bordo mavili forma altındaki ilk golünü atmanın sevincini yaşadı. Genç oyuncu golü, futbolcu olmasında büyük emeği bulunan ve geçtiğimiz yıllarda kaybettiği babasına adadığını belirtti, "İlk golümü atmanın sevincini yaşadım ama galip gelememenin üzüntüsü buna eklendi. Gelecek maçlarda gollerimi atmaya, Trabzonspor da kazanmaya devam edecek" dedi.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF