ÖNCE UYARI SONRA TEBRİK

Son 2 maçta 4 gol atmasına rağmen 5 gol yiyen Trabzonspor’da takım savunmasındaki zaafları göz önünde bulunduran Şenol Güneş, Kayserispor karşısında yenilen 3 gole rağmen oyuncularının maçı kazanmak için ortaya koyduğu gayrete dikkati çekti. Müsabakanın sonunda soyunma odasında oyuncularına karşılaşma içindeki hatalarını anlatan Şenol Güneş, sürekli geride götürdükleri maçı berabere bitirmeleri nedeniyle futbolcularını tebrik etti.

Şenol Güneş, maçtan sonra oyuncularına, "Maçı kazanma azminiz ve son dakikaya kadar oyunu bırakmamanız beni çok mutlu etti. Keşke böyle büyük özveri gösterdiğiniz bir maçı kazanmayı başarabilseydik" dedi.

DEFANSTA ALTERNATİF YOK

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda oynadığı CSKA Moskova, ligde ise sahasında oynadığı Galatasaray'a 3–0 yenilen Trabzonspor, aylar sonra kalesinde 3 gol gördü. Takımının defans oyuncularının formsuzluğu, kritik PSV maçı öncesi Şenol Güneş’i düşündürdü.

Şenol Güneş'in sahasında PSV Eindhoven’den 2 gol yedikten 4 gün sonra Kayseri’de kalesinde 3 gol gören bordo mavili takımının savunma sorunlarını gidermek için oyuncularıyla bir araya geleceği bildirildi. Şenol Güneş'in Glowacki’nin sakatlığı nedeniyle alternatif olarak Celustka’yı stopere çekip Serkan’ı sağ bekte oynatabileceği belirtildi.

BURAK EMİN ADIMLARLA

Kayserispor karşısında takımı 3–1 mağlup durumdayken sahneye çıkıp biri frikikten diğeri de kafayla attığı 2 golle takımına 1 puanı getiren Burak Yılmaz, hem Trabzonspor’un hem de Türkiye liglerinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu olma yolunda rakipleriyle arasının açılmasına izin vermedi.

FATİH TEKKE'Yİ YAKALAMASINA 2 GOL KALDI

Avrupa kupalarında şimdiye kadar gol kaydedememesine rağmen ligde attığı gol sayısını 29’a çıkaran Burak, daha önce Fatih Tekke’nin Trabzonspor forması altında bir sezonda attığı 31 gole çok yaklaştı. Tanju Çolak’ın 39 gollü Altın Ayakkabı performansına ulaşmak için de önünde sadece 10 gol kalan Burak, Kayserispor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmenin de üzüntüsünü yaşadı.

Bu sezonki ilk kafa golünü attığı Kayserispor karşısında kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Burak, "Son ana kadar savaştık ama elimize geçen fırsatları kullanamadık. Her zaman söylediğim gibi benim amacım çok fol atmak değil takımımın kazanması. Ben veya başka bir arkadaşım atmış önemli değil" dedi.

"BİZE YAKIŞMADI"

Şenol Güneş ise fizik güç olarak düşüş yaşanmasını bekledikleri bir maçta sergiledikleri performansın kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Son ana kadar mücadele etmemiz önemliydi. Bunu da başardık. PSV Eindhoven gibi fizik gücü yerinde bir takıma karşı 90 dakika oynadıktan sonra Kayserispor’la da maçın son anına kadar mücadele ettik. Oyuncularım PSV maçının etkisinden kurtulup Kayserispor’u konsantre oldular ama maç içindeki küçük konsantrasyon bozuklukları bize yakışmadı. Kalemizdeki ilk pozisyonda gol yememiz, farkı bire düşürdükten saniyeler sonra golü kalemizde görmemiz bizim tecrübemizde bir takımda olmaması gereken şeyler. Akılcı oynamamız gereken yerlerde bunu başaramadık."

FIRSATI KULLANAMADI

Süper Lig’de 4'üncü sırada bulunduğu için play off’a kalma yolunda avantajlı durumda olan Trabzonspor, Kayserispor beraberliğiyle avantajını pekiştirme imkanını da değerlendiremedi. Play off'daki rakipleri Sivasspor’un Fenerbahçe’ye, Gençlerbirliği’nin de Beşiktaş’a yenildiği haftada bir puanla yetinen bordo mavililer, rakipleriyle puan farkını açamadı.

ARA VERMEK YOK

Trabzonspor, Kayserispor maçı sonrası PSV maçınınh hazırlıklarına ara vermeden bugün yaptığı antrenmanla başladı. Kayserispor maçında 90 dakika forma giyen oyuncular rejenerasyon antrenmanı yaptı, diğer futbolcular da normal antrenman programını uyguladı.

HOLLANDA YOLCULUĞU YARIN

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2'nci tur rövanşında oynayacağı PSV Eindhoven maçı için yarın Hollanda’ya gidecek. Trabzon’dan saat 11.00’de taraftar ve basın mensuplarının da bulunduğu özel uçakla Eindhoven’e hareket edecek olan bordo mavililer, çarşamba akşamı maçın oynanacağı Philips Stadyumu’nda son antrenmanını yapacak.

YEREL BASIN

Yerel gazeteler, Kayserispor’dan alınan 1 puanın kazanç olduğu görüşünde birleşirken Burak Yılmaz’ı övdüler, defans oyuncularını eleştirdiler. Karadeniz, "Trabzon yılsa, Burak Yılmaz", Günebakış, "Züğürt Tesellisi", İlkhaber, "Kadir Has’ta komadan çıktık", Taka, "Sevinsek mi üzülsek mi?", Kuzey Ekspres ise, "Şaka gibi, Burak ipten aldı" başlıklarıyla maçı, okuyucularına aktardı.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)