Trabzon’da bir dekorasyon mağazasının açılışına katılan Başkan Şener, Fenerbahçe maçıyla ilgili soruları yanıtladı. Gazetecilerin “Fenerbahçe maçına nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna Şener, “Mavi gözlerimle bakıyorum. Neyle bakacağım?” şeklinde yanıt verdikten sonra şunları söyledi:

“Klasikliğin dışına çıkan bir derbi maç. Ama Türkiye’de son bir yıldır gerilimin içinde olduğu için bu maç biraz daha önem kazanıyor. Benim taraftarlardan ricam, hiçbir taşkınlığa mahal vermeden, efendi efendi maç izlemeleri. Şenol hocanın dediği gibi nefesleri bitene kadar takımlarını desteklemelerini istiyorum. Onun dışında gerginliği artıracak herhangi bir harekette bulunmamaları temennim. İki maç ceza aldık, zararımız 3 milyon lira. Halkı pek ilgilendirmiyor bu yönü, kimse de sormuyor. Gazetecileri de ilgilendirmiyor. İnşallah bu maçta öyle bir sıkıntı yaşamayız. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Ligi 3. bitirirsek bu zamana kadar aldıklarımızın dışında 3 milyona yakın fazla para alacağız. Ekonomik açıdan Avrupa önemli. UEFA gelir kapısı, şehre aktivite getirecek bir olay. Bu nedenle önemsiyoruz Avrupa’yı.”

O MESAJIM FUTBOLCULARAYDI

Sadri Şener, çok eleştirilen, “Fenerbahçe’ye yenilirsek dünyanın sonu gelir” demeciyle ilgili de şunları söyledi:

“Anlamadıkları için eleştirdiler. Futbolcularımı motive etmek için söyledim. Futbolcularım bu tip maçlarda yenildikleri zaman, ‘Futbol bu olur. Önümüze bakacağız'diyorlar. Şimdi onu yasakladık. Önümüze bakma yok. Son maç çünkü. Dünyanın sonu olur yani. Ona benzer bir şey olur. Motive etmek açısından söyledim. Yoksa dünya devam ediyor tabi.”

58. MADDE İÇİN UEFA’YA BAŞVURACAĞIZ

Şener, Türkiye’de önümüzdeki sezon futbolun durumuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda tahmin edemiyorum gelecek sezonu. 58. madde değişti, Tahkim başvurumuz reddedildi. UEFA bacağı kaldı. UEFA’ya da aynı müracaatımızı yapacağız. UEFA’nın bu karardan sonra Türkiye için vereceği kararı bekleyeceğiz. 11 Mayıs’ta Avrupa’ya gidecek kulüpler belirleniyor. ‘Temiziz’ falan diye. UEFA da ondan sonra cevap verecek. Türkiye’yi mi yasaklar, Fenerbahçe’yi mi yasaklar onları bilemiyorum tabi. Türkiye’yi yasaklarsa çok kötü olur. Avrupa’ya kampa gidemeyiz. Gitsek bile oynayacak takım ve hakem bulamayız. UEFA’nın kararını bekliyoruz. UEFA’nın elinde iddianame var, yeni ve eski Etik Kurul raporları var. Hepsini de tercüme ettiriyor. Çok ciddi bir kuruluş. Umarım bu yanlıştan dönerler.”

“ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ’NDE PLATİNİ İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Şener, UEFA Genel Sekreteri İnfantino ile görüşüp görüşmeyeceğiyle ilgili olarak ise, “Mektup yazdık, cevap verdi, ‘Federasyonun verdiği karardan sonra bunu analiz ederiz’ dedi. 18 Mayıs’ta Şampiyonlar Ligi finaline davetliyim. Şampiyonlar Ligi’ne katılan 32 takımın başkanlarını finale davet ettiler. Orada da Platini ile görüşme imkanı bulacağım zaten” dedi.

Şener, önümüzdeki hafta Trabzon’a yapacağı ziyarette Başbakan Erdoğan’la görüşme yapmak için randevu talep ettiklerini de vurgulayarak, “Bu konuları da görüşme imkanım olursa görüşeceğim. Randevu verilirse. 58’i de söylerim, stadı da söylerim. Ama randevu vermezse yapacak bir şeyimiz yok” ifadesini kullandı. Şener, sivil toplum örgütleriyle Trabzon’da organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada Başbakan’ı eleştirmediği için çeşitli yorumlar yapıldığını da hatırlatarak, şunları söyledi:

“Başbakan’ın şike ve 58’le ilgili tutumunu birebir ağzından duymuş değilim. Onun için neyi eleştireceğim? Eleştirenler de yorum yapıyor zaten. Başbakanla ikiye iki konuşup eleştiri yapmıyorlar. Hep kulaktan dolma. Bilmiyorsam niye eleştireyim? Konuştuktan sonra paylaşırız. Paylaşılacak şeyler vardır, paylaşılmayacak şeyler vardır.”

Şener, İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşen şike davasında müdahil olunmasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Onu yanlış anladılar. Bazıları zorla getirilecek falan diyor. Mahkemelerdeki usul şöyle; hakim davetiye gönderdikten sonra gitmezsen ifadeye veya şahitliğe öyle bir şey var. 29’unda bütün sanıkları istiyor. Seyirci de almayacakmış. Çapraz soru soracak olan varsa soracaklar. Bizim de soru sorma hakkımız var. Ondan sonra yaz sonu gibi karar aşamasına gelecek. Gidişat bunu gösteriyor.”